Spánek

elikk
20. črc 2023

Dobrý den. Poslední dobou mě trápí spánek nebo spíš únava. Docela mi to vrtá hlavou tak bych se chtěla zeptat vás prosím.
Od malinka jsem neměla vedený spací režim a v noci jsem často někde courala s rodiči. Na základce jsem měla plný den a přes noc jsem se učila protože čas přes den nebyl takže jsem běžně naspala 0-3 hodiny denně. Nevadilo mi to a vyhovovalo mi to. Od září jsem na střední škole a na intru. Režim intru je boží poprvé mám nějaký režim. Ale tím že jsem o hodně přišla kvůli jinému městu tak mám spoustu volného času a učení zvládám. Čím víc volného času tím víc jím a přejídám se a přemýšlím úplně nad vším a pak se v tom topim. Naučila jsem se díky tomu volnému času přes den spát a docílila jsem toho že jsem zlenivela a mám přes den neustálou únavu. A když se blíží noc tak najednou naberu energie a vše se dělá líp a únava zmizí. Někdy nedokážu usnout a když už tak se v noci budim. Jsem spokojenější když naspím cca 4-5 h a jsem spokojená a mám spoustu energie, ale jak to je 7 a více h tak celodenní únava. Nejlepší to je když nejdu spát vůbec to je něco jiného mám nejvíc energie a chce se mi úplně do všeho. Nevím netrápí mě ten spánek ale spíš Nevím co dělat s tou únavou přes den a s tím spaním přes den nikdy jsem to tak neměla a docela mě to omezuje. Prosím nevíte někdo co s tím. Když tak je mi 17 let.

elikk
autor
20. črc 2023

@elikk omlouvám se za slohovku. První verze byla delší a ta se tam nevešla.

martt
21. črc 2023

@elikk Podle toho co píšeš jsi pravdepdopodobně typ sova. Což jsem třeba já. Přes den funguji protože "musim" a přijde večer a já můžu "skály lámat "🤣. Musela jsem si najít režim, který mi bude vyhovovat. Třeba teď když mám dovolenou tak musím vstávat v 7 hodin abych alespoň o půlnoci usnula. Jinak prochodim celou noc. U tebe hraje roli i to , že máš otočený režim přes den si lehneš tím pádem si tělo odpočine a v noci ma spoustu energie. Zkus si najít nějakou zábavu přes den, koníček , lehčí brigádu nebo se treba jen jit projit kolem intru. Ze zacatku te to bude stat spoustu sily se donutit , ale pak si telo zvykne Kdyz jsi na intru nemate třeba odpoledne nějakou řízenou činnost? My jsme měli, ale už to je nějaký pátek co jsem studovala tak nevím jak to teď chodí.

alice180
21. črc 2023

A co teda děláš ve volným čase, děláš nějaký sport třeba?

elikk
autor
23. črc 2023

@martt děkuji. To tak nějak vím že jsem nějaký typ sovy, hodně lidí mi říká že jsem noční živel. Na intru nic nemáme max večeře, studijní dobu a večerku jinak máme volno a vycházky do 6h večer ale teď ve druháku se budou prodlužovat. Mám v plánu zase začít makat na sobě o týdnu jako chodit běhat, posilovna,.... a o víkendu nebo o prázdninách je vše v poho

elikk
autor
23. črc 2023

@alice180 dělala jsem proto jsem i psala že na základce kdy jsem byla ve svém městu mi to nevadilo, ale teď jak jsem v jiném městu na intru tak jsem tam úplně nová a plus to je město kde nic moc není.

alice180
23. črc 2023

@elikk takže ve volném čase neděláš nic ? Asi dost dobře nerozumím tvé odpovědi. Teď na intru nejsi když jsou prázdniny, tak ve volném čase děláš co ?

elikk
autor
24. črc 2023

@alice180 teď o prázdninách je to dobrý, protože mám kluka a plně se mu věnuji, mám fenku takže s ní chodím na dlouhé procházky, běhat,.... a je co dělat a je to podobný režim jak na základce. Ale ten režim můj na intru mi dělá problém.

alice180
25. črc 2023

@elikk takže teď ten spánek versus únava máš v pohodě

elikk
autor
25. črc 2023

@alice180 děkuji za optání. Někdy cítím lehkou únavu ale není to tak jak na intru že bych si musela jít nutně lehnout nebo na hodinku na dvě jít spát přes den. Ikdyz spím teď zas cca 0-5 hodin denně tak je to dobrý a tolik mě to netrápí ikdyz často nemůžu usnout a kvůli tomu třeba nejdu už vůbec spát že to vzdam. Ale je to lepší než na tom intru, tam mě hodně premaha ta únava.