Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
Věřila bbych tomu. Stačilo mi doma jedno dítě a vy jich tam mate dvacet... Já te obdivují.
Mám jich 26:o)))))))))))))))))))))))
Holky já to bruslení miluju - za dvě hodiny spálených 3500Kj - a za odměnu po dlouhé době, palačinky s domácí marmeládou - dneska fakt můžu 😀 😀
@ababunk já mám bohužel práci sedavou - 8 a půl hodiny na zadku............ trošku noční můra, ale jsem ráda, že ji mám.
Už se těším až bude maličko tepleji a já zase začnu běhat. Teď aspoň chodíme s rarachama bruslit - to má aspoň tu výhodu, že jsme všichni spolu.
Já jsem se dnes vážila a mám 53,5 kila. Chci se dostat zase na těch 50 - 52 co jsem kdysi mívala, ale už se to blíží 🙂
@ababunk udržovat pak začnu, ale až dám dolů ty tři kila. Čeká mě hlavně zpevňování. To necvičení se na mě už projevuje, ale jsem kolikrát tak utahaná, že to prostě nedám.
Podle tabulek jedu pořád.
Jinak jsem furt na 5000Kj. Není to už ani rozdíl 2000Kj, který se jindy pro hubnutí doporučuje, ale jen 1500Kj. Prostě jsem malá. Ale započítávám si denně i tu práci v kanceláři - abych mohla trošku víc jíst 😀
a máš někdy přežírací stav?
Holky, neco k tematu 🙂
Vim, co jim mam v oblibenych na fb, to je od nich
http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/zdrava-vy...
Jak se jinak mate? Dnes jsem mela takovy hresici den, privedlo me to na anketni otazku:
Mate doma cokoladu a svatebni kolacky (tvarohove, makove, orechove) a bonbony.
Jak dlouho vam tyto tri veci doma vydrzi (za predpokladu, ze jste doma jen vy, nikdo jiny)
Ja cokolada - tydny, mesice i rok
bonbony - roky
buchty a kolace - nevydrzi do vecera
Ja nevim co s tim, i kdyz mam vyvazenou stravu, trpim, ze si nesmim vzit nebo koupit 😅
Jinak....mela jsem prihodu s cervenou repou. Snedla jsem jednu celou malou bulvu syrove repy a druhy den jsem na wc myslela, ze mam rakovinu.... 😅
@dokument s tou repou jsi me rozesmala.
Taky hur odolavam dobrym buchtam. Tak pecu na maly plech, aby to rodina stihla ujist. Blby je, ze jim to nutim, jen ja vim,kde to je. Musim schovat pred kockama.
Kdybych mela doma bonbony, hazim do kose. Jenze muz je znovu koupi 🙂 nemam je rada, nelakaji me. Pri pohledu na ne me brni zuby. Kez by i pri pohledu na buchty
@gabinat zrovna včera jsem říkala manželovi, že sladkosti jdou z domu. Koupím dceři, když bude chtít ,ale končím se zásobama. Víte co se mi stalo? Přišla na mě žravka, a místo abych si dala hrst rozinek, neskutečně jsem se přepláskala vším sladkým co doma bylo a pak mi bylo dva dny strašně špatně. Prostě sacharidový nezdravý nechutný záchvat. Nevíte čím to je?
U mě zase buchta může ležet roky......
Jinak už měsíc pracuju a je to taky záhul.......
Zeptám se Vás ještě, když Vám končí rodičák, hlásíte to někde?
@ababunk to ti poslou z pracaku dopis, ze ti to konci. A kdyz pracujes, tak uz to myslim nemusis hlasit nikde. Oni ti to poslou. Ze ti zanika narok na rodicovsky prispevek.
Ja jsem v te dobe praci nemela, tak jsem s tim papirem musela znovu na pracak, zaevidovat se a toto jsem dokladala. Plus rodny list ditete. Pak jsem musela na pojistovnu. A kdyz jsem se z pracaku odhlasila, tak zase na pojistovnu, jak zdravotni, tak na socialku se socialnim pojistenim (jsem osvc, zamestnanci to asi maji jinak).
@ababunk jen pro zajimavost kolik meris k te vaze? Jinak i přes unavu ve tvari Ti to sekne 🙂
hoolky mam za sebou priserne narocny den a ted u me zakonite kvuli tomu strasnou chut na sladke, co by ste delaly??? chci ted 1kg az 1, a pul shodit SOS :( dekuju 🙂
@ababunk prosim Te jis něco když mas hlad a když ano tak coo? 🙂
@terezapetrova dej si čtvereček vysokoprocentní čokolády nebo nízkotučný tvaroh lehce oslazený třeba javorovým sirupem. Nebo pár rozinek.
@zuhur dekuju 🙂
@zuhur ja si dala ctverecek ale mlecne no a jeden maly parek 🙂 ten uz byl navíc🙂 a ted jsem ještě manzovi ale fakt jen uzdibla minipidi kousek bile Merci
Tak zas mi nekdo gratuloval.... Ggrrrr, musim se vic zamerit na jidlo.
@gabinat ale ne k tehu, ze jo?
@terezapetrova měřím 159 cm...a když mám chutě, jdu si do kuchyně přečíst nápis NEŽER CUKRY, DEJ SI JABLKO, NEBO ROZINKY A NEŽER VEČER!!!
🙂
@terezapetrova mne vzdy zabere dat si hrnek podmasli, kefiru neslazeneho nebo tvaroh.
@gabinat tak to jsou blbci, tohle je o inteligenci, pokud nevim, ze někdo tehu je tak negratuluju. Vykasli se na ty reci
@ababunk hm, tak takovej napis si taky dam /akorát před mamou ho budu muset schovávat pac ona si mysli, ze podle ni jsem hubena moc 🙂 / Ale stejne ja mam nejakej takovej psychickej blok, ze se bojim, ze prave vecer bych mohla pribrat i po tech rozinkách grrr
@dokument
dekuju moc 🙂 asi nakoupim do zasoby tvaroh 🙂

Holky, jak teď chodím do práce(učím v Mš) tak pořád lítám s dětma a zjišťuju, že mám větší hlad. Nestačí mi jíst mých 7000 kJ. Když jsem zadala do KT, píše to, že uč v mš pálí za 4 hodiny cca 3500kJ. Myslíte že to je fakt?V tom případě bych měla navýšit. Nechce se mi věřit, že bych měla mít takový výdaj.