icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

dokument
30. led 2017

@gabinat ja kdyz se nehlidam, tk mam porad vystouple bricho, normalne ho zatahuju nebo mam volnejsi obleceni. Ted byla v sama doma fyzioterapeutka, jak mame spravne chodit, bricho nemame zatahovat, narusi se tim dychani a proste vsechno, jen byt narovnani (coz taky nejsem) a to bricho se pry zapojuje samo. Tak jsem zkousela a fakt ze jo. Vic to tam pracuje jako by. To jsem i citila. Trosku jsem zhubla, pres vanoce trochu pribrala, jak nekontroluju jidlo pomoci tabulek, jsem v haji. Tak ted chci zase na jare zabrat, jako uz ted, ale treba do podzimu dorazit posledni 3-4 kg a pak udrzovat. Hlavne zlepsit pohyb, moc se nehybu. Problem ted vidim v tom, ze nepisu do tabulek. Ono je jedno jak jim, nejake prohresky jsou, ale abych si to aspon napsala, to je dulezite, abych to kontrolovala a podle toho prizpusobila vsechno ostatni. Vyber dalsiho jidla pres den a pohyb. No zrovna dneska mam sepsany ukoly na papirku a mam tam mj. cviceni a zapis do KT. Nejde mi vaha - ani kuchynska ani osobni, jidlo odhadnu, jakz takz... a sebe vlsastne vazit nemusim.

Vis co nechapu, proc ti lidi si to dovoli. Ja bych si to nedovolila rict, protoze lidi, co maji bricho je strasne moc a nejsou tehotni. Treba starsi zensky, resp. ne uplne stary, ale takovy ty po 50. To se pak asi vsechno trosku meni, i ta postava a ukladani tuku, ale podivej se schvalne, tehotny bricho ma kazda druha. Ja to spis sleduju, ze mam ty ochable svaly panevniho dna, tak si toho vsimam, ale to jsou zensky, ze maji treba nozicky jak paratka a nafoukle bricho. Mne je 40 tak si rikam, ze na svuj vek jsem jeste celkem zachovala 😀 A teda ve 20 jsem byla stejne roztekla jako dneska. Vazila jsem min, obvod pasu jsem mela mensi, ale byla jsem mekka. I kdyz jsem se dost hybala. Nevim, to uz je asi taky dany, to jse mbyla mlada a takova stavnata. Pak v obdobi 25 - 35 jsem vypadala asi nejlip, ale uz to nebylo takovy prave jak ve 20 - stavnata, prsata, tak na oplodneni 😀 😀 myslim si, ze to je priroda, hormony. Dnes muzu byt taky pekna, mit i lepsi postavu nez tehdy, ale uz to je takovy "seschly" 😅 Nesmime byt k sobe tak kriticke. Kazdej at se podiva sam na sebe! Ty jim taky nerikas, jo, ja vypadam tehotne, ale ty mas dost krivy nohy...

dokument
30. led 2017

@terezapetrova muj manzel mi vzdy vyji pres noc lednicku, kdyz neni na nocni. Ale tvaroh a kefir toho se ani nedotkne 😅
tak to je jedina moje jistota, jen to musim mit nakoupeny 😀

dokument
30. led 2017

@ababunk jsi dobra, ze se drzis
pusobis na me hodne stihle, tipla bych ti daleko min kg nez pises

terezapetrova
30. led 2017

@dokument jj znam, to ten muj mimo jiné vyzivovy poradce 🙂 klidne v 10 v 11 vecer jde a sezere velkou studentskou pecet velkou nebo jinou cokosku a přitom furt vazi stejne chjo. Ja mam 66,7 a 182cm ale kdybych jedla jako on ma za chvilku o 5,6,7kg vic holky muzu z jiného soudku? ja uz jsem nestastna za poslední mesic a pul naprostou většinu casu doma s nemocnými dětmi a hrabne mi fakt, jsem vystavena uz ani nemam silu premyslet jaky sirup kdy diteti dat. Nemate nejaky rady jak prezit tyhle obdobi? :(

