icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

zuhur
17. říj 2016

@blondynka400 tak já mám pás na hrudníku, ale možná mluvíme každá o něčem jiném.

Holky já jsem toho dneska "sežralaaaaaaaa". Nicméně - díky cvičení jsem na tom víceméně ukázkově 😀 Jen bílkovin by mělo být trošku víc, ale to už dneska nedoženu.

xvitk101
17. říj 2016

@ababunk já měla celý den žaludek na vodě, tak jsem jídlu moc nedala. I po té čokoládě (ženy, bylo to jen 13 g) mi chybí 20 g tuku. Si snad dám máslo jen tak 😅 Já mám oblíbenou z Lidlu 81%, ale dnes jsem musela vzít za vděk tou, co tu mají kluci. Takže jen 70%.

xvitk101
17. říj 2016

@zuhur Stačilo si dát večer balení tvarůžků a jsem s bílkovinama na 109 %.

zuhur
17. říj 2016

@xvitk101 tvarůžky vím, ale manžel byl dnes jen v Lidlu a tam jsem je nikdy neviděla. Do Albertu jdu až zítra - dnes mi to nevycházelo. Ale mám bílkoviny na 88%
Ale ještě to jistí tvaroh. Uvidím jak dlouho budu dnes vzhůru 😅

xvitk101
17. říj 2016

@zuhur železné zásoby tvarohu, jako u nás doma 😀 Nene, v Lidlu je nemaj ani v De, musím pro ně do Edeky. Ale zase pořídím 200 g balení za 0,79 centů. To olomoucké jsou proti tomu pěkně předražené.

zuhur
17. říj 2016

@xvitk101 no právě - nemůžu si je dovolit kupovat často.... Ale tvarohu mám doma 2 - 3 vaničky. Dneska si daly i děti, takže zásoby mizí velmi rychle 😀

blondynka400
17. říj 2016

@xvitk101 já bych to osobně nechala a určitě bych se nedojídala čokoladou. Ať kvalitní a hořkou.... Ale i tak v ní je cukr, což večer tedy rozhodně vhodné není... A být po tukama není až takový problém, když to není každý den.
@zuhur možná 😀 Já mám klasická sporttester na ruku, ten hrudní pás mám možnost napojit na výrobky od Ketlera.
A už si kupuješ nízkotučný tvaroh? 😀 😀

xvitk101
17. říj 2016

@blondynka400 Já nebyla ani na bazálu. A můj názor je ten, že sacharidy neumí hodiny, takže je jedno, kdy si je dám. A i s čokoládou jsou na 65 % příjmu tuků. K tomu jsem přes hodinu posilovala a cvičila a spát půjdu tak o půlnoci.

zuhur
17. říj 2016

@blondynka400 tak já mám hrudní pás a na ruce mám pak už jen "hodinky" na kterých to vidím.
Jooooo, už si kupuji nízkotučný tvaroh 😀

xvitk101
17. říj 2016

@zuhur já už taky nízkotučný a nesnáším, jak to drhne do krku. 🙂

blondynka400
17. říj 2016

@xvitk101 sacharidy ne, ale tělo ano. Navíc není sacharid jako sacharid....
Ty kalorické příjmy se nemůžou brát takto do detailu, tak tělo nefunguje....
@zuhur tak to máš asi nějaký lepší. Já mám Polar, byly docela drahé, ale mají jenom takový skřipec na ucho a tem mi děsně vadí 😀
Já si dnes na tebe vzpomněla. Vedla jsem s jednou kolegyní diskuzi o chuti nízkotučného tvarohu 😀

xvitk101
17. říj 2016

@blondynka400 jsem právě četla, že je to jeden z největších mýtů, že se sacharidy nesmí konzumovat ve večerních hodinách. Tak to určitě není sacharid jako sacharid. Jo a ta čokoláda, co jsem snědla, jich měla 5,3 g to asi umřu, že? 😀 Ne, to byl vtip.

blondynka400
17. říj 2016

@xvitk101 těžko říct jestli je to mýtus nebo ne, asi tak jako všechno. Dle toho jsou i kalorické tabulky mýtus 😀
Ale u mne to funguje spolehlivě a když si vemeš, jaká je fyziologie člověka, dává to smysl 🙂
Neumřeš, přibereš minimálně dvě kila 😀 😀

zuhur
17. říj 2016

@blondynka400 mám sportester z Lidlu a jsem s ním spokojená
@xvitk101 já si do něj vždycky kápnu trošku javorového nebo rýžového sirupu a občas dodám rozinky. Nepřijde mi, že by drhnul 🙂

xvitk101
18. říj 2016

@zuhur nízkotučnej je v porovnání s polotučným o dost dusivější. Stejně jako Skyr. Já si do to toho prostě musím přidat něco na zředění, mléko nebo jogurt. Ten ideálně smetanovej 😅 Ale toho dám tak lžíci, takže se nedopracuju k množství tuku polotučného.

blondynka400
18. říj 2016

@xvitk101 mně přijde, že jsou v těch netučných tvarozích hodně rozdíly... Některé dělají to, co píšeš. Moc dobrý je i ten řecký jogurt s nula procentem tuku od Milka, tam ta absence tuku není skoro poznat a přitom má hodně bílkovin....

xvitk101
18. říj 2016

@blondynka400 dneska jsem měla Skyr, má 0,5 % tuku a je teda "stravitelnější" než nízkotučný tvaroh. Já mám nejblíž Lidl a tam maj tvaroh jen od Milbony, tak není z čeho vybírat. Nežiju v ČR.

