icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

patrusa
6. kvě 2016

@martina468 to zvladnem, hlavne zadny stres 🙂

crawler
autor
6. kvě 2016

@martina468 100% jíš málo - resp - nemáš jídlo vyvážený a proto ten hlad - chtělo by to poslechnout tělo a přidat sacharidy,bílkoviny a pak nebudeš mít chutě - to jen tělo volá o živiny a ty ho zaplácneš tím,co je po ruce...určitě zhubneš,když tělo poslechneš,jako motivaci, abys vydržela si něco přej a pak kup 😉

crawler
autor
6. kvě 2016

@martina468 to kojení+ cvičení ti navýší bazál o dost - fakt si to tam naklikej,není nic horšího než se hladověním vyžrat o nějaká ta kila navíc - to jsem už prodělala hodněkrát,ale už jsem byla tak vycválaná, že ani hlad jsem necítila☹

crawler
autor
6. kvě 2016

@martina468 já loni jako pomocníky koupila toto https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/zd...
to by mohla být skvělá motivace ne? nebo třeba nové boty na běh? atd atd...

patrusa
6. kvě 2016

ja mam jako motivaci koupi jednech pro me relaticne drazsich satu ve velikosti idealne 10 (dle UK). Prvni saty od te firmy jsem si koupila 8 mesicu po porodu a maji velikost 16 😝 . Uz mi jsou velke 😀

martina468
6. kvě 2016

@crawler dekuji moc 🙂 ano mam jidelnicek nevyvazeny,furt mi neco chybi_malo tuku nebo bilkovin...

crawler
autor
6. kvě 2016

@patrusa mě motivace hodně pomáhají 😵já mám na seznamu-mobil (aktuálně mám tlačítkový co umí jen volat a psát smsky, tak budu chtít nějaký s foťákem a wifinou, dnes naprosto běžné věci 😀), a pak smoothie mixér a třeba časem i barefoot boty 🙂

@martina468 no a zaměř se i na ty dlouhé sacharidy...pak se ti hubnutí zase rozjede a budeš opět plná elánu na sobě makat😉

jinak já teď čtu zajímavou knihu - tak se těším až vše aplikuju na sebe 🙂
http://www.knihcentrum.cz/ovladnete-svuj-metabo...

no a abych nakopla metáč- víkend bude ve znamení rodinných oslav a grilovaček, takže to bude jízda 🙂 - narozky slaví 8 lidí 😀

petru80
6. kvě 2016

Ahoj Já se přidám k vám, za měsíc se mi podařilo shodit 6kg, mela jsem 70 kg a 165cm. povedlo se mi to tak ze jsem úplne vynechala pečivo a knedlíky a také sladké to mam v ovoci a v medu který si přidávám jen ráno do kaše nebo jogurtu.

crawler
autor
6. kvě 2016

@petru80 klobouk dolů! a jaké máš cíle?budeš udržovat nebo ještě hubneš? a cvičíš?

martina468
6. kvě 2016

@crawler my mame zitra taky grilovacku 😝 prosimte co patri mezi ty dlouhe sacharidy?jinak o te autorce knihy uz jsem slysela 🙂,mam v planu si poridit knihu brichace toma,uz jsem.od nej par receptu vyzkousela a super

terka_85
6. kvě 2016

Když už jsme u těch knížek, tak já mohu doporučit tuto:
http://eshop.knihydobrovsky.cz/eshop-co-vam-vyz...

dokument
7. kvě 2016

Tak dneska vubec nevim co budu jist. Mame jit na posezeni u tchyne na zahrade. Tam se vzdycky ji. Nejcasteji grilovany maso, tak to asi dnes nebude moc zdrave.
jinak snidane klasika- ovesna kase s jabkem
svacina - asi si dam mrkev s jabkem, protoze pak snim u ni nejaky maso nejspis
no ale na obed 😅 na obed si chci dat kureci 😀 udelat si svoje jidlo
pak jdem k ni a pak vubec nevim, vecer to budu nejak dohanet. Ach jo.

