Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
Dnes jsem mela (byla jsem u moji mati a ty vcerejsi kulicky z mletyho hovezi jsem nemela, mela jsem dusene hovezi, platek a brambory a kulicky jsem mela dnes a jak jsem nemela moznost psat do tabulek, tak jsem nevedela kolik ceho mam, domu jsme prisli pred veceri a v lednicce nic 😅 Tak jsem si udelala kvasnicovou pomazanku, chtela jsem tam dat dva bilky, protoze mi zase chybely bilkoviny a mela jsem moc tuku a sacharidu, ale mela jsem jen jedno vajicko 😀 tak jsem to pretahla jeste vic 😅 ):
Snidane - ovesna kase, vlocky 50 g, mleko 100 ml, voda, trochu kokosu, skorice, jablko 1 ks
Svacina - jablko 1 ks, mrkev 100 g, 3 susenky Bebe rodinne (jsem na to mela po vcerejsku zase chut 😅 ), pak jsem nestihla obed, byli jsme venku a prepadl me hlad 😅 tak jsem si koupila dalamanek 70 g, brynzovou pomazaku (ovci brynza a tvaroh, pomer nepsali) asi 40 g
Obed - konecne kulicky 😀 hovezi mlete 90 g, brambory varene ve slupce 120 g a zbytek brynzove pomazanky na brambory, asi 10 - 15 g, pulka rajcete
Svacina - jablko 1 ks, syr Eidam 30% 30 g
Vecere - kvasnice 40 g (1 kostka), chleb spaldovo zitny 70 g, vejce michane 1 ks, porek 20 g, cervena paprika 30 g
@blondynka400 na tom neco bude, resp. bude to pravda 😀 s tou ryzi, ja zrala, ale fakt musim napsat "zrala" tuny ryze v obdobi kojeni jak jsem prave ztloustla. A taky jsem zrala tuny testovin. Prislo mi to nasladle, mela jsem na to velkou chut, nejlepe na sladko s bananem a mlekem.... jak jsem prestala kojit, nemam na to vubec chut, testoviny vlastne nesnasim a nikdy mi nechutnaly. Jen pri tom kojeni. A ty ryzove kase... jak na to pomyslim, dela se mi zle. Ted ji jim, ale ne tu vhodnou na kasi co se rozvari (kupovala jsem si jasminovou ryzi, protoze tady u nas na rohu u domu je vietnamska vecerka a tu ryzi tam maji a hrozne mi tehdy chutnala) a jen kdyz nemam koupeny brambory nebo kdyz se k tomu jidlo nic jineho nehodi. Ale ze bych se na ni tesila, jako tehdy, to ne. A clovek si rekne, ryze, to je prece dietni.... neni to vubec pravda. Presne jak pises, zalezi taky jaka ryze.
Ahojky 🙂 tak dnes,SN:ovesna kase,SV:banan,kinder rez 😀 ,obed:pstrosi vejce ale bez vejce 😀 brambor,k druhe svace si dam asi bily iogurt a k veceri si prichystam tofu placicky se zelen.salatem
snidane - ovesna kase 50 g vlocky, mleko 3,5%, jablko
svacina - slunecnicova kostka 70 g, mozzarella 25 g, cervena paprika 40 g, maslo na rohlik
obed - file 80 g, brambory 120 g, porek 10 g
svacina - jabko s mrkvi , bebe susenky dobre rano med a orisky 2 ks, podmasli 250 ml
vecere - omeleta - 2 vejce, zampion na cibulce, cervena paprika 40 g, porek 20 g
@martina468 tak až na ten kinder řez je to myslím pěkné😉 copak- byly chutě? 😀 tzn. někde tělíčku přidat sacharidy...
