Stálé pokašlávání, čistička vzduchu ve formě nátěru stěn

deathy
3. bře 2015

Zdravím,
mám 6ti letou dceru. Rok a půl bydlíme v přistaveném půdním bytě. Vše je od základů nové. Stropy (komplet střecha) je udělaná z OSB desek. Ty stropy jsme nechali jak jsou, vše vybílené.
Od minulého roku má dcera takový nějaký kašel, spíše pokašlávání. jsko by člověku něco vadilo v krku. Poslechově vždy ok. Už jsme prošli alergologií - testy na alergie negativní. Je to v podstatě zdravé dítě, nikdy netrpěla na nic závažného, max nachlazení a rýmičky co si tahala ze školky.
Doma větráme, v pokojíčku má kytky, které jí nikdy nevadily, tzn. máme je vyzkoušené v podstatě od narození. Minimum nábytku. Má tam koberec, který pravidelně vysáváme, ale na koberce je také zvyklá od narození. Nyní máme v bytě pouze dva koberce (dětský pokoj a naše ložnice). Žádné péřové polštáře ani peřiny.
Už jsem si koupila i aroma oleje na pročištění vzduchu atd. Já ani manžel žádné trable s kašlem nemáme.
Nyní má dcera nasazené léky - Castispir a Brocho-Vaxom. Už mě nenapadá žádná smysluplná příčina toho pokašlávání. V lednu měla chřipku - opět zhoršení.
Tak jsem se začala pídit po tom, zda ty OSB desky nemůžou být nějak zdraví škodlivé.
Víceméně jsem se dočetla, že dnes už musí splňovat přísné formy, neboť se staví různé dřevo-eko stavby. Tak je jasné, že by to mělo být co nejméně zdraví škodlivé.
Dokonce jsem i objevila nátěr na stěny, který by měl vzduch čistit, zahubit bakterie, má být vhodný pro alergiky, astmatiky, atd.
Proto by mě zajímalo, co si o tom bude myslet více lidí.
Jak o tom pokašlávání, tak např. o tom nátěru - nemá někdo zkušenost?
Tady je kdyžtak odkaz: http://www.aktivnistena.cz/o-produktu/

Díky za každý názor, typ, info...

slunickova123
3. bře 2015

Ahoj , takove pokaslavani muze byt i psychickeho puvodu. Takova detska neuroza, podobne jako napr.pocuravani. v rodine je vse ok? Nenarodil se mladsi sourozenec? Nebo nejake trapeni, s cim se nesveriila? Prehnane pozadavky na ni? Kdyz je z hlediska mediciny vse v poradku, zkusila bych si s ni promluvit nebo dets. Psychologa.

veronikaka
3. bře 2015

@slunickova123 Souhlasím. Roztoče by určitě poznal alergo-test. Já každé zkouškové měla strašný kašel, po zkouškách vždy vše odeznělo. Do toho nátěru bych neinvestovala ... Nezačala dcera chodit do 1. třídy?

berenika39
3. bře 2015

Výtěry? ORL? Streptokok? Z běžného testu nemusí vyjít a j e tam. A tohle může dělat.

deathy
autor
3. bře 2015

Myslím, že v rodině je vše v pořádku, má milujícího tátu, milující babičky, nároky nejsou nijak přehnané, zábava, hra i "povinnosti" vše tak nějak v normě.
Nikdy si na nic nestěžovala, a to ona by řekla, kdyby se jí dělo nějaké příkoří. Buď mě, nebo komukoli z rodiny.
Do školy má nastupovat až letos v září, a sourozence čekáme v červenci (takže kašel začal ještě dřív než jsme počali).
Počůrávání nikdy nebylo. Samozřejmě nepočítám takové to první kdy jsme se pleny odnaučovali.
Myslím, že po psychické stránce je vše v pořádku....

Ad. ORL, tam jsme byli minulý rok - kvůli spouštění krve z nosu - nikdy na ní nic nikdo nenašel. Ale možná bych ty výtěry zkusila.

berenika39
3. bře 2015

@deathy zkus, to jsou potvory, který může mít a přitom se to neprojeví jako nemoc.

deathy
autor
3. bře 2015

@berenika39 Hned zítra nás objednám. Kéž by to byla ta příčina. Už vážně nevím co a jak dělat, aby jí to přešlo. A nerada bych, aby se jí v tom krčku dělo třeba něco závažného a tím, že už tak dlouho nevíme o co jde... no nechci nic podcenit a zadělat jí na nějaký velký problém.

