Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
Jestli ses nekdy divala na Jste to, co jite, tak tam nejednou ukazovali graf se spravnym pomerem b, t a s a s byly vzdy vic nez polovina a nejvetsim podilem ze 100 % @lenkas1982
Ahojky,mám takový dotaz k KT. Priklad-celkovy počet kj je 5000. Dám nějakou aktivitu-treba 2000. Takze příjem mám celkem třeba těch 5 tis ale dole mám 3 tis z 5000,protože je tam odečtena aktivit.Mám se tedy dojíst do 7tis? Snad jsem to napsal srozumitelně..Děkuji😄
@ababunk urcite se moc nahoru nehnes 🙂 to s tim vyprdnout se na to znam moc dobře, třeba ted bych sla a sezrala třeba několik cokolad najednou ale u me to jsou ted taky nervy, unava - mam obe deti nemocne a ja sama jsem nemocna a uz je nejak moc uf
@terezapetrova ať je brzy líp a jste všichni zdraví....ale že máš chutě na čokošku znamená, že je to na dobré cestě, poněvadž, když já jsem nemocná, nemám na jídlo ani pomyšlení.
Jo, ale ty sacharidové ataky znám moc dobře:o)))))
@ababunk dekuju, bohužel me nebylo takhle zle tak rok odhaduju :( a chut k jidlo taky moc nemam ale když nejim boli me ještě navíc zaludek od hladu a nemuzu si vzit zadne leky na lacnej zaludek. a starsi mel 23, 24. 12. 40,5 horecky a mladsi tez není v cajku. ten ma teplotu porad. grrr ale dekuju moc, verim, ze brzy to bude na dobře ceste, uz musí 🙂 a asi tobe dekuju za srdicko? 🙂🙂
@terezapetrova jj..pro zdravíčko.....
@ababunk dekuju moc 🙂
Holky taky už jdu do práce, dcera nastupuje do školky a já o patro výše, taky do školky:o)Už se těšíme a jsem zvědavá, jak dlouho budeme zdravé:o)))
Holky, dneska jsem spálila běháním 570 kcal. Chci se vás běžek:o) zeptat. Stačí běhání cca 3-4 x týdně, nebo cvičíte i něco více. Moc se mi to zalíbilo, tak se obávám, že Jill zatím vynechám. Taky by mě zajímalo, jak je běhání efektivní, co se týče udržování váhy. Běhat, nebo cvičit Jill?
Co Vy na to.Šup sem s názory.
P.S. dneska si dám černé pivo:o)))))))Odměnáááá
Ahoj holky, jak se drzite po Vanocich? 🙂
Zacala jsem chodit do prace a vubec nestiham snidat. Spat chodim po pulnoci, treba v jednu, nebo tak nejak plus minus. Vstavam 6:30 - 7:00, upravim se, obliknu, probudim dite, dam mu mliko, oblikne se s mou pomoci , vycisti zuby a jdeme. Spechame celou dobu, zadna ranni pohoda. Pak letim do prace, chodim na 9, cesta mi trva 3/4 hodiny. Ale hlavne, nemam takhle brzy rano vubec na zadne jidlo chut. Natoz si varit nejakou vlockovou kasi.... Dnes jsem si dala jen pul hrnku mlika a leteli jsme. Svacinu a snidani v jednom, jsem mela az v 10:30, toust se syrem, nejakou krenovou pomazankou a sunkou a vodu. Pak jsem si zasla na obed do jidelny zdrave vyzivy. Nic zdraveho tam nemeli 😨 bud smazene karbanatky (smazene???, sice z lustenin a kvetaku, ale smazene). Nebo smetana v pulce jidel, tak pro zizaly vegany mozna zdrave ano, ale ne pro hubnouci. Dala jsem si cockovou polivku, strasne presolenou, asi v tom byla takova ta hodtova smes koreni do polivek. Zahustena moukou, hodne. Pac vim, ze to tam maji drahy, mahi to na vahu, tak jsem si do misky te polivky jen cvrnka, tak pul sufanku. pak mi pani napocitala normalni porci, to me nastvalo. Druha polivka byla houbova se smetanou, takze ne. Z jidel jsem si vybrala pohankove "rizoto" nebo jak se to jmenuje. To bylo dobry, az na to, ze to bylo se zelim, z te kombinace se mi delalo normalne zle. Zeli miluju, ale s pohankou a zeleninou, hruza. Ale silou vule jsem to snedla. Uz tam ani nepachnu 😀 Testoviny (nevim co je na nich zdravyho) zase se smetanou, jako moc velky vyber nebyl.
Ted v praci jo.... tam zase nemam na to jidlo klid. My to mame trochu jinak nez v beznem zamestnani. Kolektivne pracujeme nejakou dobu, pak mame prestavku. Tak to si dam fakt jen takovou svacinku (ale musim ji mit s sebou, nebo max ten toust, kolegove si udelali takovy bufitek a tam to prodavaji, aspon neco).
Jinak ja po vanocich konecne lepsi - nemuzu se prezirat sladkym cukrovim a buchtama, protze uz neni co 😀
Já jsem po Vánocích přibrala 2kg 😀 Asi to nejspíš bylo z toho domácího vaječňáku, dávám do jednoho 2 salka... Dělala jsem 3 várky a všechny jsem vypila 😀 Takže asi tak 😀
mne nastesti zase nefunguje vaha 😀
Druhý den s dětmi na ledě - dnes jsem si vzala i tepometr a za hodinu a čtvrt jsem spálila přes 2000Kj - to se mi hodně líbí 😀
Ahoj holky,
Ja jsem časově úplně v pr***
Furt nestíhám a někam se ženu... je to normální???
Za Vánoce jsem nic nepřibrala-to beru jako obrovské plus, ale taky jsem si vůbec neodpočinula. Pořád nějaká návštěva.
Taky vuuuubec necvičím, protože jak je pořád tma, tak nemám sílu☹.
No aspoň jsem si objednala semínka na jaro a budu ho netrpělivě vyhlížet🙂.
Chodíme s dětmi na kopec, zkoušíme bruslení. Děti se učí, tak funguji jako stojan🙂.
Jo a velké pozitivum- z velikosti xl v horních partiích jsem na M a v dolních z xxl na L🙂. A úbytek celkem 14 kg. Takže mi k cíli zbývá už jen 11🙂))
@broskvicka6791 to mas hezke vysledky, i jako stojan 🙂
Mam take pocit, ze se porad za necim zenu, je toho nejak moc.
Ale mezi svatky jsme si odpocinuli, byli jsme vsichni nemocni. A nikdo to od nas nechtel chytit 🙂 nikomu bych to neprala.
Taky se tesim na jaro, uz se prodluzuje den.
Holky mate nejake osvedcene stranky, kde jdou zdrave recepty?
@veverka83 hodně dobře jsou www.jimechytre.cz
😉
Fajn jsou také www.jimejinak.cz.
Ženy, stává se ze mne vitarian. Nemůžu si vařit, tak jim vše syrové. Dnešní oběd, cuketa s pohanskopohanskou pohankou, ořechy a sýrem. Oliv olej, sušené bylinky a česnek. Minulé
MinuléMinulé jsemjse Minujsemjé jsemjse
To by me nenapadlo, ze budu chroupat cuketu syrovou. A je dobra. Ty RAW recepty vypadají dobře, nadchlo me to.
Pardon, ty nesmysly mi tam báhazebáhazezze tablet a nejde to smazat.

@lenkas1982 mám doporučeno 63 g bílkovin na den. Ale jak jsem psala, dam si kefír navíc, tvarůžky a není to problém zvysit