Čištění zadečku citlivého miminka na cestách

martiniquest
28. zář 2016

Máte nějaké tipy, jak očistit zadeček extrémně citlivému miminku na cestách? Náš 7týdenní syn absolutně nesnese vlhčené ubrousky, okamžitě se do krve oprudí, a bohužel nesnese ani mycí olej Medvídek. Opruzeniny po Medvídkovi jsou sice menší, ale stále jsou. Doma ho myjeme čistou vodou pod umyvadlem a mažeme Ondřejovkou, což je zároveň jediná mast, která mu na opruzeniny zabírá. Venku není vždy možnost čisté tekoucí vody a obávám se, že voda v rozprašovači by pokaděný zadek nezvládla omýt a pokaděný je téměř při každém přebalování. Pokud máte podobnou zkušenost a máte osvědčený fígl, prosím, poraďte. Děkuji.

netanel
28. zář 2016

A kdyz utres ubrousky a pak omyjes vodou v rozprasovaci?

majkoz
28. zář 2016

Nastříhat látkovou plínu na čtverečky, navlhčit, zabalit do pytlíku. Tak jsem to dělala já😉 Pokud se člověk pak nechce tahat se špinavými ubrousky,pak by šlo koupit vlhčené klasické, vyprat je, aby se vymáchala ta chemka a pak si je navlhčit vodou, dát do sáčku, stejně jako s těmi látkovými, s tím rozdílem, že Ti nebude líto je vyhodit

martiniquest
autor
28. zář 2016

@netanel Tahle moznost me nenapadla. Ale radeji bych se chemikaliim v ubrouscich vyhnula.

martiniquest
autor
28. zář 2016

@majkoz To bude asi podobne jako ta voda v rozprasovaci. Ale pokud Ti to fungovalo, prubnu to taky 😉

netanel
28. zář 2016

@martiniquest jasny, jedine koupit nejake ''bio'' setrne. Nebo si udelat vlastni ubrousky treba z perlanu a nejakeho oleje (olivac, slunecnicovy)? Ja pouzivam medvidka, no... skoda ze vam nesedi.

verka4d
28. zář 2016

@martiniquest Taky jsme měli jednoho citlivého,namočila jsem vatu do vody,utřela a ještě osušila látkovou plínkou. Na cestách to jde taky,s sebou balík vaty (je fakt jemná),do petky nebo termosky vlažnou vodu + misku. Do misky nalít trošku vody,utřít vatou a osušit.

majovasnazilka
28. zář 2016

používám ubrousky Seventh generation baby a jsem fakt spokojená, utřu syna z toho nejhoršího 😀 a pak si namáčím do vody jednorázové žínky z Rossmanna, tím ho přetřu a nakonec látkovou plenkou utřu do sucha 🙂

verdos
28. zář 2016

Používám látkové ubrousky s obyč. vodou a v pohodě. Mám na to takové malé pytlíčky z PULu. Ubrousky normálně namočím dopředu a dám do pytlíčku, po použití dám se špinavou plenkou do jiného. Vodu lze mít s sebou i ve spreji/lahvičce (to mě ale zdržuje a zabírá to i víc místa, takže to většinou takto nedělám). Pokud je citlivý, možná bych používala úpletovou část ubrousku (ne tu hrubší, záleží, jaké jsou ubrousky...).

alboo
28. zář 2016

Modre hipp ubrousky jestli ste zkouseli
Jinak doma sem pouzivala nastrihanej perlan - je po namoceni hodne jemny. Takze vodu do petky a perlan sebou

alboo
28. zář 2016

@alboo dulezity je pak vzdy utřít do su cha. Opruzeninx se delaj hlavne z toho ze se mokrej zadek da zpet do pliny

hadroslava
28. zář 2016

Nastrihala bych latkovou plinku a s sebou brala termosku s teplou vodou. Je to otrava, ale bavlna je podle me nejsetrnejsi a tepla voda lepsi, nez studena z petflasky. Potykala jsem se u dcery s opruzenim od 12 do skoro 20m. Behem chvilky do krve poskrabana, vetrani nebylo mozne. Nakonec se z toho vyklubal exem a po 4dnech mazani kortikoidy je klid a uz pres mesic se nic nevraci, tuk tuk. I kdyz nejdriv otres ubrousky a pak rozprasis vodu, stejne to moc nepomuze, ta kuze se drazdi ihned po kontaktu s ubrouskem. Je to jeste nepohyblivy piskle, nechala bych ho doma na jednorazove podlozce bez pliny, jakmile pak vyroste a zacne se tocit, bude mnohem krkolomnejsi se opruzenin zbavit.

lamia
28. zář 2016

@martiniquest A není to třeba i citlivosti na plenky? Nejstarší dcera ma taky enormně citlivou kůži, ubrousky nesnesla vůbec a z většiny papírových plen byla brutálně opruzena, bohužel jsem stále nechápala,ze je to plenami. Vrcholu dosáhla po navonene Pampersce,kdy se ji udelaly na zadečku puchýře a kratce musela mit i kortikoidy. Pak mi seplo a od te doby dostala latkovky, prala jsem je v mýdla (prášek ji taky na plenkách vadil) a bylo to mnohem víc v pohodě (nerikam úplně, u ni stacilo malo, ale změna výrazná). Samozřejmě to tak u vas vůbec nemusí byt, jen jsem si při čtení vzpomněla na naší zkušenost. Jinak jsem ji všude myla pod kohoutkem, i na návštěve u tchyně, mela pochopeni. Ev nastrihany perlan a voda z petflasky...

kattynka1
28. zář 2016

Já doporučuju perlan/pervin. Koupila jsem celou roli, používám doma. Stačí namočit do obyčejné vody, jde s ním lehce umýt vše, hezky klouže po pokožce.

astyna
28. zář 2016

jak píše @kattynka. + Za mě vybodni se na nějaké bio produkty, ono to nebude o moc lepší, prostě musí to být něčím napuštěné, musí to vydržet vlhké, to se bez chemie neobejde.