petru80
7. kvě 2016

@crawler
Můj cíl je 58 kg takže ještě 6 kg necvičím, cvičit začnu az dosáhnu tech 58 kg , pak začnu rýsovat svaly

petru80
7. kvě 2016

Já mám dnes jídelníček vymýšleny takto
snídaně:semínkova, celozrna kaše s medem a bananen
svacina:čerstvý stava z řepy a jablka 20
obed:bezvajecne široke nudle se špenátem
svacina:pokušene fazolky na cibulce a česneku na oliv.oleji s kuřecím masem
vecere:grilovaný hermelín se zeleninovou oblohou a dipem se zakysanou smetanou a česnekem
dodržují 5 jídel denne ve stejnou hodinu v 7 v 10 ve 13 v 16 a v 19 a každý týden mam o 1,5 kg méně kafe piji Turka nebo Velveta s mlékem bez cukru a to jen k snídani a po oběde denne vypijí 3litry vody bud s citronem nebo okurkou nebo samotnou když mám chuť na sladke dam si skleničku Coca Coly Zero

petru80
7. kvě 2016

Hodně čerpam z receptu do Macingove

blondynka400
7. kvě 2016

@dokument to jsi měla tedy zvláštní chutě 😝 😀 Ale asi to tělo z nějakého důvodu potřebovalo.
Ono o jídle celkově panuje hodně pověr, třeba jako že majonéza je nezdravá a přitom to vůbec není pravda. A atd...

dokument
8. kvě 2016

Ahoj, tak jak valcite? 😅

vcera jsem se nakonec ani moc neprohresila a docela mi vse vyslo, jeste bych si mohla dat malou druhou veceri, jenze jsem mela 3 dcl cerveneho vina, tak jsem to trosku prepiskla 😅

Mela jsem:
snidane - ovesna kase s jabkem (150 ml 1,5% mleka a pak voda)
svacina - mrkev a jabko
obed - kureci prsa dusena 45 g, ryze paraboiled 120 g, cocka 80 g, porek 20 g, dusena cibule 10 g, arasidy 10 g (+ stava z 1/2 citronu, to si ani nepisu vetsinou)
svacina - u tchyne pul spizu, odhadem asi 20 g veprove libove, 20 g klobasa s vysokym podilem masa (vim, ze ji pouziva a chutnala tak, odhaduju kolem 90 %), pulka krajicku chleba asi 20 g, 3 dcl cervene vino 😅
vecere - jablko 1 ks (male), syr Eidam 30 % 60 g, a pak jsem si teda dala kousek strudlu od tchyne 😅 40 g

Dnes:
Snidane - ovesna kase - vlocky 60 g, mleko 3,5 % 150 ml (v kasi uz), 1 stredne velky banan, nesladim
Svacina - mrkev a jabko (100 g mrkev, jabko nevazim, 1 stredne velky kus)
Obed - pro zmenu zase kureci prso dusene 😀 Ale s jinym korenim, asi paprika a chilli 100 g (masa), ryze paraboiled 120 g (vazim uvarene), porek 20 g (syrovy)
Svacina - Cottage bily Meggle prirodni 80 g, slunecnicova kostka (bulka) 60 g, cervena paprika 50 g
Vecere - ledovy salat 80 g, okurka salatova 50 g, 1 rajce, 1 na tvrdo uvarene vejce, 15 g kesu nesolenych, cervena paprika 50 g, lzicka olivoveho oleje. A jeste mam trosku rezervu, tak mozna nejake zelenisko navic, jeste nevim.

dokument
8. kvě 2016

a jeste si dam ten strudl k dopo svacine 😅 mam na nej chut a vejdu se 🙂 (40 g)

patrusa
9. kvě 2016

tak jsem si napsala ten jidelnicek do te tabulky a zjistila jsem, ze ja jim opravdu malo :(. Byla to drina, abych se dostala aspon na 90%. Budu se muset zamyslet 🙂

martina468
9. kvě 2016

@patrusa ja to same,mam furt nepomer vseho :-/

martina468
9. kvě 2016

Ahoj spolubojovkyne 🙂 tak muj dnesni jidelnicek:2KS spaldove palacinkx(pouze mouka, 1vejce a voda)namazala jsem si je bilym jogurtem slazenym datlovym sirupem ,SV jsem vynechala :-/ O:bramb.knedlik,uzene,zeli(polovic.porce) 😀,SV:zitny chlebik namazany zervem,platek sunky,platek eidamu,redkvicky.Vecere:Michany vajicka..Dnes jsem dala 45min na orbitreku.

