icon

Může za obezitu dětí rodina?

24. čer 2025

Někdy vídám (a pozastavuju se nad tím), že rodina v nákupáku valí plný koš pochutin, sladkého pití, prostě šíleností, a a všichni ti lidé jsou oplácaní, nechci je nějak shazovat, to ne, ale prostě má to souvislost?

Strana
z2
hanka_12345
24. čer 2025

co to ma byt za dotaz? rypani do obeznich lidi? Chces tleskanky ze ty to tak nedelas a souhlasne pokyvovani ze to je otresny? nebo jak tomu mame rozumnet?

Ne asi, samozrejme ze je to z zivota kteryx vedou. Pokud nekdo pije imrvere piti typu fanta a zazira to cokoladama a s prominutim podobnyho hovnama, tak asi nebude jako proutek, ze? Mozna tak 1 z 10 protoze ma v genecvh dobry spalovani. Ale zbytek populace samozrejme ze to maji z tech hruz co kupuji a nehybou se

hanka_12345
24. čer 2025

kolikrat jedu do nakupaku a vidim uz otyle deti jak se cpou s rodicema v mekaci...tak odkud by to asi bylo?

betelgeuzz
24. čer 2025

Další anonymní diskuze. Možná by bylo lepší na ně přestat reagovat.

berynka
24. čer 2025

Samozřejmě to souvislost má.Na druhou stranu mám kolem sebe rodiny normálně se stravující,nikdo není obézní a už od mala mají děti,které jsou při chuti.Omezuji jim sladkosti i sladké pití,mají pohybové kroužky a už od skolkoveho veku jsou ty deti až tlusté.Je videt,ze maji “porad hlad”,snědí kopce zeleniny,těstovin,obložených chlebu.Snad kolem puberty aspon rychle vyrostou 😉.
Dobra sonda do stravovacích návyků a žravosti lidi je na dovolených all inclusive 😏.

miryp
24. čer 2025
@betelgeuzz

Další anonymní diskuze. Možná by bylo lepší na ně přestat reagovat.

@betelgeuzz už jsem to tu psala - anonymní diskuze bych prostě zrušila. Však má-li někdo něco choulostivého, může svůj dotaz položit anonymně do poradny, tam dostane odpověď od odborníka a je vymalováno. V diskuzích to rozhodně není užitečný nástroj. Včera došla anonymní diskuze až do takového absurdna, že si autorka zřídila nový profil a sama sobě napsala dlouhosáhlou odpověď, aniž by si uvědomila, jak absurdní a průhledné to je...

klokanka31
24. čer 2025

A jsou taky lidi, co si nakupují pochutiny, i s dětmi se cpou mekáčem, ale postavy mají normální. A víš proč? Protože mají pohyb, a necpou se tím od rána do večera.

betelgeuzz
24. čer 2025
@miryp

@betelgeuzz už jsem to tu psala - anonymní diskuze bych prostě zrušila. Však má-li někdo něco choulostivého, může svůj dotaz položit anonymně do poradny, tam dostane odpověď od odborníka a je vymalováno. V diskuzích to rozhodně není užitečný nástroj. Včera došla anonymní diskuze až do takového absurdna, že si autorka zřídila nový profil a sama sobě napsala dlouhosáhlou odpověď, aniž by si uvědomila, jak absurdní a průhledné to je...

@miryp hlavně se to teď rozmohlo. Každý den minimálně jedna na nějaké kontroverzní téma.
Ani bych se nedivila, kdyby to zakládal někdo z Koníku, jinak se to tu moc nehýbe.

tereza0111
24. čer 2025
@miryp

@miryp ktera diskuze? Ja chci neco nenarocneho na cteni k obedu :D

te_reza
24. čer 2025
@miryp

@miryp jooo která, potřebuju něco jednoduššího k odpočinku 😄

miryp
24. čer 2025
@te_reza

@miryp jooo která, potřebuju něco jednoduššího k odpočinku 😄

@tereza0111
@te_reza
😀 holky to je pohádka na pokračování. Nejprve to autorka psala z pohledu nespokojené matky, jejíž dcera si odmítá pořídit nemovitost a rodina to dává autorce sežrat; pak to psala z pohledu dcery, která si stýskala, že asi nikdy nebude mít vlastní bydlení, zatímco všichni příbuzní mají vše a ona si v rodině připadá jako odpad, no a v mnou uváděné diskuzi je pokračování, kdy chybějící nemovitost vadí kamarádce, která autorkou pohrdá 🙈 Poslední verzi příběhu naleznete zde https://www.modrykonik.cz/forum/volne-diskuze/jak-vyresit-pratelstvi-ovlivnene-pohrdanim-kvuli-bydleni/?page=2#post-81405774

