icon

Víno v těhotenství ano nebo ne?

petulicek5
2. čer 2018

Mohu v těhotenství sklenku vína?

Strana
z3
2hanah
3. čer 2018

@leniczka23 Vtipný je to, že je mi přednější zdraví miminka a nikdy bych si v těhotenství alkohol nedala?? Na tom mi nic vtipného nepřijde, neradovala jsem se ze dvou proužků proto, abych hned po myšlenkách, jestli se udrží a bude v pořádku přemýšlela, čím to zapiju, i tak ta miminka ohrožuje dost věcí, nebudu na seznam vědomě přidávat alkohol. Tohle je můj názor, nemusí se nikomu líbit, ale já alkohol v těhu nechápu.

2hanah
3. čer 2018

@odula A není to tak?? Mně třeba je přednější to dítě a po dobu těhu se to dá vydržet, než to miniaturní tělíčko, které bůhví jak na to reaguje dopovat krví alkoholem, ano Vy všechny dospělé si dáte 2 deci, ale ten plod je malinký a není zvyklý pít.

2hanah
3. čer 2018

@letadylkokane
@ceriii Já jsem o tom četla článek v časopisu v čekárně, takže originál nemůžu sloužit, ale tady je to taky hezky popsáno https://jemnezrozeni.cz/2017/09/06/je-bezpecne-...

dora13
3. čer 2018

@2hanah jezis, uklidni se, zakladatelka se pta na sklenku vina v tehotenstvi a ty tady delas, jak kdyby se ptala, jestli si muze slehnout herak do zily a zapit to litrem vodky. Dneska je naky Mezinarodni den hysterek nebo co se to tu na tom koniku deje?

letadylkokane
3. čer 2018

@2hanah tak ezoweb jemnezrozeni bych uplne za bernou minci nebrala. To je podobne, jako kdybych se ptala ortodoxnich katoliku, jestli mohu brat antikoncepci. Ale diky.

kejt29
3. čer 2018

@zelenaesmolda ja u prvni taky prasky na prani a nejvic mi vonelo zlucove mydlo 😂😂😂 Jo a taky me desne lakalo hrabat se v hline 😁 Prej to znamena, ze neco chybi, horcik, zelezo nebo neco podobneho 😂
Jinak decku vina jsem si parkrat dala a dvakrat i pivo, ktere jinak nepiju. Vycitky fakt nemam 😊

michaelahorakova
3. čer 2018

Sklenku vina nebo male 10 ti stupnove pivko klidne a bez vycitek ke konci tehu mi i dojtor doporucil hodne horkou vanu a deci cerveneho k tomu uz ma za tyden vypitou celou lahev ale stale nic ale klidne si dejte

dreana
3. čer 2018

@petulicek5 Ahojky, ja souhlasim s @2hanah a ja bych si alkohol nikdy v tehu nedala.

Ale pokud se ptas jestli ublizi, tak neublizi dost pravdepodobne. Ale je na tobe, zda to chces riskovat 🙂

tynka9
3. čer 2018

@ellawe manžel měl pravdu ... jen teda takový malý dovětek. Miminku se do toho cca 5 měsíce všechno možné vyvíjí a je hodně citlivé. Do (víc) než půlky tehu jsem proto striktně nepila. Potom už jsou systémy vyvinuté a miminko “jen” roste, není “tolik citlivé.” To už jsem si občas trosku dala, ale u mě to bylo opravdu sotva půl decka max jednou do měsíce... takže opravdu skoro nic. No pokud budeš mít nějaké příště, dělala bych to radši naopak - do půlky tehu nepít, pak už na tvém zvážení...

ladyhacek
3. čer 2018

se synem jsem nepila - až ke konci si dal sklenku vína.
názor na to se liší i záleží jak ryhle se v tvém těle alkohol odbourává, co jíš, zda dostatečně zapíjíš i nealko....
obečně se říká že jendou za čas sklenka vína nebo malé pivo neškodí já jsem v 7m a měla jsem 1dcl vína - manžel si otevřel nějaké dobré tak na ochutnání.
A pivař rozhodně nejsem, ale v tomto těhotenství jím a piji věci co jsem dřív moc nemusela a pivo je mezi nimi. Když jsem od tchýně měli kachnu (nebo něco podobného) tka jsem si malé pivo dala s takvou chutí až mi to není podobné 🙂. Párkrát jsem pivo měla ale spíše jsem si 2x lokla na zapití od manžela právě pro nějakém jídle když jsem někde byli.
já si alkohl dpřvám jen občas i normálně max 2sklenky vína při nějaké příležitosti tak jsem na sobě cítili i tu 1dcl když byla oslava.

jinak doma amám birella když něco jinak spíše ovocné nealko - to mi chutná spíše i bez těhotenství

jinak pod pojmem chlastat si opravdu představuji něco jiného - otec byl (možná stále je?) alkoholik takže ....

g_m
3. čer 2018

Sklenku vína večer si klidně dám, dokonce na ni mám i chuť 😀 A žádnýma výčitkama teda netrpím, sama dr mi říkala, že sklenka sem tam večer nemůže nijak uškodit...

mpbk
3. čer 2018

Nedala jsem si celé těhotenství ani kapku, a jestli budu těhotná, udělám to stejně. O kouření v těhotenství ani nemluvil, to mi prijde uplne jako vrchol. Je takových věci, které se můžou pokazit, proč ještě přidávat alkohol. A 9m pro mě není problém vydržet. I kdyz si normalne ráda sklenicku dám. Navic kdyz jsem sla rodit, předčasně mi stárla placenta a furt se mě ptali, jestli jsem nahodou v těhotenstiví pila nebo kouřila, nebo jen chodila do zakouřenych prostoru. Podle mě hraje roli všechno.
Plus jsem nedávno viděla rozhovor s doktorem gynekologem, a rikal ze kazda cigareta v tehotenství je prostě špatná.

