Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@ababunk Já třeba Vánoce neprožívám. Cukroví peču hodně, mám ho ráda, jak jinak na sladké moc nejsem, tak si prostě dám na Vánoce pauzu a pak zase naskočím. Nechci se trápit tím, jestli si můžu dát, nebo ne. Někdy Vám tu napíšu něco o mojí mamce. Ta si to cukroví dá taky a pak se užírá tím, že si ty dva kousky dávat neměla a celé svátky nemluví o ničem jiném, než jestli si dát, nedat a proč si dala. No, já si Vánoce hodlám užít se vším všudy a pro mě k tomu prostě patří smažený kapr (na Štědrý večer pojídaný klidně až do půlnoci), pohádky a cukroví. A nehodlám se pak někde v koutě užírat a rvát si vlasy, že jsem překročila sacharidy a tuky. 😅
@mimiveru 5000Kj mám na den bez jakéhokoliv pohybu já, ale oproti tobě jsem lilipután 😀 měřím 157cm.
@zuzi82 na vánoce si KT ani nevšimnu - užiju si pár dní radosti a pak se budu zase chovat vzorně 😀 Cukroví už stejně nepeču tuny, ale jen pár druhů a navíc se snažím používat např. špaldovou nebo žitnou mouku. Nemluvě o tom, že stejně ujíždím na marokánkách a to jsou ořechy a sušené ovoce potřené čokoládou.
A co se ostatních jídel týče - dva dny mě plátek bílé vánočky s marmeládou nezabije, bramborový salát dělám s větším množstvím bílého jogurtu a menším množstvím majonézy. Smaženého kapra se teda nevzdám, stejně tak následující den kachny se zelím od tchyně 😀 😀 Prostě - vánoce si člověk musí užít i s tím jídlem 😉
Chtěla jsem se zeptat - děláte si ovesné kaše? Pokud ano, tak s čím? Hledám nové zajímavé kombinace. Teď jsem si zamilovala "podzimní" verzi s jablkem, hruškou, blumou, rozinkami a troškou skořice. Toho ovoce je tam tolik, že už nemusím přidávat žádné sladidlo, což je super.
@mimiveru
myslim, ze to je v tomto dilu
5000 kJ pisou zenske casopisy a je to spatne, je to hladoveni, meris 170, takkze pro tebe je to urcite malo
tak v tomto dile to nemuzu najit, ale v ntekreym z tech dilu se o tom bavili
Tak já si vánoce taky užiju s kouskem cukroví a kapra se salátem si taky dám. Trochu se budu hlídat ale jen trochu.
@zuhur ovesné kaše jsem dělala třeba s mákem a skořicí a směsí malin,jahod(mražená směs)ale já teda na snídaně jím většinou vločky od emka a mléko nebo cornflakes s mlékem to je asi moc sladké co?
@ababunk @linetka
já dělám ovesnou kaši: 45 g ovesných vloček Lidl (jsou jemné), 300 ml vody - to je základ ke kterému přidávám např.
1. jablka, rozinky, skořici
2. jablko, hrušku, blumu (tam většinou půlku jablka a čtvrt hrušky - záleží na velikosti, blumu celou), rozinky, skořici
3. arašídové máslo (teď nevím jestli dávám 10 nebo 15g) + banán
4. švestky nebo blumy, rozinky, skořice, mák
5. mražené jahody + čtvereček čokolády na vaření Lidl
a těch variant bylo přes léto víc. Tohle jsou spíš ty podzimní 🙂
Holky, prosim vas, jaky je rozdil ve smetane na vareni a zakysane smetane (na vareni)?
Smetanu pri hubnuti nejim, ne ze by mi nechutnala 😀 Ale v nekterych receptech je (polevka napr.) a bez ni to neni ono, nebo vubec to nejde. Koupila jsem si zakysanou, 9 procentni nebo 8 ted nevim a kdyz jsem cetla slozeni, nijak super pro hubnuti mi to neprislo. Jen o neco mene tucne. Pouziju ji, ale fakt to je vhodne pri hubnuti?
@zuhur a jaky je to chutove? tu smetanu taky moc nepouzivam,ale v necem je nepostradatelna. Ted chci delat takovou koprovo bramborovou polivku a tam moc ingredienci neni, brambory, kopr, smetana... Ja jsem si vzdy rikala, ze kdyz se smetanou nekdo laduje, i kdyz pise, ze zakysanou, at se nedivi, ze nehubne nebo tloustne. Ale prilis jsem to nezkoumala, jen ted jsem cetla slozeni a mam pocit, ze to je jen o neco mene tucne, nic vic. Tak treba jestli o tom nekdo neco vi, rada se poucim 🙂
Dneska asi zase cvičení padne - někdo totiž musí porýt ty dva záhonky co máme před domem.... Doufám, že při tom něco spálím, protože jsem po dlouhatánské době udělala k obědu flíčky s uzeným masem a tam je samozřejmě hromada tuku.....
Holky, odnaučte mě závislosti na dobré vláknině.... 😀 😀 😀
@zuhur zítra zkusím posnídat...všechno doma mám. Zasytí Tě to dostatečně?
Jinak můj dnešek...
