Má smysl cvičit po čtyřicítce pro zdraví a kondici?
Ahoj, možná hloupý dotaz, ale fakt mě to zajímá. Přijde mi, že se o tom moc nemluví, ale je pravda, že po 40 člověk dost rychle ztrácí svaly a sílu, i když se „cítí v pohodě“? Řešíme to teď doma – rodiče si pořád myslí, že jsou v kondici, ale reálně mají problémy se zády, koleny, stabilitou atd. A když jsem začala trochu zjišťovat info, tak mě docela překvapilo, že to jde relativně jednoduchým cvičením párkrát týdně dost ovlivnit. Má to podle vás smysl řešit? Nebo je to zbytečný a stačí normálně fungovat?
A další věc – kdybych zkusila vytvořit fakt jednoduchý plán pro lidi 40+ (něco realistického na doma), měly byste o to zájem pro vás nebo vaše rodiče? Díky za názory!
@petraf84
Začala jsem před rokem se silovými tréninky. To mi bylo 40. Teď po roce se cítím fakt neskutecně, mnohem líp než před 20 lety. Jde to samozřejmě ruku v ruce se stravou neboť ,,špatnou stravu nepřecvičíš,,. Pocházím docela z aktivní rodiny. Rodiče nás k pohybu vedli. I oni jsou v kondici takže je to i o tom přístupu od mládí. Ale samozřejmě nikdy není pozdě začít se hýbat.
Já, založením kavárenský povaleč, jsem začala cvičit v 46. 2 roky makám, záda jsou lepší, kondice taky, chytlo mě to.
Nově registrovaná a hned s nabídkou? Ne, díky. Stačí chodit, chodit a chodit. Na to přijdeš, chce to čas.
@1pomnenka Nestačí jen chodit, chce to i silový trénink.
Jasneze ma smysl cvicit - cely zivot. Ale ne, o online nabidky a plany zajem nemame, myslim ze toho je az az 🙂
@petraf84 rozhodně mi nepříjde, že by se o tom málo mluvilo. Spíš naopak. Dnes ženská, která nejede v kalorických tabulkách, nemá mninimálně 2 silový tréninky týdně, to hned dostane od ostatních pěkně sežrat - aspoň tady na koníkovi 😀
To se asi pohybuješ ve zvláštní sociální bublině, pokud máš pocit, že těch informací není dostatek, na mě to řve z každého kouta, a to jak v reálném, tak i v tom virtuálním světě.
A stejně tak nemám pocit, že by tu existovala díra na trhu, kterou bys z čista jasna mohla vyplnit. Jenom já kolik jsem zaznamenala trenérů, koučů, instruktorů, kurzů, atd. Pokud bych někoho takového hledala, tak si budu vybírat někoho, za kým už jsou vidět v tomto směru výsledky...
Vždy je správný čas, aby člověk cvičil. Pomáhá to nejen psychicky, ale také to udržuje tělo déle mladé.
Ty to píšeš jako kdyby 40+ byli důchodci 😃
Odpověď na tvoji otázku: někomu to smysl dává, někomu ne. Chápu oba tábory, někdo je radši na zahrádce, čte knížky, cestuje...moje babička byla samostatná dlouho po 80 a největší cvičení pro ni bylo dojít do kostela.
Někdo to naopak řeší, hlídá si jídlo i silový trénink, k tomu kvalitní spánek, vyrovnané hormony, skincare, doplňky stravy...a k tomu máš informací všude miliardu.
Mně je 41 a třeba instagram mi tvoří tento obsah na míru, nedá se tomu utéct.
@1pomnenka Nestačí jen chodit, chce to i silový trénink.
@levandule_k Pokud někdo bydlí v bytě, tak ano, pokud v RD se zahradou, tak má silového tréninku plné kýble a v zimě je rád, že je chvilku klidu.

Nově registrovaná a hned s nabídkou? Ne, díky. Stačí chodit, chodit a chodit. Na to přijdeš, chce to čas.