icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

zuhur
13. lis 2016

@kristynahn já bych taky zvolila raději už cvičení pro těhotné a fakt přidej na jídle pokud cítíš hlad.

mariacejch
Odpověď byla odstraněná
dokument
14. lis 2016

@mariacejch tak nevim, jestli bych chtela od ni slyset, ze budu zase jednou tlusta 😀

ababunk
14. lis 2016

@dokument 😀 to se Ti povedlo....

zuzi82
15. lis 2016

Já mám radooooost. Sice mám za dva měsíce jen asi 1,5 kg dole, ale na oblečení už je to fakt znát. Kalhoty, které mě škrtily a měla jsem problém je dopnout, tak mi jsou krásně a džíny mám podle manžela spíš jak montérky. Před dvěma týdny mi přišly kalhoty z bonprixu a byly mi těsné, ale nechala jsem si je s tím, že to do nich prostě zhubnu a tradááá... dnes jsem si je zkoušela jsou mi už dobře, neříkám, že volné, ale dobře.
😵 😵 😵 😵

zuzi82
15. lis 2016

Teď mě čekají čtyři dny hřešení. Jedeme k našim, taťka slaví 80 - tiny, neteřinka 1. rok, tak se bude jíst a dietní to určitě nebude. Navíc v naší rodině nikdo netuší, že se snažím zhubnout a ani to nehodlám roztrubovat (pokud si mamka nevšimne), takže musím tak nějak nenápadně. Což teda nevím, jak udělám. 😀

zuhur
15. lis 2016

@zuzi82 super - já taky hubnu hodně pomalu, ale zase mi to zůstává a třeba 3 týdny marodění a neřešení stravy jsem ustála naprosto s přehledem a stejnou váhou.
Hřešení si užij a koriguj si jen to co svedeš, zvlášť pokud chceš aby hubnutí bylo zatím tajné 😉

Já to teď budu mít s hubnutím trošku náročnější, takže možná tělo přepne na chvíli do udržovacího režimu, ale to mi nevadí, protože já mám ......................práááááááááááááááááááciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

zuzi82
15. lis 2016

@zuhur gratuluji. To je super zpráva a co nějaké další info? Byly by?

broskvicka6791
15. lis 2016

@zuhur
@zuzi82 holky gratuluju Vám srdečně😊

broskvicka6791
15. lis 2016

@zuhur v práci se hubne líp než doma, pokud tedy nebudeš chodit na jídlo do ja týmy, ale budeš si ho nosit z domova😉

ababunk
15. lis 2016

@zuhur no konečně...gratulaceééééééééééééé 😀

zuhur
20. lis 2016

@zuzi82 @broskvicka6791 @ababunk holky moc děkuju. Zítra mi to začíná, takže jsem zvědavá. Budu pracovat v administrativě u jedné velké firmy (plyn, elektřina).
S jídlem nevím jak to bude. Mám v plánu si nosit krabičky, tak jak jsem byla zvyklá, ale netuším jak to tam funguje.
Teď trošku flákám cvičení - běhat se nedá (máme neustále rozbahněnou polní cestu, tvrdý povrch mi ničí koleno). A do posilování se mi nějak moc nechce, ale snažím se k tomu zase vrátit. Zatím cvičím nejvíc domácími pracemi - dnes jsem myla okna, včera jsem drhla podlahy. Kila dolů jdou, centimetry asi taky, ale to uvidím za pár dní až se změřím.

ababunk
20. lis 2016

@zuhur Neboj a tfuj tfuj tfuj na zítřejší den:o)Jinak já 3 týdny necvičila, nemoc a tak a nepřibrala jsem..ale hřeším..sem tam a nějak se ta váha drží....dneska jsem začala cvičit, docela mi to chybělo. Těším se, až zase navýším trochu příjem, pánč na 6500 kJ jsem už moc dlouho a někdy mám hlad....

zuhur
21. lis 2016

Tak vám nevím děvčata, ale bojím se, že brzo zase naberu vše zpět. Vstávám o pěti (dřív o půl sedmé), takže snídani mám brzy ráno, svačit jsem musela už o devíti, protože mi kručelo v žaludku a oběd byl v půl jedenácté. Odpolední svačinu jsem dnes neměla - špatně jsem to odhadla a teď bych "sežrala vola".
To ani nemluvím o tom jak jsem dorazila uštvaná a to jsem jen 8 hodin poslouchala a občas něco zkusila na počítači.
Doma jsem zjistila, že manželovi potvrdili dnes spálovou angínu (14 dní už je doma s běžnou angínou), takže mi ani nemůže s ničím pomoct. Na cvičení nemám ani pomyšlení. Řekněte mi, že se to ustálí, protože si nedovedu představit, že bych ta kila zase nabrala zpět.

