icon

Chodítko ano nebo ne?

fiiif
22. bře 2017

Poprosim vas o vas vlastni nazor..choditko ano nebo ne?
Ja osobne jsem proti pritel ho chce..
Moc vam vsem dekuji za odpovedi a prosim bez hadek,nadavek a odsuzovani

Strana
z5
nafuka
23. bře 2017

@katyinova děti do dvou let poznávají svět pusinkou🙂

slimacikmia
23. bře 2017

@pajula123 buď rada, ten môj má odvahy za piatich, vstal v 8, v 10 chodil bez opory, ale tých pádov 😖 bola by som radšej, keby bol viac opatrný a pustil sa až s úplnou istotou....

terezapetrova
23. bře 2017

@gry do kuchyně zavřít, asi v 9mes neotevíralo dveře, na okna zámky 🙂

gry
23. bře 2017

@terezapetrova 🙂 ne všude to jde, do kuchyně dveře nemáme. Ale , já nepotřebuju, aby mě někdo o něčem přesvědčoval. Dcera je od malička kontrolovaná fyz.na plavání, takže já mám čisté svědomí. A na okno zámek, ano, ale jaksi je to okno docela ve výšce, nejde o vypadnutí.

Už jsem si zvykla, že opačný názor než má většina se na diskuzích stává ,,vražedný"

Doufám, že se autorka dotazu rozhodne, tak aby byla spokojená a hlavně, aby byl spokjený prcek. Držím palce 🙂

novamamina
23. bře 2017

Děti ještě nemám, ale názor ano. Mám o devět let mladší ségru, takže jsem nějaký ten vývoj a růst dítěte zaznamenala. Mně se chodítko moc nelíbí, taky mi přijde že je to pro to dítě nepřirozený, tak nějak divně se tam kroutí.... Ale ségra ho měla a žádné problémy nemá. Je jí 15 let a na nic si nestěžuje. Třeba v budoucnu bude, těžko říct. Takže já si myslím, že když v tom to dítě nebude nonstop, tak mu to neublíží. Jen můj názor 😇

ivannka92
23. bře 2017

Za me rozhodne ne 🙂 tady je vysvetlujici clanek nasi fyzioterapeutky http://janatumova.cz/proc-nepouzivat-choditka-a...

terry1512
23. bře 2017

Chodítko fakt NE.Jinak teda nechci nikoho urazit ale říct ze chodítko na chvilku nevadí je prostě úplně mimo. To je skoro jako říct že dat dítěti na 2 vteřiny nůž neva,ale na 5 vteřin už jo. Prostě ublížit to muze ať je to na chvilku nebo na celí den.

panickatlamicka
23. bře 2017

@gry tak ono hlavne tys prvne napsala, ze jsi v tom dite mela od 8 mesicu a chodi od 11, tim jsi vlastne naznacila, zes ho pouzivala hlavne kvuli ,,urychleni" vyvoje. Pak jsi napsala, zd v tom vlastne dite skoro nebylo, max par minutek kvuli bezpeci (a propos spoustu urazu se stava prave kvuli chofitkum-prevraceni, pad ze schodu). Takze muj dojem je, ze si to potrebujes v sobe omluvit a skryte naznacujes, ze jsi persekvovana za odlisny nazor. 🙂

novamamina
23. bře 2017

@terry1512 Počkej, to je docela přehnaný názor ne? Nemůžeš přece srovnávat nůž a to, že dítě třeba (blbě řečeno) na pět minut odložíš do chodítka aby sis mohla dojít na záchod 🙂.

gry
23. bře 2017

@panickatlamicka To rozhodně ne. Ano, od 8m.A nevím o tom, že bych na začátku psala, jak dlouho v tom byla. A ano chodila od 11m., tim chci rict, že si nemyslim, že to zpomaluje vývoj dítěte. A nevim co kdo si vyčetl ve srytym významu toho co jsem psala jako první příspěvek. Ale to je přesně problém diskuzí, každý si dělá závěr dřív, než má kompletní informace. V září bude druhý prcek a nemyslím si, že bych chodítko zakazovala, takže určitě žádná změna názoru.

Ale podobná debata by určitě probíhala i zda vodit dítě za ruce, odkdy dát med, mlíko, knedlík ap., zda očkovat nebo ne. Každý má názor nějaký.

gry
23. bře 2017

A holky, popravdě, kolik z vás si nejdříve naštudovalo v jaké poloze dítě nosit / chovat? A kdo z vás striktně dodržovalo, že v autosedačce jen nejnutnější čas na přepravu a nenechával v ní prckat dospat nebo nedával autosedačku na kočárek?

panickatlamicka
23. bře 2017

@gry ja ano.dost jsem toho o pm vyvoji precetla- spravne jsem nosila, chovala...dost se o tyto veci zajimam. 🙂

gry
23. bře 2017

@panickatlamicka Věř tomu, že budeš jedna z mála.

