Je možné dát jedno dvojče k adopci kamarádce?

studi
8. říj 2017

Holky mám zvláštní dotaz prosím o vaše názory.Ve zkratce: já jedno dítě má kamarádka žádné dítě a ani mít svoje ze zdravotních důvodu nemůže.Chceme s manželem druhé dítě ale musíme jít na ivf bohužel se nám nedaří otěhotnět a teď to na co se chci zeptat:Je možné zavést si dvě aby to byli dvojčátka a po narození dát jedno miminko k adopci mé kamarádce?moje kamarádka je spíš jako má sestra známe se 30 let .
Vím je to zvláštní myšlenka ale zajímá nás zda je to vůbec reálné. Děkuji za názory🙂

aktakd
8. říj 2017

Ahoj, nevim, zda to mozne je, ale s nejvetsi pravdepodobnosti to mozne nebude. Ale moc prosim a primlouvam se za ty deti, nerozdelujte dvojcatka, patri k sobe.

trdelnik234
8. říj 2017

@studi
Nie,nie je to mozne.
Akoze dat kamaratke svoje vlawtne dieta na adopciu?

majkylove
8. říj 2017

Když je možné mít náhradní matku tak tam určitě nějaká možnost bude,ale tohle chce řešit nejspíš s právníkem.ale dvojčátka bych opravdu nerozdelovala,můžou tím vnitřně trpět celý život,ikdyz nebudou tušit proč.pokud chcete takhle pomocí,můžete pro ni odnosit dítě a pak dát k adopci,ale mimo svoje těhotenství které ještě chcete a nebo ji pomocí najít jinou náhradní matku.drzim palce

journals
8. říj 2017

A myslíš, že dítěti nebude divné, že kamarád od vedle vypadá úplně stejně? Jak to pak proboha dítěti vysvětlíš? Děti se nedávají na potkání. Ani dobrým kamarádkám!

saffy
8. říj 2017

@trdelnik234 Proč by to nebylo možné? Já si naopak myslím, že zákonná překážka osvojení daná není, pokud rodiče dají souhlas s adopcí pro konkrétní osobu (kamarádku), mělo by to dle mého názoru jít. Samozřejmě otázka etická je jiná (zajímalo by mě, podle čeho chce tazatelja vybírat, které dítě si nechá), protože ta úvaha mi přijde šílená.

kajalka
8. říj 2017

@journals Tak ony budu dvouvaječné, to mohou být i jiného pohlaví...

journals
8. říj 2017

@kajalka Můžou a nemusí... může se uchytit i jen jedno... ale máš pravdu, ale stejně si můžou být dost podobní...

kejt29
8. říj 2017

Nedokazala bych vidat dite, ktere je moje a nevi to. A nemoct zasahovat do vychovy apod. Vim, ze bych to psychicky nezvladla. Krom toho dvojcata se opravdu nemaji delit...

kajalka
8. říj 2017

@journals No jo, to se neví. Každopádně rozhodovat se "tebe si nechám a ty půjdeš", to si nedovedu představit..

journals
8. říj 2017

@kajalka Jojo, neumím si to představit... hlavně pak vídat kamarádku. Pro mě fakt psycho, že o tom někdo jen uvažuje

trdelnik234
8. říj 2017

@saffy
Jaj takto vlastne moze dat na adopciu vsetky deti bez mihnutia oka,to mas pravdu.Ja som ale otazku pochopila inak. Takze porodi obidve a jedno da kamoske.No to je iny level materskej lasky toto.

saffy
9. říj 2017

@trdelnik234 Však ano, pokud někdo chce, může rodit děti a dávat je k adopci do aleluja. Jak říkám, vidím v tom spíš etický problém- jak to těm dětem vyvětlí? Jak to budou snášet? Co když se s kamarádkou rozkmotří nebo so to později rozmyslí atd.? Osobně si myslím, že to je hloupost, které by jednou hodně litovala a která by měla zásadní dopad do života spousty lidí.

studi
autor
9. říj 2017

Holky děkuji vám za názory...Je to pouze myšlenka která mě napadla jako možné řešení pomoci mé velice dobré a celoživotní kamarádky.Ano je to šílená myšlenka ,ale myslím že příběhů kolem tohoto tématu je nespočet a takový příběh píše jenom život..Chtěla jsem znát názor, protože jsem o takovém případu nikdy neslyšela a ani jsem se nikde nedočetla ,sama jsem překvapená že mě to takto napadlo,právě hodně váhám se na to zeptat doktora asi na mě bude taky zírat jak puk🙂..
Mám kamarádku která porodila dítě své sestře, to dítě to ví kdo je jeho vlastní matka že jeho teta je vlastně matka a naopak a funguje to uplně bez problému...
Myslím že to že se smířím s tím že jedno dítě by vychovávala kamarádka je hodně o srovnání si to v hlavě což si myslím že ted mám 🙂

margarithka
9. říj 2017

A jak by si to srovnalo v hlave to dite??? Ja dvojcata mam a v zivote!!! by me nenapadlo dat jedno pryc. Nehlede na to, ze tehotenstvi s dvojcaty byvaji slozitejsi, castejsi jsou predcasne porody, tudiz bych, byt vami, sakra premyslela...