Ještě jsem zapoměla - zhoršení typu přechod zima/teplo je také znatelný.
A když už jí chytné jó záchvat, víceméně zabere Aerius sirup.

berenika39
3. bře 2015

@deathy alergologii jste měli jen takovou tu "napícháme na ruku a uvdiíme" ? spíš bych se přiklonila ke kompletní imunologii. dneska alergologové (nechci jakkoliv zpochybnovat ty dobré) fungují tak, že udělají kožní testy, řeknou, že to nic není a předepíšou aerius, případně nějaký bronchodilatátor, nevím jak se to jmenuje - prostě něco na roztažení průdušek. ok, zabere to, ale neřeší příčinu.
já sama jsem se 20! let trápila s blbě léčeným astmatem a teprve v dospělosti díky imunologii a dobré lékařce jsem se toho na stará kolena zbavila. téměř úplně. nechci tě jakkoliv strašit, jen prostě že těch doktorů se musí oběhnout víc, třeba najít na doporučení, kdo má už dobrou zkušenost.
držím palce

kommarova
3. bře 2015

Dcera mi dělá to samé, pořád tak jako by zkuckávala, něco jí dráždilo v krku. Dětská nám dělala kompletní krevní testy - alergologie, imunolologie, stěry z nosy i z krku a vše ok. Taky netuším, co to může být. Začínám být z toho nervózní, jak pořád pokašlává.

alisek
3. bře 2015

@deathy syn také pořád pokašlává, tak jsem šly k dr. na výtěr z krku, nosu a masivně hemofil..nejde přeléčit atb, pořád se vrací, ted nás čeká vyšetření na ORL a taky mám kontakt na dr. co děla homeopatii, co by mu mohla pomoc

deathy
autor
3. bře 2015

@berenika39 Dělali jí jak testy na ruce, tak i normálně odběry krve. Přiznám se teď bez mučení, že nevím na co vše ty krevní byly... každopádně prý také v pořádku.
Dr. celkem přemýšlela co a jak, znovu nasadila co jsme měli, aby se zjistilo zda to opravdu zabralo. Ta chřipka to opět pěkně nastartovala.

A teď mě trklo, cca říjen - měla laryngitidu a od té doby se to táhne.

hojda
3. bře 2015

Malá taky kašle už od července, u nás to asi vypadá na lehčí formu astmatu. Zkusila jsme tčm pročištění dýchacích cest, to jí zbavilo aktutních opakujících se nemocí, ale pokašlávání zůstalo, takže teď máme novou směs bylinek směřovanou na astma. Moc nám pomáhá na kašel mišpulníkový sirup (přírodní určený na všechny druhy kašle). Taky jsem koupili inhalátor a každý den malá inhaluje vincentku. Jinak na alergologie nám bylo řečeně, že ač se třeba kožními testi nic nezjistí, tak to ještě nemusí znamenat, že na něco z toho alergii nemá, jen se to ještě pořádně neprojevuje reakcí na kůži, takže je dobré po čase zase zopakovat.

deathy
autor
3. bře 2015

@kommarova Takže se také točíte v bludném kruhu a nevíte co s tím... je to strašné nevědět co s tím :(
@ alisek A ten hemofil, dá se ho nějak zbavit? Ta neúčinnost ATB mě trochu děsí, i když bych je do ní nerada cpala, ale kdybych věděla, že to přejde... tak snad radši ATB než neustále chrchlání.
Jak jsem si všimla, u naší alergoložky taky bylo na ceduli psané homeo...

hojda
3. bře 2015

@deathy U nás to taky začalo takovým ošklivým kašlem na začátku prázdnin a po měsíci byl zápal plic, dvoje antibiotika po 16 dnech ☹ .

berenika39
3. bře 2015

@deathy ted už možná zacházím do extremu, ale co očkování? mmr po pátém roce?
laryng je virová, to by nemělo být na dlouhé lokty. s virem se tělo samo vypořádá. nevím, no, píšu jen ze zkušenosti.

hojda
3. bře 2015

Ještě mě napadá, že jsme jí v létě malovali pokojíček.....Jakou jste měli barvu?

kommarova
3. bře 2015

nejhorší je, že už mi to začíná lézt na nervy a už na chudáka ječím, ať už nekašle......taky mě už napadla ta psychická zátěž, máme ještě jednu mladší dceru - roční a ta starší začala docela žárlit, ale to kašlání mívala i předtím, ale vždycky to pominulo. teď už byla přeléčena atb. měla mykoplazmatickou infekci, ale pořád kašle, to mě děší.

deathy
autor
3. bře 2015

@hojda Máme nějakou klasickou, Primalex, Malíř... atp.