zuzi82
21. lis 2016

@zuhur Tak jestli mám být upřímná, tak nastoupit po rodičáku do práce je fakt mazec. Trvalo mi minimálně půl roku, než jsem si zvykla a najela nějaký řád a teď, když začal starší chodit do školy, tak první měsíc pro mě byl opět síla, ale věřím, že si nějaký režim najedeš a půjde to. S brzkou snídaní bych doporučila si dát dopoledne dvě menší svačiny, ať nemáš oběd tak brzy. Odpolední svačinu mám tak, že jakmile po čtvrté dorazíme domů, tak první co jdu dělat, je moje svačina. 😀
Ale neboj, nějak to půjde. 😉

zuhur
21. lis 2016

@zuzi82 já se teď bohužel zatím musím řídit slečnou co nás školí, ale časem si jídlo upravím podle svého. Nicméně ta nemoc manžela do toho mi fakt nepřidala. Budu muset doufat, že se ta váha chvíli udrží i tak. Jinak podle KT jsem zjistila, že při práci v kanceláři taky něco spálím, tak tomu budu věřit 😀 😀

broskvicka6791
21. lis 2016

@zuhur to víš že jo. Taky vstávám v pět, mám dopo 2 svačiny nebo jednu větší a oběd v poledne a pak svačinu a večeři. To se podá. Manželovi brzké uzdravení a na cvičo kašli😉

zuzi82
21. lis 2016

@zuhur A cvičení, to je kapitola sama pro sebe, když se donutím dvakrát týdně, tak to slavím. Přes den jsem v práci, odpoledne mě zabaví kluci a večer padám zbitá jak pes. 😎

zuzi82
21. lis 2016

Jinak teda u nás proběhly oslavy dle očekávání, jedla jsem jako čuník, žádný pohyb, ale užila jsem si to a to hlavní je, že mi kamarádka mojí mamky řekla, že jsem zhubláááááá. Bože, to mě tak potěšilo. A koupila jsem si nové džíny, ať muž nenadává, že to mám jak montérky a jsou o číslo menší, než ty původní, sice jsou docela těsné, žádné velké pohodlí, ale jsou mi a věřím, že brzy mi budou zase volné. 😵
Bohužel na mě dnes vlezl nějaký moribundus, takže jsem ráda, že vůbec žiju, tak jídlo moc neřeším, snažím se jíst a nehladovět. Na svačinu jsem si uvařila pudink a teď večer si dám kuřecí polívku. Nemám v puse žádnou chuť a tohle je jediné, co zvládnu sníst. Snad to brzy překonám a pustím se do toho zase naplno.

zuhur
21. lis 2016

@broskvicka6791 když já jak necvičím tak nemůžu pořádně jíst a "chcípám" hlady. Mě těch 5000Kj prostě nestačí.

zuhur
21. lis 2016

@zuzi82 já jsem během nemoci jedla co tělo chtělo a nepřibrala jsem. Během nemoci to tělo fakt funguje trošku jinak.

broskvicka6791
21. lis 2016

@zuhur no hele nevím, ale zase máš nervy, zápřah doma a v práci, tak bych na sebe nebyla tak přísná. V posteli jsi nelez měla abys byla na 5000 KJ😉

zuhur
21. lis 2016

@broskvicka6791 no jo, ale do práce trolejbusem a šalinou pak jsem seděla na školení a pak zase trolejbusem a šalinou. Těch 5000Kj mám spočítané podle tabulek. Zkusím si to jídlo trošku rozložit a uvidím. Počítala jsem, že to nebude zkraje jednoduché, ale dnes mě to fakt nějak zaskočilo 😀

ababunk
22. lis 2016

@zuhur ahoj pracante:o)Není 5000 kj málo? nejedeš pod bazál?Ono se to urovná, uvidíš. Kup si třeba nějakou tyčinku(bombus) ta zasytí na déle, dodá sacharidy. Mě to začne od ledna, ale naštěstí můžu jíst pravidelně s dětma ve školce.
@dokument někde jsem tě našla v komentech a psala jsi že necvičíš, to jako fakt? A kolik baštíš kJ, nebo to neřešíš až tak?

