Víno v těhotenství ano nebo ne?
Mohu v těhotenství sklenku vína?
@letadylkokane
@ceriii Já jsem o tom četla článek v časopisu v čekárně, takže originál nemůžu sloužit, ale tady je to taky hezky popsáno https://jemnezrozeni.cz/2017/09/06/je-bezpecne-...
@2hanah tak ezoweb jemnezrozeni bych uplne za bernou minci nebrala. To je podobne, jako kdybych se ptala ortodoxnich katoliku, jestli mohu brat antikoncepci. Ale diky.
@zelenaesmolda ja u prvni taky prasky na prani a nejvic mi vonelo zlucove mydlo 😂😂😂 Jo a taky me desne lakalo hrabat se v hline 😁 Prej to znamena, ze neco chybi, horcik, zelezo nebo neco podobneho 😂
Jinak decku vina jsem si parkrat dala a dvakrat i pivo, ktere jinak nepiju. Vycitky fakt nemam 😊
Sklenku vina nebo male 10 ti stupnove pivko klidne a bez vycitek ke konci tehu mi i dojtor doporucil hodne horkou vanu a deci cerveneho k tomu uz ma za tyden vypitou celou lahev ale stale nic ale klidne si dejte
@petulicek5 Ahojky, ja souhlasim s @2hanah a ja bych si alkohol nikdy v tehu nedala.
Ale pokud se ptas jestli ublizi, tak neublizi dost pravdepodobne. Ale je na tobe, zda to chces riskovat 🙂
@ellawe manžel měl pravdu ... jen teda takový malý dovětek. Miminku se do toho cca 5 měsíce všechno možné vyvíjí a je hodně citlivé. Do (víc) než půlky tehu jsem proto striktně nepila. Potom už jsou systémy vyvinuté a miminko “jen” roste, není “tolik citlivé.” To už jsem si občas trosku dala, ale u mě to bylo opravdu sotva půl decka max jednou do měsíce... takže opravdu skoro nic. No pokud budeš mít nějaké příště, dělala bych to radši naopak - do půlky tehu nepít, pak už na tvém zvážení...
se synem jsem nepila - až ke konci si dal sklenku vína.
názor na to se liší i záleží jak ryhle se v tvém těle alkohol odbourává, co jíš, zda dostatečně zapíjíš i nealko....
obečně se říká že jendou za čas sklenka vína nebo malé pivo neškodí já jsem v 7m a měla jsem 1dcl vína - manžel si otevřel nějaké dobré tak na ochutnání.
A pivař rozhodně nejsem, ale v tomto těhotenství jím a piji věci co jsem dřív moc nemusela a pivo je mezi nimi. Když jsem od tchýně měli kachnu (nebo něco podobného) tka jsem si malé pivo dala s takvou chutí až mi to není podobné 🙂. Párkrát jsem pivo měla ale spíše jsem si 2x lokla na zapití od manžela právě pro nějakém jídle když jsem někde byli.
já si alkohl dpřvám jen občas i normálně max 2sklenky vína při nějaké příležitosti tak jsem na sobě cítili i tu 1dcl když byla oslava.
jinak doma amám birella když něco jinak spíše ovocné nealko - to mi chutná spíše i bez těhotenství
jinak pod pojmem chlastat si opravdu představuji něco jiného - otec byl (možná stále je?) alkoholik takže ....
Sklenku vína večer si klidně dám, dokonce na ni mám i chuť 😀 A žádnýma výčitkama teda netrpím, sama dr mi říkala, že sklenka sem tam večer nemůže nijak uškodit...
Nedala jsem si celé těhotenství ani kapku, a jestli budu těhotná, udělám to stejně. O kouření v těhotenství ani nemluvil, to mi prijde uplne jako vrchol. Je takových věci, které se můžou pokazit, proč ještě přidávat alkohol. A 9m pro mě není problém vydržet. I kdyz si normalne ráda sklenicku dám. Navic kdyz jsem sla rodit, předčasně mi stárla placenta a furt se mě ptali, jestli jsem nahodou v těhotenstiví pila nebo kouřila, nebo jen chodila do zakouřenych prostoru. Podle mě hraje roli všechno.
Plus jsem nedávno viděla rozhovor s doktorem gynekologem, a rikal ze kazda cigareta v tehotenství je prostě špatná.
