Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
Holky, jdu se zeptat. Jak je možné, že při stejném cvičení jsou dny, kdy spálím více a jsou dny, kdy méně. Dneska jsem cvičila na pohodu, v tepovce a spálila jsem více, než když "dřu"jako kůň.
Holky já mám dneska volný den. Slavili jsme troje narozky a holky já jsem měla steak s amerikama a grilovanou zeleninou a pak doooooooooooooooort. No, co vám budu povídat - užila jsem si to. Teď trošku ještě zhřeším u "Tváře" a zítra zase ovesná kašička, kuřecí prsa s rýží atd 😀
@zuhur Však jo, hřešit a slavit se musí, jinak bychom z toho hubnutí zblbly. Tak se máme aspoň na co těšit....Mimochodem mám denně čtvereček 85% čokošky a je to moc fajn a váha nejde nahoru...stojím....teď spíš řeším, že bych nějaké to kilo navíc brala, pánč mám hrudník jako z koncentráku:o)))))
@dokument Dlužím ti odpověď, co říká Havlíček o mléčných výrobcích. Tak předně všechny upřednostňuje plnotučné (ne smetanové, ale ani polotučné), v žádném případě ochucené. Ideální je podle něho třeba podmáslí. Zakysanou smetanu doporučuje taky spíš v tučnější verzi, jen výjimečně a v malém množství.
A dnes jsem konečně po dvou měsících zaznamenala úspěch. Za prvé mám za ty dva měsíce dole asi 1kg, což je fakt málo, ale centimetry mám za měsíc v pase, hrudník -4 cm a přes zadek -2 cm. to už by šlo. A dnes mi kolegyně (která tedy ví, že se snažím hubnout) řekla, že už to je na mě vidět, že prý kolik už mám dole, že mi mizí brada (to mi fakt udělala radost, protože tu na svých špecích nesnáším nejvíc).
Nevíte, jak to je, když jsem měla vždy problém s vodou (měla jsem jí vždy v těle málo), špatný pitný režim, to se mi podařilo zlepšit a opravdu denně vypiju 2-2,5 l vody. Je možné, že třeba ztrácím tuky a pomalu se organismus zavodňuje?
A dnešní jídelníček
Snídaně: chleba, žervé, šunka od kosti, rajčata
Svačina: bílý jogurt, vločky, mandlové plátky, 1/2 granátového jablka
Oběd: krůtí kousky na divokém koření, rýže, tzatziky
Svačina: kokosové mléko a kefír rozmixovaný s banánem a vločkami
Večeře: kuřecí prsa zapečená s rýží, hráškem, kukuřicí a cibulí
A včera podobně jen dopoledne na svačinu mandarinky a bebe dobré ráno a na večeři kuřecí kousky ze stehna s gyros kořením, tzatziky a pečené brambory s cibulí
@ababunk No, cvičím tak hodinu týdně, to chodím na aquaaerobic, jinak teda nepoužívám výtah (hlavně v práci - kancelář mám v 2. patře, kuchyňku v 1. a sklad v přízemí), chci přidat ještě badminton, ale do toho nám zatím vždy vlezly nějaké nemoci.