terezapetrova
30. led 2017

@dokument ze jo, me taky ababunk prijde, ze ma moc peknou postavu ale dovedu si představit dost zive, ze je to za cenu velkého odrikani :( nebo třeba to tak snad nemá

dokument
30. led 2017

@terezapetrova u nas zabira jen youtube, ale to se pry nema 😅 Nastesti syn si pousti same edukativni veci, tak mi nikdo nemuze rict, ze ho nechavam krnet 😀

terezapetrova
30. led 2017

@dokument njn ja mam dve jedno 5 a pul a druhy 18mes a když by starsi koukal, jde k nemu okamzite mladsi a starsi se akorát rozciluje rve a nasledne se mu horsi kasel mazeeeeec

terezapetrova
30. led 2017

@dokument
ale dekuju 🙂

dokument
11. únor 2017

Neco k tematu :- http://www.rozhlas.cz/strednicechy/hubnetezdrav...

Kdyz telo hladovi, neco mu chybi, kdyz ma chute, neco mu chybi. Viz odkaz, audio nahravka.

Jak se mate? mne porad nejde vaha. Jinak to jde, porad se vejdu do obleceni 🙂

terezapetrova
11. únor 2017

@dokument ahoj, me vaha stoupla, rano jsem na vaze byla nastvana, vrhnu se do toho poradne a doufam, ze za dva dny bude aspoň nejaka změna 😅 ja jsem magor 😅 jinak téměř po 2mesicich mame obe deti naraz zdrave, to si snad pujdu dat panaka 🙂 Ted všichni spi vc manžela, tak piju kafe a cucim na vymenu manzelek chichichi

terezapetrova
11. únor 2017

@dokument jinak vejit se do obleceni je taky uspech tleskam!! To a uz urcite pasek nedopnu tam kde dřív a to ve stredu ma manzel promoci tak chci trosku reprezentovat 😅😅

dokument
11. únor 2017

@terezapetrova to se zase spravi! 🙂 ja si obcas zacvicim, aspon neco 🙂

terezapetrova
11. únor 2017

@dokument jj musí a dekuju. Snazim se porad drzet pod mou idelani vahou tak je to fuska 🙂 ale zadne vymluvy! 🙂

terezapetrova
11. únor 2017

@dokument a s tim cvicenim jsi dobra, ja vůbec nevim kdy jsem naposledy sportovala ostuda nu. strasne rada beham ale vadi mi když lidi cuci 🙂 obzvlast když mi to beha pomalu coz vždy když beham po dlouhe době tak to samozrejmne pomalu jde grr /ale ted me to nakoplo, ze bych vecer sla, musim pro jistotu nabit MP3 🙂/

dokument
11. únor 2017

@terezapetrova ty mas toho manzela odbornika prece 🙂 mas to z prvni ruky 🙂 no, moje obcasny cviceni bych nenazvala sportem... 😀 uz zse bych chtela zacit kontrolovat pres tabulky, jeste dorazit poslednich 5 kg treba. Ale spis zpevnit, kvuli zadum, i tvaru tela a kvuli ochablymu panevnimu dnu. Kvuli tomu ja behat vubec nemuzu. Ale ani to nebyl muj oblibeny pohyb nikdy, mela jsem vzdy obri prsa a behani pro me bylo spis utrpeni. Nejradsi chodim, to se pry taky doporucuje. Jinak v praci, tam nemam cas na to svoje "hodovani". Na rodicaku jsem si tu svacinu uzila, nespechala jsem, rano to samy. Ted do sebe neco rychle dam a letim. Aspon ten vyber se snazim nejak dodrzovat, abych se i najedla, abych nemela hlad. To je pro me asi nejdulezitejsi 😅