martinka_33
24. čer 2025

U vetsiny to tak bohužel je. Jsou i vyjimky kde za obezitu u ditete muze jeho zdravotni stav, ale pokud vidis stopadesatikilovyho tatika, stokilovou maminku a padesatikilovyho chlapecka tak za to muze z 20%genetika a z 80% stravovaci navyky rodiny.

martinka_33
24. čer 2025
@berynka

Samozřejmě to souvislost má.Na druhou stranu mám kolem sebe rodiny normálně se stravující,nikdo není obézní a už od mala mají děti,které jsou při chuti.Omezuji jim sladkosti i sladké pití,mají pohybové kroužky a už od skolkoveho veku jsou ty deti až tlusté.Je videt,ze maji “porad hlad”,snědí kopce zeleniny,těstovin,obložených chlebu.Snad kolem puberty aspon rychle vyrostou 😉.
Dobra sonda do stravovacích návyků a žravosti lidi je na dovolených all inclusive 😏.

@berynka u all inclusive zerou i ti co normalne nezerou 😅 jinak moje nejmladsi ma typ postavy (mala a siroka kostra) a jeste ji chtna zasadne jen sladky, ze jednou bude mit sklon k obezite jako jeji tatinek, ten byl jako dite tlustej, v puberte vyrostl tak vypadal normalne ale ted je zase tlustej, vlastne je tlustej vetsinu zivota. Malou lituju, bude mit narocny se svou postavou aby tlusta nebyla.

tereza0111
24. čer 2025
@miryp

@tereza0111
@te_reza
😀 holky to je pohádka na pokračování. Nejprve to autorka psala z pohledu nespokojené matky, jejíž dcera si odmítá pořídit nemovitost a rodina to dává autorce sežrat; pak to psala z pohledu dcery, která si stýskala, že asi nikdy nebude mít vlastní bydlení, zatímco všichni příbuzní mají vše a ona si v rodině připadá jako odpad, no a v mnou uváděné diskuzi je pokračování, kdy chybějící nemovitost vadí kamarádce, která autorkou pohrdá 🙈 Poslední verzi příběhu naleznete zde

@miryp super diky! :D tu mam rada, ty predchozi diskuze si pamatuju

patypresdevaty
24. čer 2025
@martinka_33

@berynka u all inclusive zerou i ti co normalne nezerou 😅 jinak moje nejmladsi ma typ postavy (mala a siroka kostra) a jeste ji chtna zasadne jen sladky, ze jednou bude mit sklon k obezite jako jeji tatinek, ten byl jako dite tlustej, v puberte vyrostl tak vypadal normalne ale ted je zase tlustej, vlastne je tlustej vetsinu zivota. Malou lituju, bude mit narocny se svou postavou aby tlusta nebyla.

@martinka_33 To taky není pravda. Já bych spíš naopak řekla, že u all in jím vlastně lépe a rozmanitěji než doma. Já mám prostě záklopku, nesežeru toho najednou víc jen proto, že můžu. Ale dám si od každého trochu a mám tu stravu pestřejší. Doma jsem na to moc líná ...

kakba
24. čer 2025

Jsem si vzpomnela na kamarada, kdy v obchode se jeho dite zeptalo, proc je ta pani tak tlusta a on odpovedel, ze moc zere. 😀
Takhle v 99% je to rozezranost a lenost. V 1% verim, ze je zpusobeno nemoci.

te_reza
24. čer 2025
@kakba

Jsem si vzpomnela na kamarada, kdy v obchode se jeho dite zeptalo, proc je ta pani tak tlusta a on odpovedel, ze moc zere. 😀

@kakba rozežranost může mít ale i hlubší význam - psychiku

moundi
24. čer 2025

Určitě to může mít souvislost. Často jde o zvyk nebo pohodlnost, rychlé občerstvení, sladkosti a sladké nápoje sú ľahko dostupné a lákavé, hlavne keď je stres alebo málo času.

