Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@zuhur po dobrym spanku se taky budes citit lip, drzim palec 🙂
Baví mě to, vymýšlím si omalovánky, předlohy sama i v práci:o)
Děkuju.
Vymyslim jak zpracovat kedlubnu. Psala jsem i dotaz na zed. I doma jsme vymysleli, ze bude zeli. Ale k tomu je nejlepší pecene maso, nejlepe vepřové. Usmlouvala jsem to na pecene kure na pive. Ale pry musi byt knedlik 🙂
To ji asi snime pak syrovou.
Smazit ji nechci, to si necham na kvetak.
A tak u nas casto konci snaha o zdravejsi stravu 🙂
Holky, v posledni dobe jsem si zacala davat jako prilohu misto ryze pohanku. Treba ke kurecimu masu. Nebo si udelam s tim co dum da takove "rizoto" z pohanky a jsem prekvapena jak mi to chutna. Vzdy mi to prislo hnusne, ale kdyz se to sprave okoreni, tak si nemuzu stezovat a opravdu si pochutnam 🙂
Holky ahoj, máte nějakého tipa na přípravu kuřecího masa, potřebovala bych nějakou obměnu, nebo dobrou rybku, klidně i pomazánku..... 😀
Protože jsem včera byla běhat, tak jsem si říkala, že si dneska dám "pauzu". Dopadlo to tak, že jsem se pustila do pořádného úklidu a schválně jsem si na to vzala sporttester - tak holky, za tři hodiny mám dole 2000Kj a ještě mám doma zase o fous větší pořádek - to jde, ne? 😀
@ababunk já mám ten z Lidlu - mám tam 3 přednastavené oblasti cílového tepu - tahle je nejnižší tzv. zdravotní. Když jsem uklízela tak jsem měla tep mezi 47 - 55%
Ale žehlení mi to nepočítá - to už jsem příliš v klidu 😀
Nicméně se mi poslední týden stává, že mi např. při běhu měřič vypne, takže bývám naštvaná. Zatím se mi nepodařilo přijít na to, proč to dělá.
@ababunk jinak běžný úklid si samozřejmě neměřím. Ale dnes jsem se vrhla na generální úklid koupelny, záchodu a chodby a tři hodiny jsem jela jako fretka. Aspoň jsem dneska opravdu nemusela cvičit 😀 To víš - 8 týdnů do vánoc, co kdyby se na mně usmálo štěstí a já našla konečně tu práci. Mám strach, že bych pak nestíhala 😀
Ahoj, všechny Vás tu zdravím. Poslední asi týden jsem strávila tím, že jsem Vás dočítala a povedlo se. 😀 Všem, které jste zhubly, gratuluji.
A teď o mě. Před dětmi jsem nikdy jídlo řešit nemusela a z dnešního pohledu pro mě spojení zdravá strava bylo dá se říct sprosté slovo. Vše co bylo zdravé jsem radikálně odmítala s tím, že nejsem králík. Pak jsem poprvé porodila a kila z těhotenství mi zůstala. Když bylo synovi půl roku, začala jsem držet dělenou stravu a zhubla asi 7 kg, pak přišly Vánoce, já asi 1 kg nabrala a pak se opřela do počítání kJ a zhubla dalších 7 kg a byla spokojená až do dalšího těhotenství. Po druhém porodu mi zůstalo asi 11 kg, vážila jsem 75 kg při výšce 163 kg, pak jsem opět začala počítat a 5 kg dala pryč. V té době jsem si nechala zavést Mirenu a po 3 měsících se hubnutí zarazilo a váha už neklesla ani o deko. Tak jsem si řekla, že to teda nevadí a zaměřím se na udržení a najednou začal šílený kolotoč, kdy jsem přibrala třeba 1,5 kg, zpřísnila jídlo, nezhubla, přestala to řešit (rozumněj, přestala se vážit a zapisovat, ale na jídle jsem nijak zvlášť nepřidala), přibrala kilo, zpřísnila jídlo, zapisovala, vážila, nezhubla, přestala to řešit, přibrala kilo, zpřísnila. Když jsem zjistila, že jen když se opravdu přísně hlídám, nepřibírám, poradila jsem se s obvodní dr. a ta mi řekla, že za tím může být i Mirena. Tak šla ven. Tohohle rozhodnutí nelituju. Nicméně tímto systémem jsem se dostala až na 82 kg. Těch pokusů, co jsem zkusila, těch "hysterických záchvatů", že se na to vykašlu a už to nebudu řešit, když je to k ničemu. Stálé začátky. Nikdy se mi váha dolů nehnula a tak jsem to po měsíci vždy vzdala. Ze své stravy odstranila cukr, smažené, omáčky a stejně jsem jen kynula a kynula a byla nešťastná.
