Která aplikace pro sledování polohy dítěte je nejlepší?
Syn začal o prázdninách chodit sám ven s kamarády a přemýšlím, že mu do mobilu nastavím nějakou aplikaci na polohu. Ne proto, abych ho pořád kontrolovala, spíš pro klid, kdyby se zapomněl ozvat.
Koukala jsem na Google Family Link, Life360 nebo sdílení polohy v Mapách, ale nevím, co je pro dítě nejjednodušší a nesežere to hned baterku.
Co používáte?
Pouzivame s dcerou Life360. A ja ji tedy nesleduji, jen obcas mrknu, kde se zasekla, kdyz dlouho nejde ze skoly treba nebo jestli v poradku dorazila, kam mela (spolehat na dite, ze se ozve nechci - ja sama mam problem si vzpomenout a napsat). A stejne tak muze dcera sledovat me, coz obcas vyuzije, kdyz ji mam treba vyzvednout, tak vidi, jestli se blizim.
Kolik je diteti? Asi budu jedina, ale nejsem zastance sledovani decka. Bud mu verim nebo ne. Pokud nepochopi, ze se mi ma v danou dobu ozvat, tak nikam nebude chodit.
@kakba Je mu 10. Právě proto nad tím váhám. Nechci ho sledovat každou chvíli, spíš jsem si říkala, že by se to hodilo jako pojistka, kdyby se zapomněl ozvat nebo se někde zdržel.
Ale chápu, co píšete. Taky nechci, aby měl pocit, že mu vůbec nevěřím.
Jinak Family link ma sledovani, ale jen v ramci CR a celkem to funguje dobre. Ja ani nevedela, ze to v sobe ma, az me na to dite upozornilo, jestli ji sleduju. A ne, nesledovala bych ho. V 10.letech uz musi vedet, ze se musi ozvat.
Synovi je 11 a nikdy jsem ho nesledovala. Jen jsem mu potají v Google mapách zapla polohu GPS, jelikož si jí rád vypiná od doby, co bez dovolení jezdil sám úplně mimo náš okres. Od jisté doby se ale pořád ptá, zda může jet tam a tam a většinou mu vyhovíme, pokud to není až moc daleko. A pokud si nejsem jistá, podívám se mu do map na časovou osu. Telefon má přihlášený na Gmail manžela, takže se sledovacíma aplikacema to není v našem případě tak jednoduché.
Já si vždy říkám, že nás rodiče nesledovali a veřili nám. V dnešní přetechnizované době je pomalu každá druhá matka vrtulník a pro takhle větší děti to už není dobré.
Syn má teda hodinky. Telefon by zatím venku někde zapomněl 😄 ale gps nemá zapnuté. Když potřebuju, aby přišel nebo se neozve ve stanovený čas, tak mu prostě zavolám.
Family link je dostatečný. Já na klukovo polohu prostě kouknu, vím, že je pakouš a má věčně vypnuté zvuky ,když mu volám. Kolikrát jsem pro něj někam jela a on se věčně posouvá po městě,takže nakonec nebyl tam, kde být měl,až jsem mu zapla polohu ve FL a mám klid. Kouknu, když to nebere ,kde je a vím, kam mám jet. Kázání mu můžu dávat horem dolem, že má hovory brát, my, kdybychom v dětství měli telefony, taky je nebereme ,když jsme byli zabraní do her 🤷 Takže pro mě nějaké "sledovat , soukromí, věřit apod", není na místě,když své dítě prostě znám 🙂

Kolik je diteti? Asi budu jedina, ale nejsem zastance sledovani decka. Bud mu verim nebo ne. Pokud nepochopi, ze se mi ma v danou dobu ozvat, tak nikam nebude chodit.