cherie24
24. čer 2025
@kakba

@kakba a to řekl i před tou paní? 😀 Moje dcera měla takovou otázku na slečnu před námi ve frontě na záchody na koupališti. Trochu jsem se bála, že mě slečna prohodí zdí, podle jejího výrazu. 😄 Mladá holka přitom, ale 120 kilo měla určitě. Děti jsou upřímné. Když se holky prvně setkali s pánem, co neměl nohu, tak taky chrlily milion otázek. S obezitou je to to samé pro děti. Zajímá je, proč ten člověk vypadá jinak. 🙂

ai30
24. čer 2025
@cherie24

@kakba a to řekl i před tou paní? 😀 Moje dcera měla takovou otázku na slečnu před námi ve frontě na záchody na koupališti. Trochu jsem se bála, že mě slečna prohodí zdí, podle jejího výrazu. 😄 Mladá holka přitom, ale 120 kilo měla určitě. Děti jsou upřímné. Když se holky prvně setkali s pánem, co neměl nohu, tak taky chrlily milion otázek. S obezitou je to to samé pro děti. Zajímá je, proč ten člověk vypadá jinak. 🙂

@cherie24 @kakba @cherie24 - tady mate navod, kdyz vas neumeli vychovat rodice a musi to delat cizi pani z internetu.

"Někteří lidé jsou tlustí, jiní hubení, protože každý má jiné tělo. Někdo třeba jí hodně a nepřibírá, jiný přibírá snadno. Záleží to na tom, jak tělo funguje, jak se člověk hýbe, co jí, ale taky třeba na tom, co zdědil po rodičích a jaké má zdraví. Je to jako s barvou očí nebo výškou. Každý jsme jiný a to je v pořádku."

dashyyy
24. čer 2025
@te_reza

@te_reza řekla bych, že naprostá většina morbidně obézních má problém s psychikou, kořenící v mládí.. viz třeba extrémní proměny.. mám blízkou příbuznou po bajpasu žaludku, krásná, chytrá ženská s rozjebanou hlavou od vlastního otce..

martinka_33
24. čer 2025
@te_reza

@te_reza jo taky jsem ten typ co ze stresu žere 😭 a taky jsem ten typ kterej nema stihlost zadarmo, co nadelam. Ve skole se nekdo taky musi snažit a jinej vystuduje jen tak. Kazdy jsme jiny.

ai30
24. čer 2025
@kakba

@kakba Odkud mas ta procenta?

cherie24
24. čer 2025
@ai30

@cherie24 @kakba @cherie24 - tady mate navod, kdyz vas neumeli vychovat rodice a musi to delat cizi pani z internetu.

"Někteří lidé jsou tlustí, jiní hubení, protože každý má jiné tělo. Někdo třeba jí hodně a nepřibírá, jiný přibírá snadno. Záleží to na tom, jak tělo funguje, jak se člověk hýbe, co jí, ale taky třeba na tom, co zdědil po rodičích a jaké má zdraví. Je to jako s barvou očí nebo výškou. Každý jsme jiný a to je v pořádku."

@ai30 když mě neuměli rodiče vychovat? Co to je za reakci? Já vím, že jsou lidé, kteří mají k obezitě sklony. Soucítím s tím, že to mají o dost těžší než jiní a opravdu mi je to líto. Ale taky jsem vyloženě alergická na lidi, kteří tvrdí, že jsou nemocní a za jejich obezitu může zdravotní problém, zatímco žerou jak prokopnutí a neumí si říct ne. A ještě k tomuto životnímu stylu vedou děti, které se nemůžou bránit. Jako taky bych chtěla denně jíst hranolky a každý večer si rozdělat brambůrky u televize. Taky mám nervy a neměla jsem lehký život, to opravdu ne, ale umím se nad svým chováním zamyslet a vážím si svého zdraví natolik, abych si to odřekla. A 4 lete dítě se prostě zeptá na to, co vidí. To není o špatné výchově, ale o zvědavosti malého dítěte.

ai30
24. čer 2025

Hele, mam v okoli dve zeny s velkou nadvahou - jedne se zblaznily hormony v menopauze a zacala pribirat i ze vzduchu, spoustu let reseni a diet k nicemu nebylo, ted uz to vzdala, neji nezdrave, ale uz nepocita kalorie z kazde redkvicky a smirila se s tim, ze tu vahu neshodi. Pro druhou je prejidani formou sebeposkozovani jako nasledek dlouholeteho sexualniho zneuzivani v detstvi. Kdybych slysela nejake dementy, jak jejich postavu detem komentuji tim, ze 'zerou', prohodila bych je stenou sama.