A nemlsám, ale mám jednou týdně volný den, kdy si dám fakt na co mám chuť, třeba nějakou buchtu ráno, nebo minulou sobotu na oběd halušky (teda ze špaldové mouky) se slaninou a brynzou. Ale já nikdy nebyla ten typ, co by ujížděl na sladkém. Dvakrát jsem si zkusila dát na snídani ovesnou kaši a zjistila jsem, že to není nic pro mě, zbytečně sladké blééé. 😀 Já si vždy sladkosti dávala na takovou tu psychickou pohodu, jako že uložím děti, je tu klid, tak si užiju hezkou chvilku a dám si k tomu .... Ale nikdy toho nebylo moc, čokoládu třeba nemusím, jedině od Orion tu plněnou višněmi, ale i tak si dám max 3-4 kostičky (teď teda vůbec, když už je doma, tak jednou za týden jednu kostičku po obědě). A na psychickou pohodu jsem si začala večer vařit zelený čaj a užívám si klidu s hrnkem čaje a dokonce neslazeného, což pro mě vždy bylo sci-fi. 😀
a přesto hubneš...takže ono to jde. Včera jsem byla opět u dr a vypadá to na vyčerpání organismu.Cvičila jsem denně Jill někdy i přes hodinu a málo jedla a trochu jsem se dorazila, najednou tělo už nechce dál. Teď mám ještě angínu, tak necvičím a jsem zvědavá, co to udělá s váhou. No ale kousek hořké čokolády si neodepřu. Je to jak píšeš, chvíle volna s rooibosem a k tomu ta hořka♥ 🙂
Ženy, mám nějake demotivujici období. Děcko nastupuje do školky, do státní ho napřed nevzali, je listopadových a neměl šanci, nedostal se do žádné školky v naší čtvrti. Přihlásila jsem ho do soukromé a nevyhovuje mi to. Máme to daleko, uca nám nesedí, syn je tam na dopoledne a to nic moc nestihnou, hned jdu pro něj, ráno tam brečí, uca mu říká, ze ji z jeho pláče bolí uši.... Ted je stejně nemocnej, já si musím zařídit pracak, pojišťovnu, zubaře, potřebují dat domácnost do pořádku... Takže režim je těžké dodržovat, hlavně ráno. Ale ani mi nic nechutna. Masa jsem prejezena, luštěnin taky, ob den máme čočku, kuřecí blee, hovězí taky, včera jsem si nechala dovézt salát s lososem a byl taky hnusnej. Už nevím co mám jist.
@dokument to je hrůz, ze se takhle chová učitelka v soukr skolce. My dáváme tez do soukr temer 17tis mesicne, učitele ok a rikam si jeste aby ne za ty prachy..
@dokument taky mám nějaké blbé období....neboj to přejde♥
K té školce, tohle si učitleka nemůže dovolit říct. Je tam pro děti a také to má podle toho vypadat. Má dětem pomoci zvládat adaptační období, ukázat jim, že je to ve školce fajn.Hned bych Ti prcka vzala ke mě do školky a to dělám ve státní..ikdyž ono je to o osobnosti učitelky....držím Vám palce
@ababunk právě jsem snedla broskvovou bello presnidavku a bílý rohlik , mám ted chuť na same takové věci 😕
@radka8888 snad se brzy uklidnim
Ad školka. Uca je příjemná, mlada, ale jeví se mi taková dřevěná, ze nevyciti, nevím jakým tónem mu to řekla, ale i kdyby hezky, toto bych brecicimu nikdy neřekla. Plete si jeho jméno, první den Patricku , druhy a třetí honziku, jmenuje se Jiří a děti je tam 5 az 8.
A učitelky na tolik děti 3
@dokument no jasne. nelamejte to pres koleno. Jako ja taky furt tak nak bojuju, ale jsou obdobi proste kdy to tak uplne nejde. Ono az si to sedne, tak Vas to poradne nakopne a i kdybyste nedejboze naky kilo dve ztloustla, tak je zase shodite. Vzdyt to umite ne 🙂) Hlavne vyreste tu skolku, kdyz je nestastny dite nestastna matka, nestastna matka nestastny dite...
Dnes jsem zahledla, ze po ulici bezel kamarad, trenuje zas na nejaky zavod. Zda se mi, ze chlapi to maji nejaky jednodussi. Ale muj muz mi rekl, ze si taky nemuze vybehnout kdy chce 🙂
A pry kdyz si to naplanuju, tak muzu vybehnout...
Ja ted delala kandovanou dyni. Takovy prace s tim a tolik jsem ujedla. Ach jo. Priste susim jen krizaly.
Ted jsem si trochu zacvicila. Nic moc ale alespon neco.
