icon

Zyrtec na alergii na pyly - mohu ho užívat v těhotenství?

nerez777
5. dub 2019

Zdravím, mam dotaz ohledně alergie. Doktor mi předepsal ZYRTEC na alergii na pyly. Jenže po přečtení pribaloveho letaku, kde je napsáno, nepodavat těhotným, jsem trošku v šoku. Mam/mohu užívat zyrtec dal? Děkuji Vám za odpovědi.

chumlee71
5. dub 2019

@nerez777 zyrtec se může v těhotenství, taky jsem ho brala a bylo všechno v pořádku

soda365
5. dub 2019

zyrtec mi na pohotovosti orl zakázali, že ten jako jeden z mála opravdu nemůžu tak nevím...

lucinkamarecek
5. dub 2019

@nerez777 ahoj já mám z alergologie nastavený zenaro vhodný po což dobu těhotenství stejný účinky jak zyrtec aerius

calvac
5. dub 2019

@nerez777 Ja ho v tehu brala,byl mi doporucen i v nemocnici. V letaku to je,ale pry je jako jediny nejdele zkouseny a overeny u tehotnych,tudiz ho lze brat.

tynatyna89
5. dub 2019

@nerez777 Mě ho doktor taky povolil, ještě Claritine. Říkal, ze přeci jenom je lepší tu alergii utlumit, i v těhotenství 🙂

jannym
5. dub 2019

já v obou těhotnstvích měla desloratadine, v příbalovém letáku je napsané, že není vhodné jej užívat v těhotenství, když jsem se ptala dr. řekl mi, že to tam být musí, jelikož nejsou vcelku logicky, eticky by to bylo dost těžko obhajitelné,ty léky testované na těhotných a výrobci se tak brání proti případným žalobám, jelikož kromě toho užívám léky na štítnou žlázu, kortikosteroidy tak už se v tom léky na alegii ztratí - vcelku vtipná byla návštěva na orl, když jsem byla v 5 měsící a chytly mě dutiny, dr nejdřív 10 min vymýšlela co by mi mohla napsat a jak mi ulevit, pak se zeptala jestli beru nějaké léky a když jsem jí nadiktovala svůj seznámek tak zvedla oči a říká tak to vám rovnou napíšeme ty antibiotika to už se v tom ztatí...

pavlinar
5. dub 2019

Mne dr dala claritine jen co seznala ze mam vek na dite...pred tim jsem mela zyrtec. Tak babo rad

kaja2016
5. dub 2019

@nerez777 Nevim, ja mohla Zodac. Ale vydrzela jsem. I prez umorny svedeni vseho. A ted ma dcera atopak, furt ji vsechni sved...Mozna kdybych ho brala, tak by ho nemela? Netusim🙂