icon

Bylinky pro miminko, aby lépe spalo. Poraďte

pipisek
2. dub 2008

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás nemá zkušenost s podáváním bylinek miminku.
Konkrétně bylinek pro lepší spánek, mám tím na mysli třeba meduňku. Mám 8měs. holčičku a už dobrý měsíc se mi v noci budí. Kdyby hned usnula, tak bych to moc neřešila, ale ona se vzbudí a vydrží být vzhůru třeba hodinu, hodinu a půl. Mele se v postýlce a evidentně by chtela zabrat a nejde jí to....
Když usne, tak je stejně nejpozději za 2h opět vzhůru. I přes den mi spí tak 2-3x půl hodiny a víc ani náhodou
Jsem už celkem zoufalá, protože se ani já nevyspím, spím prakticky max. 2-3h vcelku a pak zase třeba 2h a tak je to pořád dokola.....
Netuším, jestli bych jí mohla dát k večerní kaši čaj z meduňky, jestli už v 8měs. by ten čaj mohla. Nepotýkala jste se některá s něčím podobným? Moc děkuju za rady!

marcim
2. dub 2008

Ahoj,
meduňku děti určitě můžou.Dává se samozřejmě jen málo.Třeba pár lístečků do čaje,jaký vám chutná.Meduňka má takovou trošku citronovou příchuť,tak i děti to snesou.Nebo lze koupit v lékárně čaj buď granulovaný nebo i porcovaný (ten bych já osobně preferovala).Je to nějaká směs na "dobrý spánek".Snad je i od 6.mes.Když se zeptáš,v lékárně ti určitě nabídnou.A dává se klidně i hodinku před spaním.Ale chce to vyzkoušet.
Meduňka by měla celkově člověka uklidnit.Hypnotikum jako takové to není a tudíž ani návykové.
S meduňkou do kaše nemám zkušenost,tak nevím.Ale asi bych zkusila třeba čajík k navečer a pak kaši.
Přeju hodně trpělivosti a sil.

lu777
2. dub 2008

ahojky, zkušenost moc nemám, jen jsem se na to ptala a vím, že čínské bylinky se můžou hned od narození a i posilují organismus 😉

skuli
2. dub 2008

Tak já bych to taky řešila čajíkem z lékárny vhodný pro miminka.Jeden se jmenuje Hajánek a určitě pomůže.