Pěkný podvečer, začala jsem se opět hlídat a zapisovat do KT. A chtěla jsem se zeptat kde je více tuků? Popř. v jaké formě konzumujete tuky vy? 😃
Jinak jak jsem pročítala diskuzi, tak máte všechny krásné výsledky...
@ver_zdr zkus ořechy, Chia, slunečnice, žloutek...
Tak už to začíná, sice cvicim 5x týdně Jill, zapisují si KT, abych nesla nad 1800 kcal, každý den 3km procházky s kočárkem v kopci a stejně už 2 kg nahoře a to jsem teprve 9tt. A břicho už mám teď jake jsem v prvním těhotenství neměla ani v 15tt..to budu před porodem jak hrošík.. No ale už nevím co víc dělat pro minimální přírůstek,rak si aspoň říkám, ze budu mít dobrou fyzicku a lip zvladnu porod.. Nejhorší je ale ten neustálý pocit hladu,mohla bych jist nonstop☹
@kristynahn mě břicho podruhé vyskočilo snad po třech týdnech. Říkala jsem, že kdybych otěhotněla potřetí tak budu mít břicho hned od prvního dne 😀
Podruhé je to fakt rychlejší 🙂 Jen si nejsem jistá tou Jill, ta mi přijde na těhotnou trošku náročná. Ale záleží na tom jak se cítíš.
@zuhur no zatím se cítím dobře, nevolností jsou spíše az k večeru,ale he fakt,ze už začíná nastupovat větší únava. Jill zatím zvládám,ale je fakt,ze některé cviky upravují nebo nahrazují jinyma a už do toho nejdu na tech 120% jako dřív,hludam si i tepovku.no ale myslela jsem si,ze budu cvičit intenzivněji tak do 15tt a pak prejdu třeba na pilates,ale je fakt,ze už ted cítím,ze te energie je prostě míň☹
@kristynahn těhotenství je prostě záhul. Jo poprvé je to sranda, to si můžeš odpočinout jak chceš, ale ty další, kdy už musíš fungovat s dalšími dětmi, to je záhul... A jestli máš hlad tak jíš málo. Myslím, že v těhu jsou nároky na jídelníček dost jiný než normálně... Myslím hlavně složení a poměry živin. Tvoje tělo se prostě připravuje na kojení ať se Ti to líbí nebo ne... A cvičit 5x týdně je hrozně moc. Myslím, že jsi vyčerpaná a proto taky máš hlad. Hele nejsem odborník, ale normálně fungovat a k tomu chodit denně 3 km na procházku a ještě cvičit, tak jsem jako těhle ba prkně. A jako ne těhle bych taky měla dost co dělat...
Já bych teda zvolnila a cvičo určitě něco pro těhotný😉
O břiše v těhu bych mohla vykládat romány. U druhého jsem měla hrozný pupek ( měl 4 kila) a u třetí dcery to byla katastrofa. Ve 20 týdnu jsem vypadala jako v 36 s prvním synem. Asi za to mohlo, ze byli děti brzo po sobě a asi i můj rozestup svalů. I když jsem zhubla, tak mám pupík furt vyvalenej...☹
@zuhur co švagrová? Jak jí to jde?
@broskvicka6791 - 3 kg za první měsíc. Myslím si, že super úspěch. Ale pořád ještě bojuje s jídelníčkem. Uvidíme se ke konci měsíce tak jí to musím zkontrolovat. Každopádně má jednu váhu na vážení jídla doma a druhou v práci.
Je před ní dlouhá cesta, ale já jsem na ni pyšná. Konečně jí a netrápí se hlady.

@broskvicka6791 gratuluju k úbytku váhy, jsi šikovná a udržování se daří?Celkem z Tebe cítím pozitivní energii:o))))
Krev pořád nic moc. Teď po neděli jdu na další odběry a uvidíme. Každopádně jsem si přidala sacharidy v podobě ovoce, ořechy a hned je mi líp.
Myslím, že vše souvisí s velkou dávkou cvičení a s málem jídla....