Snídaně
1 785 kj
Dobré z ovsa s brusinkami Bonavita
29x 1g
452 kJ
banán
115x 1g
453 kJ
Sultanas rozinky nesířené Belbake
20x 1g
259 kJ
Kopřivový čaj bez cukru
1x porce (300 ml)
0 kJ
káva turecká
1x 200ml
50 kJ
Florian jogurt jahoda méně tuku Olma
1x kelímek (150 g)
572 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
Dopolední svačina
554 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
káva espresso
100x 1ml
16 kJ
crisp bread BASIC
1x kus (9 g)
135 kJ
Olomoucké tvarůžky
1x 40 g
216 kJ
jablko zelené Golden Delicious
72x 1g
187 kJ
Oběd
2 126 kJ
okurka salátová
1x 150 g
88 kJ
olej olivový extra panenský
3x 1g
104 kJ
fish steak Frosta
1x 125g
925 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
Rooibos čaj červený
1x 300ml
0 kJ
Gepa Grand Noir Edelbitter 85 %
20x 1g
511 kJ
brambory vařené bez slupky
1x 125g
350 kJ
rajčata
160x 1g
148 kJ
Odpolední svačina
718 kJ
crisp bread BASIC
2x kus (9 g)
269 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
káva turecká
1x 200ml
50 kJ
Ovofit tvarohový dezert ananasový Milko
1x kelímek (140 g)
399 kJ
Večeře
1 921 kJ
žervé z Poděbrad krémové Milko
30x 1g
309 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
dušená šunka zauzená Chodura
65x 1g
287 kJ
Rooibos čaj červený
1x 300ml
0 kJ
vejce slepičí na tvrdo
1x 60g
377 kJ
wasa original
3x kus (12 g)
506 kJ
Eidamský sýr 30% bloček Madeta
40x 1g
442 kJ
1/2
Druhá večeře
0 kJ
Aktivity
Trávení potravin
10 % přijaté energie
-710 kJ
Bílkoviny celkem:
96 g
Potraviny celkem
+ 7 105 kJ
Sacharidy celkem:
197 g
Aktivity celkem
– 710 kJ
Tuky celkem:
54 g
Celkem
6 394 kJ
Vláknina celkem:
32 g
Pitný režim
3,90 litrů
2/2
....a dneska cvičím bodyshred cardio 1+level1
právě dorazily knížky od Havlíčka...superjídelníček a jídlo jako životní styl....jsem zvědavá
Holky a nevíte co je s crawler? 😒
@ababunk mě to zasytí. Je toho plný talíř a to mi vyhovuje. Někdy si místo vloček dám jáhly. Nebo udělám mugcage - ten mě paradoxně tolik nezasytí, ale občas je to prostě rychlejší alternativa.
@dokument no, moc jsem toho nespálila - cca 900Kj, ale co bych si stěžovala. Každý "kilojoul" který spálím je dobrý.
Taky mám ráda, když spálím kalorie něčím užitečným. Cvičení je fajn, ale po takovém úklidu vím, že jsem udělala něco pro sebe i pro domácnost.
@zuzi82 ja nasla uplnou nahodou toto http://www.rozhlas.cz/strednicechy/hubnetezdrav... (muj oblibeny porad 🙂) ) , ale tam je tvaroh tvaroh tvaroh..no tak to vim, ze tvaroh je dobry 😅
@zuhur tak nakonec to s ttou zakysanou smetanou je skoro stejny ,dobry, jako s tou klasickou, tak dam priste bily jogurt kolem 3% pac chutove (jen jsem olizla a privonela si 😅 ) prisla dost podobna 🙂
Ahoj holky, hlásím se, že žiju, ale jak chodím do práce a lítám okolo dětí, tak nemám čas psát.
Momentálně jsem ve fázi, kdy jsem zhubla 13 kilo a dál to nejde, ale přiznávám, že jím víc než v létě. Ovšem ne hnusy, ale dávám si větší porce. Jsem celkem spokojená i když bych chtěla zhubnout ještě 12 kilo, abych byla na zdravé váze🙂. Ale teď to neřeším, je větší zima a hnusně a potřebuju asi i psychicky víc energie🙂. Zase po zimě se do toho pořádně opřu, teď budu udržovat.
Každý mě chválí, že mi to sluší a to mě moooc těší🙂.
Samozřejmě Vás pozorně sleduju🙂.
Zuhur nechceš přijet k nám na zahradu zrýt záhonky 😀 ?
ababunk už máš výsledky těch krevních testů? Jo a dneska jsem koukala na superjídelníček od Havlíčka v obchodě: můj první dojem je, že s těmi jídly zhubne každý. Ryba a zelenina, Maso zelenina...
dokument mě tvaroh moc nejde, pokud není oslazený, tak ho nejím 😝
Zkoušela jsem koprovku podle břicháče a mňááááám. Akorát u nás jí nikdo nejí, tak jsem jí jedla 4 dny🙂 a ten 3. a 4. den už jsem měla z zěch nabobtnalých vloček celkem slušné zažívací potíže, takže poučení: příště udělat malinký hrneček😀

@mimiveru Zkus tady: https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=výpočet+ene...
Můžeš brát jednu za druhou. A ideální se zkusit registrovat na www.kaloricketabulky.cz
Ty to počítají hezky a mají snad největší databázi protravin, ze kterým můžeš vybírat. 😉