@berenika39 Tak jsem vytáhla očkovák, MMR jsme měli v roce 2011, tzn. byli jí 2 roky. Nikdy neměla po očkování žádnou reakci. Vše probíhalo v pořádku.
Poslední přeočkování v r. 2014 je Infanrixem...

hojda
3. bře 2015

@kommarova Máme to stejně, taky nezmám den, kdy by nezakašlala ☹ Není to moc, ale prostě pořád pokašlává a navíc jí to budí třeba i v noci, k ránu se probudí kašlem a pokud to nezarazím tím mišpulníkovým sirupem, tak se jí to rozjeden, Teď o víkendu jsem musela dát poprvé ventolín inhalátorem, ale je pravda, že teď má k tomu rýmu. Ani nevím jaký režim máme držet, pořád jí honím, ať neběhá, chození ven je taky komplikovanější, mám strach, aby se nenadýchala studeného vzduchu, ale 3/4 roku jí domu držet nemůžu☹.

hojda
3. bře 2015

@deathy My máme taky primalex a pak nějakou namíchanou z Baumaxu myslím.

deathy
autor
3. bře 2015

@hojda
@kommarova
Taky už si připadám jak jouda. Holka už snad to pokašlávání ani neregistruje. Už je to fakt jak chronický. Někdy víc, někdy míň. Někdy i venku na vzduchu, jindy ne.. bydlíme na vsi. Kousek je les. Už fakt nevím...

deathy
autor
3. bře 2015

@hojda Já si upřímně myslím, že barvou to nebude... máme barák a to patro jsme přistavili v roce 2013. Dole jsme bydleli s mámou. Tam se tyhle barvy taky používaly. Koberce byly dokonce víc než tady u nás. Prostě nevidím nijak výraznou změnu v prostředí, nevím co z toho by jí třeba mohlo dráždit..

leonik
3. bře 2015

u nás bylo pokašlávání u dcery psychického původu. Běhali jsme po dr., pak testy alergologie, měla i léky na zklidnění které jí stejně nezabraly. Stěhovali jsme se z bytu k rodičům, stavěli jsme. Myslím si, že u nás byla nakonec příčina hlavně to stěhování, i když to začalo až po několika měsících, co už jsme byli přestěhovaní. Nakonec to pokašlávání trvalo něco přes rok a bylo to teda dost vyčerpávající pro všechny😖 kolikrát dostala nadáno když mi ujely nervy, ale nemohla za to. A pak jak když utne, přestala to dělat. Ale pokud máte zdravotně všechno v pořádku, myslím, že třeba nějaký problém může mít v sobě, co ji trápí.

berenika39
3. bře 2015

Barva asi ne. To si nemyslím.
Abys věděla, proč ti tu spamuju a čtu: petr má celou zimu něco takového, ale prostě málo...třeba po dvou týdnech - vidím na něm, že je trochu jako divný (víš jak to myslím - poznám to), párkrát usne v autě odpo, trochu, ale jen trochu přes den odkašlává a do toho má takový jako mírně zastřený hlas. Po třech čtyřech dnech to všechno zmizí, aby se to za dva týdny objevilo. Jinak nic, má energie dost, spí jak dřevo a rád, jí za dva. Uááááááá.
Já vím - nic mu není, ale....já vidím, že to není úplně samosebou. Nekašle, ale prostě si odkašle, jakoby měl v krku třeba šlupku z popcorn? 😀. jen tak, málo, x krát denně.
ORL nás poslala na imunologii, byl letos víckrát nemocný, normálně bych tam nešla, protože měl atb a tahal si to ze školky, vždy dva tři dny a ok. Ale tohle mě rozčiluje, chci vědět, proč to má a co to má.
Tak tam zajdem.

japona
3. bře 2015

Jakou máte relativní vlhkost vzduchu? Nekdy může ke kašli dráždit příliš suchý vzduch. Přes zimu je to častý problém..

