Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
holky, hřešíte?Pokud ano, jak často?
@ababunk jo 😀 podle toho jestli je co - často není. A většinou když můžu = chybí mi hodně kalorií. Každopádně je zajímavé, že už nepotřebuju mlsat tolik. Doma mám většinou jen vysokoprocentní čokoládu nebo mi občas manžel koupí lentilky (a i tam už nesním celý pytlík jako dřív).
Jinak dny kdy jsou nějaké narozeniny vůbec neřeším a do tabulek cíleně nepíšu. Beru to tak, že nedržím žádnou dietu. Kdybych si všechno zakazovala, tak to nevydržím a vrátím se do starých kolejí.
Takhle prostě hubnu opravdu pomaličku, ale nemám pocit, že bych se nějak šíleně omezovala.
@ababunk Já jak jedu podle toho on-line kurzu, tak mám jednou týdně volný den a ten hřeším. Třeba tento týden si dám koláč na snídani a na oběd halušky s brynzou a slaninou na půl se šunkou. Přes týden se snažím nehřešit a jako motivaci jsem si řekla, že za každý týden bez hříchu (kromě toho jednoho dne) si koupím odměnu. Buď knížku, nebo naušnice (na obojím ujíždím). 😉
Holky pomóc....dneska jsem se hrozně, ale hrozně přejedla sladkým..co s tím.... 😢 to se mi za celou dobu ještě nestalo....
@ababunk ano kazde rano a nekdy ještě tak okolo 11h dopoledne, později uz se snazim drzet a vaha mi zatím nahoru nejde tam kde bych ji nechtěla mit. To mi pripomina, ze si pujdu z mrazaku vyndat na rano kolac 🙂
@ababunk z toho si nic nedelej, nekdy si o to telo rekne samo.. jedno prejedeni sladkym Ti vahu nezkazi, ver tomu 🙂 mam za sebou zkušenost 🙂
Ahoj, hlásím, že po měsíci dodržování cca 5000Kj denně a mínus 6kg, začínám mít hroznou chuť na sladký... ☹ Co s tím? Něco je špatně?
@terezapetrova držím se dlouho, ale občas se mi stane(cca 1 za 3 týdny), že prostě hlava neposlouchá a sežeru doslova všechno sladké na co přijdu....a pak samozřejmě výčitky. Bojím se jojo efektu, ale snad to nedojde tak daleko. Jím zdravě, ale občas mi to ujede...
@ababunk Jestli je to jednou za tři týdny, tak bych se tím netrápila. Pokud máš ty chutě často, pak bych se zaměřila na jídelníček.
@mimiveru Já si myslím, že problém je, že máš prostě málo. Já si myslím, že mám dost pomalý metabolismus a přesto mám denní asi 6,5 tis. kJ a 6 kg za měsíc mi taky nepříjde moc ideální. Zkus si na netu (třeba kalorické tabulky, doporučuje je i Havlíček) spočítat kolik máš jíst a uvidíš, jak moc se to bude lišit od těch tvých pěti tisíc. 😉
a ještě mám poznatek, že v ten den, kdy cvičím, nemám takové chutě, jako ve dny, kdy necvičím....
@ababunk tak to budev poho 🙂
@ababunk Já právě necvičím zatím vůbec a mám sedavé, 12h zaměstnání.. hlad jsem měla první týden, teď už vůbec. Možná jsem se namlsala, protože jsem pekla dýňový koláč a dala si ho místo odpolední sváči a teď bych ho snad sežrala celý 🙂 jak s tímhle vydržím nežrat vánoční cukroví nevím nevím 😀
@mimiveru Nedalo mi to a hodila jsem do kalkulačky tvoje data, tedy ty co jsem se tu dočetla. Pokud se nepletu, tak měříš 170 cm, je to tak? A při sedavém zaměstnání a běžném pracovním stresu mi vyšlo 7000 - 8150 kJ. Zkusila jsem asi pět kalkulaček na internetu. A věk jsem teda zadávala 35, což je mě. Kolik je tobě nevím. 😉

@zuhur to mi říkej, že nikde nic.....je pravda, že já taky sháním a pořád marně....neboj se,držím palce..to by bylo...