Svatební cesta a těhotenství. Jak byste řešily vy?

19. led 2024

V létě máme svatbu a rádi bychom do konce roku miminko. Nevíme, jak dlouho bude otěhotnění trvat, může to být měsíc, může to být půl roku. Tíží nás ale otázka ohledně svatební cesty. Chceme pár dní New York a pak Karibik, nejlépe v zimě, ať zažijeme tu super vánoční atmošku. Kdybych otěhotněla na podzim, asi bych neviděla problém v tom letět, první trimestr je prostě buď a nebo. Kdyby se ale podařilo třeba už v srpnu nebo v září, byla bych už ve vyšším stádiu a to nevím, jestli bych zvládla. Jak byste to řešily vy? Napadla mě ještě varianta letět jen Karibik třeba hned na podzim, ale NYC je náš sen.

deli_lah
19. led 2024

Pokud vás nijak netlačí třeba věk, tak bych se snažením počkala. Ono je to tak, buď a nebo, ale z vlastní zkušenosti jsem, když to nevyšlo byla psychicky dost v háji a to jsme to ani neplánovali. Užila bych si cestování a klidně se můžete snažit tam 😁a budete mít mrně z cest…

autor
19. led 2024

@deli_lah Právě, že nás čas docela tlačí.

alice345
19. led 2024

Taky bych doporučovala se snažením počkat po svatbě a po cestě. V prvním trimestru ti může být tak blbě, že budeš ráda, že doběhneš na WC, o nějakém užívání si svatební cesty nebude ani řeč.

Neber to jako strašení, ale jako fakt, že většina žen nevolnostmi ve větší nebo menší míře v prvním trimestru trpí. Ve druhém už to bývá většinou lepší (i když se určitě najdou "nešťastnice", které zvrací nebo je jim zle dál). Co jet na cestu před svatbou? Nebo se začít snažit "až" na svatební cestě v zimě.

reeeza
19. led 2024

Tak já jsem si o tom hodně četla, když jsem byla těhu a druhý trimestr je pro cestování prý nejlepší...jednak je mamince fyzicky už lépe než v prvním trimestru a také šance na potrat už jsou nižší než v prvním trimestru. Letět v prvním trimestru a potratit, mohla bys mít výčitky..🤷‍♀️

drep
19. led 2024

Já za celé těhotenství blila jednou (a mohl za to hnusnej langoš, ne těhotenství) a soudě podle zkušeností ostatních jsem opravdu měla fyzicky těhotenství docela v pohodě, ale byla jsem v prvním trimestru unavená. Ale jako fakt unavená, byl to permanentní pocit jak po dvoudenní službě, normálně jsem vsedě usínala. Já bych si žádný cestování neplánovala n začaltek a nechala to raději na druhý trimestr, který obecně bývá nejvíc v pohodě

autor
19. led 2024

Bude to moje druhé těhotenství. V prvním mi vůbec špatně nebylo, ani jednou jsem nezvracela. Obecně skoro nikdy nezvracím, takže tohohle se nebojím.

andelka
19. led 2024

No, na to nemůžeš spoléhat. Byla jsem těhotná čtyřikrát a ve třetím v nějakém 5-8 TT kdybych nebyla na nemocenské kvůli úrazu,tak bych byla kvůli těhotenství. Únava, slabost, nechutenství..došla jsem pro děti do škol a padla únavou. V jiných těhotenstvích skoro nic.
Asi bych počkala se snažením buď na dovču nebo až po ní. Je fakt, že první trimestr je buď a nebo ,ale případné potíže bych asi nerada řešila zrovna na dovolené.

martulka88
19. led 2024

Neber to zle, ale taky jsem v prvním těhu byla úplně v pohodě a druhé očistec - nevolnosti a včetně od 10 do 20tt špinění a braní léků na udržení prďolky. Po svatbě si dejte karibik a NYC bych si nechala dle toho, jak na tom budeš.

pilzzee
20. led 2024

Muzu ti zarucit, ze to vyjde presne tak, jak nechces 🤣 Rozhodne to neodkladejte. Mohlo by se stat, ze budete cekat dlouho a pak byste si mohli vycitat, ze ta dovca za to nestala. Mne v prvnim trimestru nebylo spatne ani poprve ani podruhe. V 21.tydnu jsme leteli do Recka a to mi prisla ta nejlepsi doba na cestovani.