bledulka
3. bře 2015

@deathy
Byl vyloučen u dcery reflux?
U mladšího jsme dlouho řešili kašel. Kašlal hlavně v noci,ale pochrchlával i přes den. Už jsemse bála alergií.
Dostali jsme se na pneumologii bna dětskou kliniku a tam nám dr. udělala spirometrii a odběr na různé alergie. rovnou nám řekla, že reflux není nic vzácného u dětí (ač jsem nic nezpozorovala krom kašle) a dala synovi Helicid -jako terapeutický test (pokud kašel přestane- je to pravděpodobně reflux, pokud ne, bude se dál pátrat) testy na alergo pak při další návštěvě hlásila jako negativní,ale já už po třech čtyřech dne pozorovala, že noční kašel jako když utne.. fakt. Navíc režimová opatření (výše pod hlavou na noc-manžel podložil matraci výše) a jí s větším odstupem než jde spát. Snížila se celkově nemocnost-dřív, (jak měl rozdráždené sliznice kyselinou z žaludku ) byl hned náchylný na infekce, nyní jsou infekce horních dých. cest méně časté. Bere denně helicid a časem nám ho snad vysadí...
Bylo mi řečeno, že jak dítě roste, tak se anatomické poměry v těle ustálí tak, že se může helicid vysadit..

takže doporučuji se i zaměřit na tuto oblast, je to prý celkem časté

deathy
autor
3. bře 2015

@leonik Na stěhování "do patra" se holka těšila, dostala nový pokojíček, byla z toho nadšená neskutečně. Stěhování jí bavilo, samotná stavba taky, když to šlo, tak "pomáhala" (tím myslím, že si vzala třeba váleček a šla patlat zdi vodou když to ještě bylo ve fázi dotažení do finále 😀 ).
Nové bydlení má ráda. Nějak si neumím představit, že by v tom byl třeba ten zakopaný pes... nebo vlastně si neumím představit jakýkoli psych. důvod. Na tohle bych fakt asi musela k někomu přímo na to dělaného, protože co tak přemýšlím, jsme "dokonalá" rodina bez nějakých trablů... a když (třeba výměna názorů), tak do toho se snažíme jí nezapojovat. Fakt nevím...

@berenika39 Nápodobně, taky chci zjistit, co za tím stojí... už jen proto, abych do ní nemusela neustále rvát nějaký léky a sirupy. A s tím popcornem je to přesný. Neustálé odkašlávání...

bledulka
3. bře 2015

jinak u nás to mělo podobně zdánlivou návaznost na stěhování-přestěhovali jsme se do většího a v pokojíčku jsou (už byly při nastěhování ) koberce.. Já se děsila, že to má z nich, že má alergii,ale holt se to sešlo náhodou...
(ale aspon jsme vyházeli původní koberec,z toho mám radost i tak 😉 )

deathy
autor
3. bře 2015

@japona Vlhkost, přiznám se, že nevím... v bytě máme kytky, dcera v pokoji také, takže něco se bude odpařovat. No, podle orosených oken ráno asi soudit nemůžu....
Topíme ústředním (kotel na tuhá). A máme doma asi od října udělané krbovky. Každopádně holky pokoj je takový spíše chladnější, takže i na to spaní lepší.

@bledulka Helicid? Pamatuju si, že táta ho bral myslím na žaludeční šťávy... je to ono?
O refluxu jsem teda nic neslyšela. Zkusím se poptat.
Holka mi v noci moc nekašle. Sem tam jo, ale spíš je to kašel přes den. V noci relativní klid.

bledulka
3. bře 2015

jinak u syna byl kašel tak úporný, že se v noci budil s brekem, že ho kašel otravuje a vyloženě žebral o kapičky na kašel, že nemůže spát..byli jsme z toho na nervy všichni...naštěstí opravdu po helicidu jako když utne v podstatě ze dne na den..
plicařka právě říkala, že se na to moc často nemyslí, že to může být reflux a dlouho se někdy pátrá...

hojda
3. bře 2015

@bledulka Byli jsme i na dětské pneumologie v Motole, tam nám dali Singulair, ale bohužel se po něm malá dost osypala, takže jsem ho po 5 dnech stopla a to ho dostala na několik měsíců. Nabídli mi jen kortikoidy a to jsem nechtěla, takže zkoušíme tu TČM. U nás je podezření na astma, ale jak mi bylo řečeno, tak v období mezi 2 až 5 lety se to dost špatně diagnostikuje, nemají to jak vyšetřit. Je už moc velké na nějaké vyšetření pro miminka, ale zatím moc malá zase na jiná vyšetření☹. Nejhorší, jak nás to pořád omezuje, rušili jsme dvě dovolené, třeba do bazénu se s ní jít bojím☹. Ach jo.