slimacikmia
23. bře 2017

@gry ja žijem v tom, že každá matka, ktorá chce byť dobrou matkou si tieto veci naštudujte a dodržiava... Predsa chceme to najlepšie pre naše deti, nie? Chceme, aby boli zdravé a držanie tela s tým veľmi úzko súvisí... Rovnako ako stravovanie a spánok. Informácie sú dostupné, prečo toho nevyužiť?

terry1512
23. bře 2017

@novamamina proč myslíš že je to přehnané? Ublížíš mu tím tak jako tak. Rozdíl je snad jen v tom že když to dobře dopadne dítě se max řízne a to se za chvilku zahojí. Chodítkem mu zaděláš na doživotní problémy. Záda, kyčle atd... Tady fakt neplatí že chvilka nevadí.

novamamina
23. bře 2017

@terry1512 Jak píšu, dítě nemám, takže nemůžu posoudit. Ale každý máme jiný názor 😉

gry
23. bře 2017

@terry1512 Když to dopadne, max.se řízne a za chvíli se to zahojí, pravda, když to dopadne blbě, tak se pořeže, že ho nepoznáš, nedej božem, když by na nůž spadlo, že? Tohle přirovnání, už mi přijde trochu jako extrém, nemyslíš?

terry1512
23. bře 2017

@gry jo extrémní to je. To ale to chodítko taky. Možná mu to ublíží,možná ne. Tak proč to riskovat! Stejně jako stím nožem. Možná jo ,možná ne. Pokud o něčem vím že to může dítěti ublížit přece z něj nebudu dělat pokusného králíka.

panickatlamicka
23. bře 2017

@gry nikoho ve svem.okoli, kdo porusuje zasady pm vyvoje, neznam. 🙂 ale urcite takove maminky jsou 🙂

slimacikmia
23. bře 2017

@panickatlamicka ja vlastne takisto nie....

nafuka
23. bře 2017

@gry já za sebe ano, a ještě jsem upozornila tchyňku, když malou špatně držela.Nenosila jsem na svislo, neposazovala předčasně, nenechávala vysedávat ani vylehávat v sedačce.Vyndala jsem i když v ní usnula.A myslím že nejsem jediná.

fiiif
autor
23. bře 2017

Videla bych to tak ze prckovi misto choditka poridime ohradku s hrackama a az se bude citit muze okoli zbrdleni popochazet sam..

lovely_creature
23. bře 2017

Holky jak je to tady s takovýma lehátkama ? V tomhle může zustat když usne ?

nafuka
23. bře 2017

@lovely_creature jo tohle by se dalo tolerovat, lepší než vajíčko.

kafemaniak
23. bře 2017

@gry Ahoj, já si v těhotenství zjistila něco o správné manipulaci a vůbec vše kolem péče o dítě. Autosedačku jsme koupili polohovací, právě proto, aby se v ní mohl syn dospat ( dala dát do lehu), nikdy by mě nenapadlo kupovat chodítka, visítka, pořádně sem si načetla něco ošátkování a správné ergonimii... A přijde mi to naprosto normální, informovat se předem o tom, co je pro dítě dobré a co ne.
A teda přijde mi dost spíš nenormální a vždy nad tím kroutím hlavou, když to někoho nezajímá a zavírá před těmito informacemi oči.

kafemaniak
23. bře 2017

A teda já ani nekupovala lehátko, to je podle mě další drahej krám do baráku, který akorát uspokojí pohodlnost matky.
Syn byl na zemi na podkožce a přežili jsme 🙂

lucykal
23. bře 2017

Určitě za mě ne. Malou jsme neposazovali dokud si sama nesedla a když ji nekdo posazoval na klíně tak jsem ho na to upozornila. Nestavila jsem malou na nohy aby chodila netahala za ruce. Malá začala sice chodit až v 15m,ale nebylo kam spěchat naopak na neuro a rhb nám řekly dr. že by bylo celkově lepší kdyby ještě chvilku lezla. O chodítku visítku hopsátku jsem nikdy neuvažovala pracuji ve zdravotnictví a něco jsem si o tom načetla a také se řidila radama rhb. Do lehátka jsem malou dávala jen na krmení a to až když začínala s příkrmana v 5m. Botičky jsme kupovali nejdříve Attipas a až poté s pevnpu podrážkou a kvalitní ne žádné z HM Pepca atd.

lucykal
23. bře 2017

@kafemaniak
na krmení skvělá vec

kafemaniak
23. bře 2017

@lucykal To je pravda, my využívali autosedačku 🙂

nafuka
23. bře 2017

@kafemaniak já ho měla půjčené, ale malá v něm nechtěla být, tak jsem to nehrotila. Na krmení mám polohovací židličku a nosit se nechtěla.A přístup některých matek je fakt děs.

Strana
z5