A teď by bylo super napsat, že přišel zlom, ale takový happy end se zatím nekoná.
Nicméně v srpnu se mi na FB objevila reklama na www.zhubnichytre.cz, což je on-line kurz Petra Havlíčka. Stojí to jen 900 kč, tak jsem si v září řekla, že to je poslední pokus a jdu do toho. A jo 😉 , držím se dva měsíce. Cítím se dobře, ..............ale dole mám za ty dva měsíce jen 0,7 kg, navíc jsem ze začátku spíš teda tak 0,5 kg přibrala. Ale centimetry začínají jít dolů. Džíny mi začínají být hlavně přes zadek volné a za poslední tři týdny mám pas, hrudník, a boky všude o 3-4 cm méně.
Na začátku jsem si zapisovala svůj normální jídelníček a zjistila, že jsem na 50% svého bazálu (že by to byl důvod, proč jsem nedokázala zhubnout?)! A díky tomuhle programu vděčím za to, že jsem najela na zdravý pitný režim a zavedla zdravé svačinky a dokonce na ně mám i hlad. Něco, co jsem před tím pomalu neznala, mít hlad za dvě a půl hodiny po jídle. 😉 Snídala jsem v půl sedmé a obědvala v půl druhé a pak večeře v osm. 😝
Teď bych se k Vám ráda přidala, tak snad mě vezmete. 😵
@zuhur taky se mi občas vypne.....tak to navlhčím čidla a jede to. Ale zuřím, jak mi to v polovině cvičení vypne:o)))JJ zkusím také nastavit na tu nejnižší, to bude ono 😀
Prosím Tě a s tou prací,co vlastně můžeš dělat?
Jinak hřeším jako hrom....zakázala jsem si kupovat dobrou vlákninu, pánč jsem schopná toho hrozně moc sníst a nejde to zastavit.... 😀
Ahojky holky musím se vypsat. Od listopadu jsem doma ☹ v práci mi neprodloužili smlouvu a já se tak ocitla ze dne na den bez práce . Jsem ještě v šoku protože nevím kde něco seženu☹ už jednou jsem hledala práci a byla jsem 2 roky doma no bylo to vyčerpávající jak mě všude odmítali. Tak jsem odepsala na nespočet nabídek a budu čekat . Dnes jsem byla na pohovoru na zákaznickou linku vodafon tak tam asi nikdo nechce protože by mě vzali hned ale je tam málo peněz a 10denní školení v Brně 😲.Tak jsem jim řekla že od ledna bych to vzala pokud teda neseženu nic jiného výhodnějšího.
Jo a chtěla jsem napsat že jsem dnes ani včera skoro nic nejedla a mám hned kilo dole, taky jsem se hýbala pochůzky pěšky po úřadech zabralo🙂 a dnes jsem byla na aerobiku.
Tož tak asi.
@ababunk jsem archivářka, nicméně v archivech v okolí je plno. Pracovala jsem v logistice, ale tam se jede na směny, což já nemůžu. Takže prostě nějakou administrativu - ideálně s klouzavou pracovní dobou, protože nejpozději o čtvrt na pět musím být ve školce. A řidičák samozřejmě nemám........

@terezapetrova děkuju. Většinou to zvládám, ale pak přijde den, kdy mám pocit, že je prostě všechno špatně a ten přišel dneska. Dám si pár lentilek a zalezu s knížkou do postele. Stejně se potřebuju pořádně vyspat.