crawler
autor
9. kvě 2016

Holky, tak zdravím po prodlouženém víkendu plném oslav-tedy jídla a pití🙂 Ale trochu jsme to s mužem vyvážili, že jsme si v neděli dali tůru 33km,dočtu vás zítra,dnes už nějak nemám sílu...

mcellinka
10. kvě 2016

@crawler super 🙂

mcellinka
10. kvě 2016

Ahoj holky tak co jak vám to jde? Já se zatím držím Ale zatím se snažím zvyknou si na pravidelnost a na to že snídám 😀 jsem zvědavá jak dopadnu při prvním měření a vážení. Snad to budou alespon 3 kg protože u cvičení tu vypouštím duši 😀

pav_la
10. kvě 2016

Ahoj holky. Tak já dnes byla u poradkyně na premereni. Za 3 měsíce mám dole 12 kg. BMI je už v normálu, takže dobry. Ještě chci dolů tak 6 kg. Jen mi musí poradkyně trochu hnout s j idelnickem. Před měsícem jsem přestala kojit a váha se skoro zastavila. Měla jsem ho sestavený s ohledem právě na kojení, tak je teď třeba změna. Ale mám ze sebe radost 🙂.

patrusa
10. kvě 2016

ahoj,

mam tady jeden fajnovy recept, asi lepsi na veceri, ja to budu mit zitra k obedu

Brokolicove karbanatky
350g brokolice
150g sunky
125g tvarohu - mekky v alobalu
3 lzice mleka
sul, pepr, cesnek
2 vejce

vejce rozdelit, z bilku uslehat snih
brokolice nadrobno, pridat ostatni ingredience
peceme v troube na 180stupnu na pecicim papiru cca 30 minut, kazdych 10 minut otocit
po prvni otocce muzeme potrit olejem (nedelam to)

z tohoto mnozstvi udealm cca 12 kousku a podle tech kalorickych tabulek mi to vyhcazelo na cca 38kcal/ks

dobra je k tomu bramborova kase nebo zeleninovy salat

crawler
autor
10. kvě 2016

@pav_la Bomba!!! gratuluji a přeji úspěch na těch posledních 6 kil!
@patrusa jůů,to musím vyzkoušet 😵

A moc vás všechny zdravím!

Zajímalo by mne - nevíte,co tělo udělá, když má takovou námahu jako jsem měla o tom víkendu ten trek 33km a přitom jsem jedla jen o něco víc než normálně? Běžný hubnoucí příjem mi vychází cca 6500kj a s tím pohybem mi vyšel na nějakých skoro 15000kj.Já za ten den snědla 8000kj - čili jsem pokryla jen výdej na ten pohyb...No ale prostě víc bych nesnědla -tak si jen říkám,zda takovým pohybem tělo jen nematu ...:-/

crawler
autor
10. kvě 2016

a dnešní:

sn: hroznové víno,bebe dobré ráno light, podmáslí
sv: banán
o: těstoviny obyč, šunka 94% 2pl, eidam 30% 20g,70g okurky
sv: 20g arašídů, plátek celozrnného chleba (40g),lučina linie, šunka, cherry rajčátka
ve: rýže,kousek vejce a kousek kuřecího prsa, zelenina

na množství toho bylo spíš míň, ale bohužel mi práce víc nedovolila....zítra to bude snad lepší
pohyb: jillian level 2

patrusa
10. kvě 2016

@crawler vzhledem k tomu, ze se jednalo o jednorazovou akci, tak bych to moc neresila. Kdyz ted zase pojedes vyrovnane prijem- vydej, tak to bude v pohode

crawler
autor
11. kvě 2016

@patrusa když právě takhle přes sezonu až do podzimu máme těchto akcí hodně , tak právě nevím, zda si na tyhle akce nebrát nějaké extra výživné jídlo, abych nešla tolik do mínusu?

Strana