@dokument té mozzarely bych dala víc - často v hubnoucích jídelníčkách vídám 80g mozzarely a toho filémi přijde taky zoufale málo...to máš fakt podle tabulek? jaký Ti vychází bazální příjem?jinak děkuji za tip na večeři- právě jsem si lámala hlavu,co si dát, tak si udělám též omeletu 😵
jo podle tabulek, vychazi to stejne jako kazdy den. Mam pak dve svaciny (jabko a mrkev a sus a podmasli), my jsme dnes vstali v 9,30 😅 tak jsme zpozdeni, i s jidlem 😅 Bazalni kolem 6 tis a stejny doporuceny prijem pro hubnuti
tak naonec jsem mela 120 g file (dusene a vazim az hotove na taliri) a 130 g brambor, plus 30 g dsena zelenina k tomu (azila jsem to az pozdeji nez jsem psala jidelnicek) Vychazi mi na dnesek
Bílkoviny
101% 74 g z 73 g
Sacharidy
102% 180 g z 177 g
Tuky
101% 41 g z 40 g
Vláknina
87% 24 g z 28 g te mam vetsinou vic nezt 100 % ,ale dnes teda ne 😀
@crawler no reknu ti,zacinam zas ujizdet ☹ a nevim proc,potrebovala bych zas nejak nakopnout
@martina468 Chtělo by to nějakou pěknou motivaci. Že když třeba dodržíš stravu celý měsíc, tak si koupíš něco co si přeješ. Nebo cokoli tě napadne jako motivace 🙂
Ale sama vím jak je to těžký.
@martina468 a mas porad hlad? to bych si radsi pridala, ale tak, aby ti sedely ziviny. Kdyz kojis. Pises si kojeni jako aktivitu? Je to tam v seznamu aktivit, tim ti naskoci prijem a muzes se vic najist
@dokument ano mam furt hlad ☹ nene nepisu si kojeni,ale mrknu na to
@mcellinka ono to dela i to jak mi stoji vaha..kdyz jsem videla,ze to jde,tak jsem nadsene valela dal a ted?des
@martina468 pokud máš pořád hlad, je to nízkým příjmem sacharidů. Chtělo by to přidat 🙂
@martina468 a ty i cvičíš?
@mcellinka ano zkusim se polepsit
@martina468 no ono třeba opravdu jíš málo a kvůli tomu nehubneš. Určitě to zvládneš 🙂
Jinak holky já dne měla :
Sn- 2 vejce+ 2pl. žitného chleba, malinko másla a ředkvičky
Sv- b. jogurt a jabloko
Ob dohromady se svačinou protože jsme jedli dnes později : bromborovo brokolicová kaše, kuřecí prso, zastřené vejce a salátek
Ve- dnes po dlouhé době 90% párky + žitný chléb 🙂
@mcellinka ano na orbitreku 15-30min denne
muzete mi sem dat odkaz na ty tabulky, o kterych se tu bavite. diky
@patrusa kaloricketabulky.cz
@patrusa a nebo stobklub.cz
@martina468 stobklub mi moc nevyhovoval, tak mrknu na to druhe. Diky
@patrusa ja driv jela tabulky na stobu,ale ted uz jedine to druhe,pro me jsou lepso
@martina468 tak jsem se teda zaregistrovala, tak snad od pondelka zacnu. To jsou ta gesta od pondeli 😀 .
@patrusa 😀 to znam.Nejlepsi je se nas...a zacit hned
@martina468 tak ja od ledne zhubla 7kg. Ted jsou deti nemocny a nejaky dalsi sra.ky okolo, tak jsem takova pozastavena. Zrovna jsem sezrala pytlik solenych buraku a zapijim to kolou. Pardon vsem hubnoucim. v pondeli se pridam 🙂
@patrusa z toho si nic.nedelej,ja zhubla 5kg,a ted taky ujizdim..zrovna.jsem to tu holkam psala 🙂

@crawler fakt je zkus. I pro děti jsou fajn, když se to naučí jíst 🙂
To souhlas, já mám nejradši oříšky asi z Ameriky, přesně jak píšeš, je to něco jiného, ale dovoz mám nepravidelný 😝 A nebo jich jím asi moc 😝 😀