Jak vybrat rajčatový protlak pro dokonalou rajskou omáčku?
Holky, prosím o radu.
Vím, asi to je absurdní dotaz ,ale nikdy se mi nepovede rajská omáčka ani polévka.
Na vině je vždy protlak, už jsem vyzkoušela několik značek a výsledek vždy stejný-kyselý a s tunou cukru aby to přebilo. Děti mají rády takovou tu školní. Jaký používáte do rajské protlak vy, aby se tam nemuselo sypat tuny cukru a aby nebyla nakyslá? Jaký protlak se používá ve školních jídelnách? Ve škole se určitě dává cukru minimum a přesto ji mají tak dobrou. 🙈
@zelenaesmolda Z Kaufu jsem právě měla a byl to hnus, pak i z Penny a Kania z Lidlu.
Nakupuji protlak, ale pasirovana rajcata - 500 ml tetrapak za cca 15 kc, napr. v Lidlu. Staci troska cukru a omacka/polivka je sladka. Z protlaku nevarim, nechutna mi to.
@martiniquest a co to je za značku? Ony i ty pasírovaný rajčata někdy jsou kyselá. To mám zase zkušenost s lazáněma 🙉 (ty už teď dělám jen z čerstvých rajčat).
Z protlaku nevařím. Používám pasírovana rajčata, Passatu. Obvykle z Lidlu. Cukr dávám, a smetanu. Podle mě každý výrobek z rajčat je kyselý. Často se radi ten protlak zasmazit, že na kyselosti ztratí. Nevěřím tomu,že ve školní jídelně to dělají bez slazení.
Protak se musí chviličku zasmažit na tuku, az lehce prejde do vic oranžové barvy, jinak je kysely každý. Asi minutu, nespalit. A pouzivam jaky mi padne pod ruku+passata.
Tak u nás vede rajčatový protlak HRUŠKA - když použiju jiný, syn to hned pozná 🙂, je nasládlý, rajská je z toho dobrá...
Kupuju na polévku tuhle passatu - https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/product... a dobrý, nic překyseleného nemám.
Ženy, jste skvělé 🙂 děkuji všem za rady. Další víkend ji vyzkouším dle vašich rad. Zkusím koupit tu pasatu z Lidlu i protlak z hrušky. Zkusím více zasmažit. A asi zkusím i ten strouhaný perník. Napíšu, jak to dopadlo.

Já kupuju pasírovaná rajčata půl kila v papírové krabici- tetra pack. Taky trochu přisladím, dětem chutná. Aby byla omáčka dobrá, musím tam být těch rajčat hodně, někdy přidám i protlak, zkouším, dokud to není ono.