Pravidelně jsem si v těhotenství lokla od muže piva, jinak by to můj žaludek fakt nepřežil. Neuvěřitelně to pomáhalo. V tehotenstvi by neměly být žádné extrémy. Deci vina ani piva nikoho nezabije. Horší je stres apod. Dřív se nedoporucovaly prášky na bolest, dnes už se doporučuje prášek si vzít, bolest a stres má horší vliv.
@2hanah ne, neprijde mi vtipny ze si nedas..prijde mi vtipna tvoje reakce..trosku hystericka a prehnana..ale.ja uz si zvykla ze na netu kazda hrdinka😉
@rexinka jo to je dobre reseni,taky jsem si davala na vanoce svarak z nealko vina
@cuuza muzes si vzit paracetamol ale nesmis brufen
@zelenaesmolda Samozřejmě, že jen některé léky a v rozumné míře.
@petulicek5 šmarjá, opravdu čekáš, že se tady dozvíš jednoznačnou odpověď? 😉 To je diskuze jak s očkováním.... někdo ano, někdo ne. Spíš je to o tvém vnitřním nastavení, přesvědčení. Já mám 3 děti, při všech jsem si dávala sklenku vína a všechny tři jsou zdravé. Jedno se dokonce už i puberty dožilo a pálí mu to 😎 Záleží jenom na tobě.
@leniczka23 jsem hrdinka, to máš pravdu, možná bys o mě měla vědět víc, než začneš soudit a odsuzovat, pokud jste zdravé a máte fyziologická těhotenství bez komplikací, přijdu vám tady jako hysterka, ale ne všichni to tak mají...
@letadylkokane Takhle podobně jsem to četla v tom článku, proto jsem dala tento odkaz, můžu ty informace samozřejmě najít i na jiné stránce. Ale nechci tady bojovat za práva nenarozených, já to vidím takhle a pokud někomu svědomí a vědomí dovoluje alkohol v těhu, je to jeho věc a jeho dítě, já bych to neudělala a nechápu se na to ještě veřejně zeptat, toď vše.
@2hanah ale ja si nemyslim, ze jsi hysterka podle toho, ze si nedas sklenicku. Mas na to svuj nazor, to je v poradku. Jde o to, jakym stylem to tady podavas a jak hned delas ze vsech ostatnich ktere nemaji nazor jako ty nezodpovedne cuzy..
Trosku nadhledu a soudnosti v tom podani stylu ,,kdyz je vam chlast" a tisic vikricniku k tomu.
Ty by ses stydela za takovouhle otazku, ja bych se zas stydela se takhle bezmozkove vyjadrovat😉
@leniczka23 já bych přemýšlela nad tím, kdo se tady bezmozkově vyjadřuje víc, ale nebudu se s nikým dohadovat. A pokud jde o "chlast", tak tady rozviňte debatu množství alkoholu v těhu.
@2hanah evidentne nejsem jedina, komu to pripadne. Trocha sebereflexe by neuskodila😉 Holt anonymni profil cloveku dava kridla, jsem si dost jista, ze kdybys tu mela profil, na kterem bys mela fotku a jmeno treba, tak bys volila slova opatrneji, takhle muzes byt velkoramenata hrdinka.
@petulicek5 nekdo rika,.ze deci nevadi, nekdo, ze kazda kapka vadi... ja osobne bych to nepila. Je to na Tobe
Kdyz jsem se tesne pred vynechanim ms malem pozvracela po 2dcl vina, tak jsem zacala mit i kvuli dalsim priznakum vazny podezreni, ze jsem tehotna😃 a taky ze jo. Vzhledem k tomu, ze jsem az do 5. mesice zadny jiny nevolnosti nemela, tak jsem si nedavala, nemela bych z toho dobrej pocit, max v lete trochu piva
Cervene víno se naopak doporučuje. Gynekolog mi doporučoval i pivo. Sklenky vina bych se určite nebala 🙂

@leniczka23 Vtipný je to, že je mi přednější zdraví miminka a nikdy bych si v těhotenství alkohol nedala?? Na tom mi nic vtipného nepřijde, neradovala jsem se ze dvou proužků proto, abych hned po myšlenkách, jestli se udrží a bude v pořádku přemýšlela, čím to zapiju, i tak ta miminka ohrožuje dost věcí, nebudu na seznam vědomě přidávat alkohol. Tohle je můj názor, nemusí se nikomu líbit, ale já alkohol v těhu nechápu.