blondynka400
18. říj 2016

@xvitk101 ten z Lidlu není ideální. To je přesně ten druh, co drhne....

xvitk101
18. říj 2016

@blondynka400 jsem ráda, že na to máme stejný názor 😵 Zkusim otestovat nízkotučné z edeky, a pak vám poreferuju, který je ok 😀

blondynka400
18. říj 2016

@xvitk101 já v DE nevím, tam tvaroh nekupuji. Tak otestuj a uvidíš 😀

ababunk
20. říj 2016

Ženy, zdravím a jdu se splínem. Poslední dobu slyším reakce na mé hubnutí...má rakovinu, to není možné, nejí, je nemocná......nikdo nechápe, že jsem změnila jídelníček, životosprávu a začala se hýbat, vidí za tím nemoc....co je dobře, být tlustá? stejně budou říkat je tlustá, když jsem shodila, jsem nemocná...takže zase špatně. Napadá mě, že třeba závidí, ale nechci takhle přemýšlet. Jen mám pocit, že jsou lidi zlí ☹

zuhur
20. říj 2016

@ababunk to je mi líto. A kdo tě takto hodnotí - rodina, kamarádi???

broskvicka6791
20. říj 2016

@ababunk to je asi normální. Třeba Tě dlouho neviděli a mají o Tebe i obavy. Taky jestli jsi už ne zhubla až moc. Já bych se tím ne trápila. Jak to je, víš sama a okolí ať si trhne😉

dokument
20. říj 2016

@ababunk to si nevyberes, staci 5 kg navic a uz mi rikali, ze jsem tehotna... kdyz zhubnes moc, zase se jim budes zdat nemocna. At si rikaji co chteji.

linetka
20. říj 2016

@ababunk z toho bych si nic nedělala ať si říkají co chtějí hlavně že ty jsi spokojená.

já mám depku z toho že nehubnu a to počasí nic se mi nechce ☹ a dnes teda hrozná skladba jídla vůbec jsem se nehlídala a snědla sladkou tyčinku.
zato v pondělí jsem si dala do těla na aerobiku a včera port the bras poprvé. \Je to aerobik s baletem dohromady na pomalejší hudbu. To mě nabilo že jsem to zkusila🙂 tak aspoň něco pozitivního🙂 jo a zítra pátek to jsem taky ráda tento týden mi nějak rychle uběhl.

ababunk
20. říj 2016

@zuhur
@broskvicka6791
@dokument
@linetka ..holky díky♥ Ono asi fakt, ať si trhnou. já jsem spokojená, zdravá a vyhovuje mi to. Taky je pravda, že je to celkem už 23 kg, ale postupně, od února.

Jo a to počasí je na zbláznění, tak jsme se dneska sebrali a šli jsme na Lichožrouty do kina...

@linetka jak to že nehubneš? jídelníček píšeš? a vidím, že se hýbeš, to by mě zajímalo co v tom je.

xvitk101
20. říj 2016

Mně zase bylo řečeno, že jsem sobecká a že upřednostňuji cvičení před rodinou... Což není pravda, ale nastavila jsem si prostě jinak priority. Dneska se mi do cvičení taky nechtělo, ale je to už taková rutina, že jsem se prostě vykopala a teď mě bolí celý člověk. Není nad to, když si vezmu nové džíny a je v nich krásně vidět vyrýsovaný zpevněný zadek a nohy 😵 Takže to je moje motivace.
Jo a z řečí okolí si nedělám už delší dobu vůbec nic, ať si maj blbé řeči, když oni se tak maximálně válej doma na pohovce a zůstalo jen u těch slov. 😅
Beru to tak, že žiji ve svém těle a je jen na mě, jestli v něm budu spokojená a nikdo další můj život nežije, tak ať mě nesoudí.
Všem hlavu vzhůru!!!

gabinat
20. říj 2016

Holky, vcera jsem si po dlouhe dobe zacvicila. Bylo to nakonwc fajn. Ale nejvetsi blok mam, ze mi je to hloupe vzhledem k rodine. Nakonec jsem v 11 večr cvičila v obyvaku, muz koukal na fotbal. A rikal, že je rád,že cvičím. 🙂
Ale dnes jsem po tom cviceni s Jillian dost unavená. A ta únava mě hnala k mírné žravosti. To musím vychytat.
Na kalorické tabulky si znovu netroufám. Mám pocit, že na to nemám čas. Ale kdybych si to předem zjistila, ne až když chystám jídlo, tak by to šlo. Ale často ani nevím, co všechno sním. Zní to hrozně, ale je to tak.
Ještě k @abakunk Mam kolem sebe pár lidí, kteří zhubli. Někdo vypadá lépe, někdo unaveněji než dříve. Ale nevím čím to je.

zuhur
20. říj 2016

@gabinat řekla bych, že je to dané způsobem jakým hubnou. Člověk který hubne správně by měl mít dost energie. Ale pokud drží dietu, trápí se hlady nebo hubne stresem, tak zdravě vypadat nebude.
Asi by bylo dobré si jídlo naplánovat dopředu. Já to takhle sepisuji každý večer manželovi.

ababunk
21. říj 2016

@xvitk101 Máš kus pravdy. Taky jsem mívala pocit, že cvičím na úkor rodiny, ale manžel mi to vyvrátil a říkal že je fajn, že mě to baví a hotovo. Vždyť to je jediná chvilka, kterou pro sebe během dne mám.
A ano, nejvíce soudí ti, kteří by sami potřebovali dát něco dolů.

@zuhur mě to vychází cca 2,5 kg za měsíc.....cítím se fajn, energii mám a hlady netrpím:o)

Strana