Svatební dar. Co dát své nejlepší kamarádce?

ehgv
13. únor 2023

Dobrý den,
Prosím co jste dostaly/darovaly jako svatební dar?
Vdává se mi nejlepší kamarádka, je pro mne jako sestra. Netuším co ji dát jako svatební dar.. sama říká že nic nechce, nepotřebuje tak já vůbec netuším co 😕

levandule_k
13. únor 2023

Peníze, ale to jsi asi slyšet nechtěla.
Dostali jsme hodiny vyřezávané z gramofonové desky s datem svatby. Moc se mi líbí, a to jsem na tyhle věci náročná a nepreferuji upomínkové předměty.
Jinak jsem dávala peníze, akorát jednou peníze plus bílé misky se zlatým nápisem mrs & ms, neplánovala jsem věcný dar, ale padlo mi to v obchodě do oka.

veru181
13. únor 2023

My dostali třeba rámeček na čtyři fotky, jinak víceméně samé finanční dary. Snažíme se vždy dávat je nějak “osobně” zabalené - třeba kamarádům, co se zasnoubili v Paříži, do dózy s Eiffelovkou, jiným do fotoalba “na zážitky” (vím, že tisknou fotky)… My jsme dostali peníze třeba v hlavolamu nebo takové truhličce, to bylo taky hezké.

elfka21
13. únor 2023

@ehgv peníze jsou nejlepší. Hodí se vždy. A mohou se vtipně nebo nápaditě zabalit. Hmotné dary, co jsme dostali se nám až na jednu dvě výjimky nehodily.

krisstina93
13. únor 2023

My dostali víceméně jen peníze. Někdy obyc obálku, někdy kreativnejsi (v rámečku s věnováním, v prasatku pro novomanžele apod). Jo a od kamarádky, co se věnuje umění sme dostali takové dřevěné dekorace co sama vyráběla, to potěšilo, ale ona se tím živí a jen tak od někoho by to bylo divne, ale tím ze si dala práci přímo na míru nám, to bylo super :D

ferda90
13. únor 2023

@ehgv peníze, většina lidí to tak chce. Naši kamarádi to měli dokonce psané v pozvánce, že budou rádi za příspěvek na svatební cestu + jsme třeba nechali udělat magnetky na lednici z jejich a našich fotek na památku. Ať nedáváme jen obálku.

ekou
13. únor 2023

Voucher na zážitek nebo peníze :D

jane46
13. únor 2023

Penize... Na netu je hromada napadu na originalni predani 😉

tereza0111
13. únor 2023

Jestli si to muzes dovolit, tak co treba nejaky pekny "eurovikend"? Tatovi jsem ke svatbe davala letenky a hotel v Benatkach + zaplaceni vecere tam. Dat mu "jen" penize mi u taty prislo blbe a tohle je dost potesilo 🙂 Akorat to chce nejak nenapadne poladit termin, aby mohli...

87pavlina
13. únor 2023

My dostali dřevěný podnos (teda spíš podnos třeba na snídani do postele) s našimi jmény a datem svatby. Jinak jsme dostali peníze.

eviicka
13. únor 2023

Pokud ne peníze, tak my jednou dávali dárkový poukaz od Invie na zážitek dle vlastního výběru.

Jinak u naší svatby jsme měli wishlist (super věc, dostali jsme přesně to co jsme chtěli a lidi mohli vybírat podle preferencí i ceny), a stejně tak na několika svatbách jsme dávali také podle seznamu.

kackabis
13. únor 2023

@ehgv mám na teď čerstvou zkušenost. Moje kamarádka nám ke svatbě dala peníze ve formě vratných lahví. Každé jiné - představte si, kolik jich za 2tis kč bylo. Opravdu zážitek to vracet. A teď když se vdávala ona, přemýšlela jsem jak jí to něžně oplatit. Takže jsem rozměnila v bance 3,5tis na koruny a dvoukoruny, koupila jsem pytel a zásypový písek, pěkně jsme to tam namíchali a navrch přivázali dětskou lopatku a sítko se vzkazem "na dlouhé zimní večery"
Mělo to ohromný úspěch, jen ten pytel byl hrozně těžký :D k tomu jsem jí nechala udělat skleničky se jmény a datem svatby, které dostala na rozlučce se svobodou, takže z nich mohli pít ve svatební den 🙂

eviicka
13. únor 2023

@kackabis prý něžně oplatit 😀 ale super nápady.

zmrzlinka
14. únor 2023

@ehgv pokaždé peníze.

shirilka
14. únor 2023

@ehgv Já od kamarádky dostala formu na pečení, společně jsme se nad ní rozplývaly v obchodě a ona nám jinak dala jako svatební dar. Tahle pokaždé co v ní peču si na svatbu nebo má ni vzpomenu. Peníze od ní bych nechtěla, neudělalo by mi to radost.

jannym
14. únor 2023

Vtipne darovane penize, toustovac, lozni pradlo na manzelskou postel, babovku thun

ester_ka
14. únor 2023

Obraz z našich fotek s citátem o lásce

laloogrey
14. únor 2023

@ehgv Vyrábím takové svatební rámečky 😉 https://www.modrykonik.cz/market/bytove-doplnky...

nijij
14. únor 2023

Peníze, pokud si novomanželé neřeknou nebo nenapíšou seznam. Věř, že nechceš dostat 10toustovacu, 50 povlečení a 15 forem na bábovku ....

daruna
14. únor 2023

Peníze někdy můžou být oříšek taky. Synovec si o ně rovnou řekl, vyřešeno.Ale bratranec se ženil ve vyšším věku a vydělává dost dobře... Naštěstí se zmínil, že musí zařídit alespoň dvě auta na odpolední odvozy, hned jsme se toho s mužem chytli a nabídli se, měl auta i s řidiči a nás úplně nebaví rodinné oslavy - taky vyřešeno.

daasqua
14. únor 2023

Něco osobního, co je spojené s nimi, personifikované. My dostali od manželovyho kamaráda model Enterprise že Star treku a k tomu vyglavirovany nápis s citátem že Star treku, personifikovaný pro nás ("...where no one has gone before..."). Manžel je velký fanda.

rikatoka
14. únor 2023

@ehgv já jsem od sve nejlepší kamarádky dostala album a zároveň pak zase já druhé své dobré kamarádce takové album udělala. Je to opravdu veliké album na nalepení fotek. Já jsem v nem dostala fotky za každý rok od té doby, co se známe. Tak za každý rok tam bylo několik fotek a vtipných popisku. V té době to bylo cca 16 let, co jsme se znaly, takze toho bylo fakt hodne. Pak ke knoci tam byly fotky s mým snoubencem, foto z promoci, proste ty top události a foto ultrazvuku (vdavala jsem se tehotna) a končilo to prázdným rámečkem s popiskem 1+1=3. Byl to ten nejkrásnější svatební dar. Echt osobní a propracovaný.

kryany
3. dub 2023

Vtipne darovani penez napr. ve svatebni pokladnicce, prasatku s napisem na svatbu kazda kacka dobra, do injekcni strikacky s napisem financni injekce, do alba na fotky, jako obraz nebo do destniku na nite, jeste ve zkumavce ponorene v lahvi s likerem ...