Chodítko ano nebo ne?
Poprosim vas o vas vlastni nazor..choditko ano nebo ne?
Ja osobne jsem proti pritel ho chce..
Moc vam vsem dekuji za odpovedi a prosim bez hadek,nadavek a odsuzovani
@pajula123 buď rada, ten môj má odvahy za piatich, vstal v 8, v 10 chodil bez opory, ale tých pádov 😖 bola by som radšej, keby bol viac opatrný a pustil sa až s úplnou istotou....
@gry do kuchyně zavřít, asi v 9mes neotevíralo dveře, na okna zámky 🙂
@terezapetrova 🙂 ne všude to jde, do kuchyně dveře nemáme. Ale , já nepotřebuju, aby mě někdo o něčem přesvědčoval. Dcera je od malička kontrolovaná fyz.na plavání, takže já mám čisté svědomí. A na okno zámek, ano, ale jaksi je to okno docela ve výšce, nejde o vypadnutí.
Už jsem si zvykla, že opačný názor než má většina se na diskuzích stává ,,vražedný"
Doufám, že se autorka dotazu rozhodne, tak aby byla spokojená a hlavně, aby byl spokjený prcek. Držím palce 🙂
Děti ještě nemám, ale názor ano. Mám o devět let mladší ségru, takže jsem nějaký ten vývoj a růst dítěte zaznamenala. Mně se chodítko moc nelíbí, taky mi přijde že je to pro to dítě nepřirozený, tak nějak divně se tam kroutí.... Ale ségra ho měla a žádné problémy nemá. Je jí 15 let a na nic si nestěžuje. Třeba v budoucnu bude, těžko říct. Takže já si myslím, že když v tom to dítě nebude nonstop, tak mu to neublíží. Jen můj názor 😇
Za me rozhodne ne 🙂 tady je vysvetlujici clanek nasi fyzioterapeutky http://janatumova.cz/proc-nepouzivat-choditka-a...
Chodítko fakt NE.Jinak teda nechci nikoho urazit ale říct ze chodítko na chvilku nevadí je prostě úplně mimo. To je skoro jako říct že dat dítěti na 2 vteřiny nůž neva,ale na 5 vteřin už jo. Prostě ublížit to muze ať je to na chvilku nebo na celí den.
@gry tak ono hlavne tys prvne napsala, ze jsi v tom dite mela od 8 mesicu a chodi od 11, tim jsi vlastne naznacila, zes ho pouzivala hlavne kvuli ,,urychleni" vyvoje. Pak jsi napsala, zd v tom vlastne dite skoro nebylo, max par minutek kvuli bezpeci (a propos spoustu urazu se stava prave kvuli chofitkum-prevraceni, pad ze schodu). Takze muj dojem je, ze si to potrebujes v sobe omluvit a skryte naznacujes, ze jsi persekvovana za odlisny nazor. 🙂
@terry1512 Počkej, to je docela přehnaný názor ne? Nemůžeš přece srovnávat nůž a to, že dítě třeba (blbě řečeno) na pět minut odložíš do chodítka aby sis mohla dojít na záchod 🙂.
@panickatlamicka To rozhodně ne. Ano, od 8m.A nevím o tom, že bych na začátku psala, jak dlouho v tom byla. A ano chodila od 11m., tim chci rict, že si nemyslim, že to zpomaluje vývoj dítěte. A nevim co kdo si vyčetl ve srytym významu toho co jsem psala jako první příspěvek. Ale to je přesně problém diskuzí, každý si dělá závěr dřív, než má kompletní informace. V září bude druhý prcek a nemyslím si, že bych chodítko zakazovala, takže určitě žádná změna názoru.
Ale podobná debata by určitě probíhala i zda vodit dítě za ruce, odkdy dát med, mlíko, knedlík ap., zda očkovat nebo ne. Každý má názor nějaký.
A holky, popravdě, kolik z vás si nejdříve naštudovalo v jaké poloze dítě nosit / chovat? A kdo z vás striktně dodržovalo, že v autosedačce jen nejnutnější čas na přepravu a nenechával v ní prckat dospat nebo nedával autosedačku na kočárek?
@gry ja ano.dost jsem toho o pm vyvoji precetla- spravne jsem nosila, chovala...dost se o tyto veci zajimam. 🙂
@panickatlamicka Věř tomu, že budeš jedna z mála.
@gry ja žijem v tom, že každá matka, ktorá chce byť dobrou matkou si tieto veci naštudujte a dodržiava... Predsa chceme to najlepšie pre naše deti, nie? Chceme, aby boli zdravé a držanie tela s tým veľmi úzko súvisí... Rovnako ako stravovanie a spánok. Informácie sú dostupné, prečo toho nevyužiť?
@novamamina proč myslíš že je to přehnané? Ublížíš mu tím tak jako tak. Rozdíl je snad jen v tom že když to dobře dopadne dítě se max řízne a to se za chvilku zahojí. Chodítkem mu zaděláš na doživotní problémy. Záda, kyčle atd... Tady fakt neplatí že chvilka nevadí.
@terry1512 Jak píšu, dítě nemám, takže nemůžu posoudit. Ale každý máme jiný názor 😉
@gry nikoho ve svem.okoli, kdo porusuje zasady pm vyvoje, neznam. 🙂 ale urcite takove maminky jsou 🙂
@panickatlamicka ja vlastne takisto nie....
Videla bych to tak ze prckovi misto choditka poridime ohradku s hrackama a az se bude citit muze okoli zbrdleni popochazet sam..
@lovely_creature jo tohle by se dalo tolerovat, lepší než vajíčko.
@gry Ahoj, já si v těhotenství zjistila něco o správné manipulaci a vůbec vše kolem péče o dítě. Autosedačku jsme koupili polohovací, právě proto, aby se v ní mohl syn dospat ( dala dát do lehu), nikdy by mě nenapadlo kupovat chodítka, visítka, pořádně sem si načetla něco ošátkování a správné ergonimii... A přijde mi to naprosto normální, informovat se předem o tom, co je pro dítě dobré a co ne.
A teda přijde mi dost spíš nenormální a vždy nad tím kroutím hlavou, když to někoho nezajímá a zavírá před těmito informacemi oči.
A teda já ani nekupovala lehátko, to je podle mě další drahej krám do baráku, který akorát uspokojí pohodlnost matky.
Syn byl na zemi na podkožce a přežili jsme 🙂
Určitě za mě ne. Malou jsme neposazovali dokud si sama nesedla a když ji nekdo posazoval na klíně tak jsem ho na to upozornila. Nestavila jsem malou na nohy aby chodila netahala za ruce. Malá začala sice chodit až v 15m,ale nebylo kam spěchat naopak na neuro a rhb nám řekly dr. že by bylo celkově lepší kdyby ještě chvilku lezla. O chodítku visítku hopsátku jsem nikdy neuvažovala pracuji ve zdravotnictví a něco jsem si o tom načetla a také se řidila radama rhb. Do lehátka jsem malou dávala jen na krmení a to až když začínala s příkrmana v 5m. Botičky jsme kupovali nejdříve Attipas a až poté s pevnpu podrážkou a kvalitní ne žádné z HM Pepca atd.
@kafemaniak
na krmení skvělá vec
@lucykal To je pravda, my využívali autosedačku 🙂
@kafemaniak já ho měla půjčené, ale malá v něm nechtěla být, tak jsem to nehrotila. Na krmení mám polohovací židličku a nosit se nechtěla.A přístup některých matek je fakt děs.

@katyinova děti do dvou let poznávají svět pusinkou🙂