martinka_33
24. čer 2025
@kakba

@ai30 bejt tlustej v pořádku urcite neni, obezita je nemoc, nemoc je potřeba léčit, ideálně. Ale chapu, ze nekdo k tomu léčení nema dostatek prostoru a možností.
@kakba kdyz jsem dokazala zhubnout i ja (a ze mam tisic duvodu proc mam geneticky a hormonalne a ze stresu dispozici byt tlustá), pak mas asi pravdu. Jen se musim smirit s tim, ze me to stoji cas (cviceni), usili (cviceni) a spouuuustu odrikani.

ai30
24. čer 2025
@cherie24

@ai30 když mě neuměli rodiče vychovat? Co to je za reakci? Já vím, že jsou lidé, kteří mají k obezitě sklony. Soucítím s tím, že to mají o dost těžší než jiní a opravdu mi je to líto. Ale taky jsem vyloženě alergická na lidi, kteří tvrdí, že jsou nemocní a za jejich obezitu může zdravotní problém, zatímco žerou jak prokopnutí a neumí si říct ne. A ještě k tomuto životnímu stylu vedou děti, které se nemůžou bránit. Jako taky bych chtěla denně jíst hranolky a každý večer si rozdělat brambůrky u televize. Taky mám nervy a neměla jsem lehký život, to opravdu ne, ale umím se nad svým chováním zamyslet a vážím si svého zdraví natolik, abych si to odřekla. A 4 lete dítě se prostě zeptá na to, co vidí. To není o špatné výchově, ale o zvědavosti malého dítěte.

@cherie24 A podle ceho poznas lidi, kteri jsou nemocni a ty, kteri se na to jen vymlouvaji?

te_reza
24. čer 2025
@dashyyy

@te_reza řekla bych, že naprostá většina morbidně obézních má problém s psychikou, kořenící v mládí.. viz třeba extrémní proměny.. mám blízkou příbuznou po bajpasu žaludku, krásná, chytrá ženská s rozjebanou hlavou od vlastního otce..

@dashyyy díky těm proměnám jsem si uvědomila, že hodně na váze udělá hlava. Ale to se nenosí. Prostě člověk žere jak prase a nazdar. Taky teď dlouhodobě žeru ze stresu a vím to.

martinka_33
24. čer 2025
@ai30

@cherie24 A podle ceho poznas lidi, kteri jsou nemocni a ty, kteri se na to jen vymlouvaji?

@ai30 podle me nemoc je to v kazdem pripade, bud psychicka (vymlouvani) nebo fyzicka (hormony apod.). U deti je to ale hrozne složitý. Sama nevim co s ditetem ktery zatvrzele odmita jist normalni jidlo a jedlo by ke sladky a nezdravy? Nedat najist? Nedat to nezdravy? To se rovna skoro tomu nedat najist, protože to do ni nedostanu. Nechat vyhladovet a pak teda vezme za vdek i to co ji nechutna? 🤔
Ja se nedivim ze jeji tata byl jako dite tlustej, kdyz sa přiznáva ze mel s jidlem ty samy problemy a kdyz se k tomu prida fakt, ze byl vymodlenej jedinacek (takze mu maminka nechtela odpirat), pak to byl logicky důsledek.

lukaaaa
24. čer 2025
@cherie24

@cherie24 nikdy nezapomenu na to,jak jsem byla na koupaku se synem byl tam mlady fitnes par ktery komentoval kde koho a jen tak mezi reci(sedeli jsme spolu u stolu u stanku s obcerstvenim) rekl: a tady mlada pani si taky rada nanda,ze? Ja tentkrat 65 kg a 5 mesic tehotenstvi! Tak jsem mu rekla,at jde do prdele,ze mlada pani je 5 mesicu tehotna. Sklapl.

janabotka
24. čer 2025

Já si myslím, že ano. Protože pokud dítě není nemocné, což ve většině případů není, tak to má právě od rodičů. Vždyť oni se o něj starají a odpovídají za to, jak se stravuje, jak se pohybuje a tak dál.

Strana
z2