Já mám prostě malé hadry v igelitovém pytlíčku, tak se zachová vlhkost, případně to někde namočím ještě. Já jsem vlhčené používala jen v 6nedělí, doma mám od petit lulu ubrousky - jsou větší než od Bambooliku, jsou i více savé.

Pokud máš někde možnost sehnat netex (perlan, pervín), tak hurá do něj - mamka bydlí v Zábřehu, kde je je fabrika na něj, chodí mi pro zbytky z výroby. 5 kg roli mám na rok 😎 za 50 Kč....

martiniquest
autor
28. zář 2016

@lamia Plinkama to neni. Pokud myju pod vodou a mazu Ondrejovkou, ma krasnou pokozku, pouziju Medvidka a zcervena, pouziju ubrousek a vytvori se mokvava opruzenina - i kdyz v obou pripadech poradne ususim, aby nebyl ve vlhku.

martiniquest
autor
28. zář 2016

Dekuji za vsechny reakce. Zkusim tedy jen tu vodu ve flasce a nejakou variantu ubrousku/perlanu/latky. Ja se ani nedivim, ze vlhcene ubrousky nesnese. Ja je pouzivam jen v nejnutnejsich pripadech a taky mi delaji zle.

astyna
28. zář 2016

@martiniquest

já se třeba ani těm dětem nedivím, že jim to nesedne. Já jsem kdysi těmi ubrousky leštila auto svého synovce, tak vysušené ruce jsem dlouho neměla.

vrabcak0007
28. zář 2016

syn na tom byl stejně - pomohl perlan - kupovala jsem ho po arších a doma nastříhala na požadovanou velikost..doma pohoda - jen namočíš, vyždímeš a máš vlhčený ubrousek bez chemie...a na ven jsem měla vždy nějakou petku s vodou, abych si ho mohla namočit..a pak ještě suchou čistou látkovou plenu..je důležité vždy úplně vysušit i po pouhé vodě...než se znovu zabalí...a z mastiček mi pomohl jen a jen sudocrem..nedám na něj dopustit...

xyz1zyx
28. zář 2016

Ja nosila lahev s cistou vodou. V pripade potreby jsem namocila latkovy rucnicek/uterku nebo neco podobneho, zadecek utrela a vysusila.

stastnablcha
28. zář 2016

ja som nosila vodu vo flasi a nepremokavu utierku plus plienky na utretie... ale po case to preslo a mohli sme ist na normalne klasicke vlhcene obrusky 🙂

petrasipkova1
28. zář 2016

čistím namočeným perlanem, na cesty ho vozím namočený v sáčku, stříhám si ho na kousky jako jsou vlhčené ubrousky a je to super. doporučuji. Vlhčené ubrousky jsem používala tak 14 dní, než mi došlo, že to pro nás nebude to pravé, je to pěknej hnus ☹

kocour1
3. říj 2016

Pokud nejsme někde vyloženě v lese, tak tekoucí voda je prakticky všude, na každé toaletě...v jakékoli hospůdce strčím dětem zadeček pod umyvadlo, buď otřu papírovými utěrkami na ruce (už jsou většinou k dispozici všude),nebo mám plenu na utření, máznu bepanthenem a v pohodě ať jsme kdekoli🙂...jinakv lékárně se dají koupit materiálem vlhčené ubrousky, které si doma nastříháte a namočíte do sáčku🙂...

demetritis
3. říj 2016

Bud medvidek. Nebo mic. Voda od biodermi . Hugis ubrousky. Kdyz uz se zaprudi sudokrem . Lanolin. Mesickova mast . Oplach cerny caj dubova kura . Nebo hermanek . U latkovych pleny eko prazky popr se daji delat i doma taky se zmirni opruzeni

catf
3. říj 2016

@martiniquest zkoušela jsi ubrousky Natracare? Jsou tedy šíleně drahé - 140kč, ale obsahují jenom oleje, žádné chemikálie. Používala jsem je první měsíc, když se malá narodila, a byly výborné. Teď používám Pampers sensitive, samozřejmě se to nedá složením s Natracare srovnat, ale jsou tak pětkrát levnější. Po umytí mažu Weledou kojeneckým krémem na opruzenini. Malá se oprudila jenom jednou a to, když mi Weleda došla a mazala jsem jeden den sudokrémem a hned měla zadeček červený jako rak. Po použití Weledy to hned zmizelo.

janawei
3. říj 2016

A co si udělat "vlastního" Medvídka? Tedy nalít do ředicí lahvičky vodu + osvědčený olej vhodný na pokožku (my máme oblíbený ten měsíčkový od Weledy). A pak otřít mokrou plenou, když není možnost omýt. Toho "vlastního" Medvídka vyzkoušeného nemám, napadlo mě to nedávno a náš prcek už chodí na nočník, tak nemám příležitost to zatím vyzkoušet.

martiniquest
autor
4. říj 2016

@catf Tyhle ubrousky vubec neznam. Mrknu po nich.