dokument
22. lis 2016

@ababunk ano, moc necvicim, resp. Vůbec, ale hodně chodim, taky pohyb. Bez cvičení mám příjem kolem 6 tis kj a něco se odečte za trávení potravin. Minimálně 5 a pul tis kj. Tech 5 tis už mi přijde malo, takové hodně dietní, ale já tak jedla vždy, jako vrabec, tak to snesu. Doma furt myslím na jídlo, venku ne ani v práci ne, tak pokud nejsem doma úplně v pohodě co do množství. Já spis hresim tou skladbou, rada si dam buchtu, bílý rohlík a tak. Takže mnozstevne jim stejně, ale energeticky víc, když to nekontroluju. Ted mi nejde váha na vazení me osoby, mám i horší období, tak se nehlidam.

ababunk
23. lis 2016

Ahoj, no chůze je prý nejpřirozenější prostředek hubnutí a věřím, že tomu tak je, takže proč by ne:o)Jak jsem cvičila nadoraz a jedla málo, měla jsem šílený hlad.Teď mám nastaveno na KT aktivitu lehce aktivní, mám jíst do 7500 , jím okolo 7000 kj a držím se.A taky ujíždím, každý druhý den kousek čokolády (10-20g), občas křupky u Výměny manželek, občas hrst buráků.Cvičím 3 x týdně a jde to. Navíc jsem se hodila do klidu a nestresuju se, to udělalo taky hodně.A když přiberu, nevadí, však se to zase upraví. Nechci celý život zapisovat do Kt a bát se sníst něco navíc.
Tvůj přístup se mi líbí.
Otázka je, co bude, až půjdu do práce. Malou si beru sebou do školky.....ale už se na ten frmol těším 😀

zuhur
27. lis 2016

Ahoj holky, minulý týden byl můj první pracovní (do toho manžel se spálovou angínou), takže jsem na koníka sice koukla, ale moc jsem nepsala.

Začínám si trošku zvykat na jiné rozložení jídla během dne a věřím, že za pár dní mi to ani nepřijde. Pohyb zatím tedy nezvládám, ale to snad taky přijde - zatím jsem si byla po delší době v sobotu zaběhat.

V sobotu jsem se vážila a měřila - výsledek je, že jsem tento měsíc zhubla 2,4 kg. Celkem už je to od července 7 kilo. Přes břicho a boky cca 10 cm. Takže lidi co mě delší dobu neviděli už mi hlásí, že je to na mně hodně poznat. Letošní cíl - dostat se na 55 kg už je téměř dosažen (v sobotu jsem vážila 55,3kg). Ale předpokládám, že v prosinci k většímu úbytku nedojde. Opravdu se mi to zatím po měsíci střídá. Vánoce si chci užít v klidu, zvyknout si na novou práci a v lednu snad zase začnu i víc cvičit (zatím v to doufám 😀). Sice jde váha a centimetry dolů, ale je poznat, že to chce i zpevnit. Ale jsem v klidu. Vidím, že to jde, takže nestresuju.

Pro ty kdo sledují - švagrová po 44 dnech -5kg 🙂 Dnes jsem ji viděla a fakt je to na ní poznat.

zuhur
27. lis 2016

Jinak jsem si svoje nadšení z hubnutí okamžitě zchladila - jela jsem si koupit kalhoty a přestože jsem prolezla hromadu obchodů, žádné rifle mi nepadly. Důvod? Mám hodně silná lýtka - na svoji výšku opravdu dost. Ta samozřejmě hubnou minimálně, takže díky módě slim kalhot jsem sice vel. 36 většinou natáhla přes lýtka tak-tak, ale v pase jsem měla místo ještě pro klokana ☹ Já prostě netuším, kde sehnat rifle.....

gabinat
28. lis 2016

Zuhur Ja vybírala v CaA. Meli ruzne druhy, nejen slim.
Musis to vzit tak, ze to nebyl spravny strih kalhot. 🙂

gabinat
28. lis 2016

A jinak doufam, ze jsi mensi nez ja. 55 kg jsem mela na zakladce 🙂

Strana