blahova_andrea
9. říj 2017

@studi nějak nechápu, proč se na to chceš ptát zrovna doktora 😀

trdelnik234
9. říj 2017

@studi
Ale ta pani,co vynosila dieta sestre bola na Ivf a pouzili sa pritom spermie partnera tej neplodnej zeny + vajicka darkyne alebo ako to bolo?
Lebo to je fest rozdiel,ze otehotniet s vlastnym partnerom,nosit pod srdcom vlastne bio dieta a darovat ho segre,lebo sak ona nema,tada priama adopcia alebo byt len nahradna matka a poskytnut tomu dietatu podmienky na vnutromaternicovy vyvin.
Preco do toho tahas doktora?Keby si s manzelom mohla mat este minimalne dve deti prirodzene,tiez by ta napadlo jedneho sa po porode zrieknut a dat na adopciu kamaratke?
To nie je hocijaky biologicky material.Daj si zaviest jedno.

aktakd
9. říj 2017

Je fajn, ze vy to mate v hlave srovnane, ale prosim myslete na ty deti...nezlobte se, ale prijde mi to trochu sobecke (ac treba s dobrym umyslem pro kamaradku) a nejak jste zapomnela na nasledujici zivot deti...

journals
9. říj 2017

@studi ja myslim, ze tohle naopak vubec neni o tom stovnat si vec v hlave... a smurit se s tim? Fakt vis dopredu jak to vsechno poneses? Hormony spolu s celou situaci okolo porodu? Jde o prvni dite?

journals
9. říj 2017

@studi me trochu prijde, ze si to cele predstavujes hrozne jednoduse. Proste se se situaci vyporadas ty sama a je hotovo.
Jenze takhle to moc nefunguje, kdyby byly veci tak jednoduche, tak je svet dokonaly

kafr
9. říj 2017

Tak si myslim, zes to jeste nerekla ani manzelovi!!! A s tim bys snad mela mluvit jako prvni. Pokud je to normalni chlap, tak te vrati nohama na zem, protoze, nezlob se, ale tohle je proste ulet.
Nemuze to byt tak, ze proto se chces ptat doktora, aby ti to z medicinskeho hlediska vyvratil/ potvrdil, protoze tomu podvedome neveris?
Hlavne doktora bych se vubec neptala, to je otazka na rodinne pravo.
A jak uz psaly vsechny predemnou, uplna silenost.

anaon
9. říj 2017

Pokud chceš kamarádce tak moc pomoct, můžeš jí odnosit dítě, které nebude biologicky tvoje. "Dát" jí jedno vlastní je naprosto šílený nápad. Opravdu nejde jen o tebe, možná to fakt máš tak nastavené, že jsi takové věci schopná... ale celé se to týká více lidí, může to mít fatální dopad na ně a na vztahy mezi nimi - na obě děti, kamarádku, tebe a tvého manžela (bylo by to snad i jeho dítě). Biologické děti nejsou jak štěňata, která můžeš bez následků rozdat mezi kamarády a příbuzné...

verusky
9. říj 2017

souhlasim- silenost. chces pomoci, ale takto urcite ne...

antoinet
9. říj 2017

@anaon s těmi štěňaty je to přesné. V otázkách adopce se na prvním místě posuzují okolnosti pro dítě, ne pro rodiče, stejně tak tato situace - OK pro dospělé, šílený pokus na dětech, ve výsledku kdokoliv soudný, kdo o tom bude rozhodovat, upřednostní zájmy dětí.

fallingstars
9. říj 2017

@studi Nic ve zlém, ale v hlavě to podle mě nemáš srovnané ani zdaleka. “Takový příběh píše život”? Vždyť by to bylo čistě Tvoje rozhodnutí, to není o životních osudech, to je totální úlet, nezlob se.

Já si nedovedu představit, jak bys dokázala dát jedno z nich, to bys dala z náručí to menší nebo to s více vlasy? A to nemluvím o dalších etických aspektech, např. vážná nemoc jednoho dítěte,nehoda, apod.

loylii
7. lis 2019

@studi zajímalo by mě jak tohle dopadlo....😢