ababunk
11. únor 2017

AHoj holky.
Zdravím po delší odmlce. Pracuju ve školce, jako uč. Cvičím 2 x týdně. Musím říct, že občas i více jím, pánč mám hlad. Takže KT asi nekecají, když píšou, že se v této práci hodně pálí kcal.Stále se držím na 55 kg +-1kg.
A ano, někdy je to i odříkání.Proto si říkám, jestli to má cenu. Byla jsem spokojenější, klidnější, vyrovnanější, když jsem měla pár kg navíc, než teď, když mám 55. Dřív jsem taky neřešila jídlo, dala si občas i nezdravé a držela jsem se na 65 kg při výšce 159 cm, sportovala jsem. Ale teď mi z toho i někdy hrabe. Pořád přemýšlet nad tím, jestli mám dost všeho, tuků, bílkovin a tak.....No já nevím, zda tohle zvládnu po zbytek života.....
Toš tak.

terezapetrova
11. únor 2017

@dokument jj, odborníka, u nás jedeme dle hesla "Kovářova kobyla chodí bosa" 🙂 pánevní dno po porodu a vlastně i před nim a běhání z toho jsem byla tedy nestastna, snažila se ho posilovat, naštěstí pomohl čas. Jak staré mas děti? S tou praci stejně obdivuju, já nezvládám skoro ani na rodicovske ehm

terezapetrova
11. únor 2017

@ababunk myslím, ze jsem na tom dost obdobně :( když se nebudu hlídat asi si aspoň nějakou váhu neudržím :( ale hlavu vzhuru 🙂 a ve školce si ani témeř nesednes ne? Určo dost pálís 🙂

ababunk
11. únor 2017

@terezapetrova nesednu.....až v pátek, kdy zapíšu třídnici:o)))Jinak jsem úča, co nesedí.....
Je to někdy na pohodu, někdy na nic..myslím s jídlem. Někdy jsem spokojená a někdy hladová a to pořád píšu do kt a téměř vždy mám všechny položky na 95 %....a někdy mám akové žravky po cukru, že bych snědla(a sním) na co doma přijdu..prot šlo vše z domu...napiju se a jdu spát...

terezapetrova
11. únor 2017

@ababunk si myslím.. Ta chuť na sladké taky možná nervy? Já to vidím když děti extra zlobí pak bych sezrala čokolády tuny 🙂 mohu se jeste zeptat jak často se vážís nebo meris? 🙂

ababunk
11. únor 2017

teď už tak jednou za týden......pas nad pupkem 68, boky 84, stehno 50 cm:o)))

jj..nervy....ani nemluv,ale ne z dětí, ale z kolegyně

terezapetrova
11. únor 2017

Díky 🙂 já se musím vážit max obden ale říkám si, ze taková závislost na vážení už opravdu není zdravá, ono taky par set gr nahoru, dolu asi nic neznamená. To mě mrzí s tou kolegyni :(

terezapetrova
11. únor 2017

A ten pas mas supr, já se pod 70 dostanu nevím kdy

ababunk
11. únor 2017

taky jsem čekala..přes rok.....

ababunk
11. únor 2017

..ale neboj, ještě jedno takové přežrání a bud nad 70 raz dva...

terezapetrova
11. únor 2017

@ababunk ale nene ty dríč, já ti věřím 🙂 a vlastně jsem se ještě chtěla zeptat jestli se pochlubis 🙂 jak dlouho cca si držís těch 55kg? 🙂 půjdu pomalu chrnet pac budicek mám v 4,45 s mladším , to zas bude uf

dokument
11. únor 2017

@terezapetrova trileteho jednoho mam

ababunk
11. únor 2017

@terezapetrova držím to od října 2016.....a dobrou noc, já na ranní vstávám ve 4:10..šup šup hajat:o)
a díky:o)

terezapetrova
11. únor 2017

@dokument a jsou plány na další? 🙂

Strana