cuuza
3. čer 2018

Pravidelně jsem si v těhotenství lokla od muže piva, jinak by to můj žaludek fakt nepřežil. Neuvěřitelně to pomáhalo. V tehotenstvi by neměly být žádné extrémy. Deci vina ani piva nikoho nezabije. Horší je stres apod. Dřív se nedoporucovaly prášky na bolest, dnes už se doporučuje prášek si vzít, bolest a stres má horší vliv.

leniczka23
3. čer 2018

@2hanah ne, neprijde mi vtipny ze si nedas..prijde mi vtipna tvoje reakce..trosku hystericka a prehnana..ale.ja uz si zvykla ze na netu kazda hrdinka😉

zelenaesmolda
3. čer 2018

@rexinka jo to je dobre reseni,taky jsem si davala na vanoce svarak z nealko vina

zelenaesmolda
3. čer 2018

@cuuza muzes si vzit paracetamol ale nesmis brufen

cuuza
3. čer 2018

@zelenaesmolda Samozřejmě, že jen některé léky a v rozumné míře.

zuzineckah
3. čer 2018

@petulicek5 šmarjá, opravdu čekáš, že se tady dozvíš jednoznačnou odpověď? 😉 To je diskuze jak s očkováním.... někdo ano, někdo ne. Spíš je to o tvém vnitřním nastavení, přesvědčení. Já mám 3 děti, při všech jsem si dávala sklenku vína a všechny tři jsou zdravé. Jedno se dokonce už i puberty dožilo a pálí mu to 😎 Záleží jenom na tobě.

2hanah
3. čer 2018

@dora13 z jakého důvodu hysterka?? Že mám vlastní názor? Je můj a jsem na něj pyšná, a pokud chcete ty malinké organismy, za které většina ženských tady dost bojuje a někdy se jich ani nedočká, je to vaše věc a uklidni se sama, dej si skleničku 😂

2hanah
3. čer 2018

@leniczka23 jsem hrdinka, to máš pravdu, možná bys o mě měla vědět víc, než začneš soudit a odsuzovat, pokud jste zdravé a máte fyziologická těhotenství bez komplikací, přijdu vám tady jako hysterka, ale ne všichni to tak mají...

dora13
3. čer 2018

@2hanah vlastni nazor, i ten negativni, tu ma vic holek a vsechny ho vyjadrily normalne, jen ty tady vysilujes jak Viktorka u splavu.

2hanah
3. čer 2018

@letadylkokane Takhle podobně jsem to četla v tom článku, proto jsem dala tento odkaz, můžu ty informace samozřejmě najít i na jiné stránce. Ale nechci tady bojovat za práva nenarozených, já to vidím takhle a pokud někomu svědomí a vědomí dovoluje alkohol v těhu, je to jeho věc a jeho dítě, já bych to neudělala a nechápu se na to ještě veřejně zeptat, toď vše.

leniczka23
3. čer 2018

@2hanah ale ja si nemyslim, ze jsi hysterka podle toho, ze si nedas sklenicku. Mas na to svuj nazor, to je v poradku. Jde o to, jakym stylem to tady podavas a jak hned delas ze vsech ostatnich ktere nemaji nazor jako ty nezodpovedne cuzy..
Trosku nadhledu a soudnosti v tom podani stylu ,,kdyz je vam chlast" a tisic vikricniku k tomu.
Ty by ses stydela za takovouhle otazku, ja bych se zas stydela se takhle bezmozkove vyjadrovat😉

2hanah
3. čer 2018

@dora13 ale neříkej, vyšilování mi přijde trochu jiné, než jak to tady píšu. A už neodepisuji, protože tohle už není k tématu, ale spíše k urážkám. Měj se.

2hanah
3. čer 2018

@leniczka23 já bych přemýšlela nad tím, kdo se tady bezmozkově vyjadřuje víc, ale nebudu se s nikým dohadovat. A pokud jde o "chlast", tak tady rozviňte debatu množství alkoholu v těhu.

dora13
3. čer 2018

@2hanah evidentne nejsem jedina, komu to pripadne. Trocha sebereflexe by neuskodila😉 Holt anonymni profil cloveku dava kridla, jsem si dost jista, ze kdybys tu mela profil, na kterem bys mela fotku a jmeno treba, tak bys volila slova opatrneji, takhle muzes byt velkoramenata hrdinka.

priefi
3. čer 2018

@petulicek5 nekdo rika,.ze deci nevadi, nekdo, ze kazda kapka vadi... ja osobne bych to nepila. Je to na Tobe

priefi
3. čer 2018

@2hanah hele to nema cenu. To pochopime jen my, co v tehu a pri kojeni nepijeme a at si nas maji klidne za troly 😅

avital
3. čer 2018

Kdyz jsem se tesne pred vynechanim ms malem pozvracela po 2dcl vina, tak jsem zacala mit i kvuli dalsim priznakum vazny podezreni, ze jsem tehotna😃 a taky ze jo. Vzhledem k tomu, ze jsem az do 5. mesice zadny jiny nevolnosti nemela, tak jsem si nedavala, nemela bych z toho dobrej pocit, max v lete trochu piva

sell1
3. čer 2018

Cervene víno se naopak doporučuje. Gynekolog mi doporučoval i pivo. Sklenky vina bych se určite nebala 🙂

Strana
z3