Ustoupit ve vztahu kvůli sdílení polohy?
Partner má zapnuté sdílení polohy a chce, abych ho měla zapnuté taky... Prý kvůli bezpečí a praktičnosti...
Řekla jsem mu, že mi to není příjemné, ale bere to tak, že mu asi nevěřím nebo něco tajím... Jenže o to mi nejde... Nemám potřebu lhát, kde jsem, jen nechci mít v mobilu pocit, že jsem pořád dohledatelná...
Ustoupily byste kvůli klidu, nebo je tohle hranice, kterou si má člověk ve vztahu nechat?
Děkuju za každou radu.
Mam urcite hranice pres ktere nejdu a je mi uplne jedno, co na to muj muz rika. Bud mi veri a nebo ne.
Děkuju vám oběma... Taky cítím rozdíl mezi tím zapnout polohu jednorázově někde na cestě nebo večer kvůli bezpečí a mít ji zapnutou pořád... To dlouhodobé sdílení mi prostě přijde jako hranice, ne jako otázka důvěry...
Nesledujeme se, vadilo by nám to oběma. Nejstarší syn jezdí docela dlouhé trasy na kole, u něj to manžel pro jistotu zapnuté má (mají oba Iphone), ale jsem si jistá, že ho nešmíruje jindy.
My máme sdílení zapnuté a upřímně málokdy se podívám.Spíš na dceru,na manžela téměř nikdy a myslím,že ani on mě nesleduje i když může. Je mi to jedno,nechopím na žádná tajná místa.
Mame zapnuto v aplikaci na sledovani deti i nase polohy. Nekoukame na sebe, moc dobre vim, ze kdyz clovek podvest chce, cestu si vzdy najde. Navic ma takovou praci, ze muze jet kamkoliv a ja vim prd jestli pracovne nebo za milenkou😆 A proc to teda mam? Duvod je asi smesny. V prvnim manzelstvi jsem byla nespokojena a permanentne neverna. Porad jsem neco tajila, byla jak ostriz. Ted si strasne hyckam ten pocit, ze uz takova nejsem a nemam zadna spinava tajemstvi. Ze muzu nechat odemceny mobil na stole a odejit, ze muzu mit zaple sdileni polohy. Pro nekoho kdo zil 10 let ve lzi je to jako kdyz ze sebe smyje tuny spiny.
Máme to s manželem už 10 let právě pro ty důvody, o kterých muž píše. Původně jsme to spustili v cizině, kde se mě bál s malou dcerou pustit samotnou bez něj dál od hotelu. Není to o tom, že se sledujeme nonstop, ale pro situace, kdy třeba čekáš, kdy ten druhý dorazí, se můžeš podívat, kde už je, jestli někam v pořádku dojel atd. Je to ale o tom, že my máme s manželem navzájem mezi sebou absolutní důvěru. Jsme spolu 20 let a za celou dobu nebyl nikdy důvod si myslet, že před tím druhým máme potřebu něco skrývat. A není to o nějakém principu, ale o tom, že nemáme důvod cokoli tajit. Takže já chápu, že to řada lidí vnímá jako zásah do soukromí, ale my to tak prostě nemáme, protože spolu celý vztah sdílíme prakticky všechno, o co ten druhý stojí. Chápu tvého muže, pokud to má nastavené stejně jako my, nedokázala bych najednou tomu svému vysvětlit, proč mi sdílení polohy vadí.
Máme to s manželem už 10 let právě pro ty důvody, o kterých muž píše. Původně jsme to spustili v cizině, kde se mě bál s malou dcerou pustit samotnou bez něj dál od hotelu. Není to o tom, že se sledujeme nonstop, ale pro situace, kdy třeba čekáš, kdy ten druhý dorazí, se můžeš podívat, kde už je, jestli někam v pořádku dojel atd. Je to ale o tom, že my máme s manželem navzájem mezi sebou absolutní důvěru. Jsme spolu 20 let a za celou dobu nebyl nikdy důvod si myslet, že před tím druhým máme potřebu něco skrývat. A není to o nějakém principu, ale o tom, že nemáme důvod cokoli tajit. Takže já chápu, že to řada lidí vnímá jako zásah do soukromí, ale my to tak prostě nemáme, protože spolu celý vztah sdílíme prakticky všechno, o co ten druhý stojí. Chápu tvého muže, pokud to má nastavené stejně jako my, nedokázala bych najednou tomu svému vysvětlit, proč mi sdílení polohy vadí.
@malenka3 je vtipný, jak to každý vnímá jinak. My s manželem k sobě také máme absolutní důvěru a právě proto nepotřebujeme polohu sdílet. Když chci vědět, kde je, tak se zeptám.
Mně požadavek na sdílení polohy příjde spíš jako projev nedůvěry a odmítla bych to.
My si s manželem polohu sdílíme, nevidím v tom nic špatného. Používám to hlavně v situacích, kdy potřebuji vědět, kde se manžel zdržel a nemusím mu volat, kde zrovna je.
S manželem sdílíme polohu už asi 10 let 😁 naopak mi to přijde jako super věc. Většina situací, kdy je potřeba využít sdílení polohy, se stane nepředvídatelně. Nejde o žádné špehování ani nedůvěru v partnera, ale o pocit klidu, když víme, že jsme v pořádku. Polohu sdílíme i s bráchou 😁 všichni máme iPhone.
@malenka3 je vtipný, jak to každý vnímá jinak. My s manželem k sobě také máme absolutní důvěru a právě proto nepotřebujeme polohu sdílet. Když chci vědět, kde je, tak se zeptám.
Mně požadavek na sdílení polohy příjde spíš jako projev nedůvěry a odmítla bych to.
@betelgeuzz právě to zeptám se je někdy dost vopruz. Ptát se opakovaně, jestli už jde muž domů (když jsem byla doma s malým kojencem a zoufale vyhlížela, když už půjde domů 😂), když někam jedeš a to poslední, po čem toužíš, je psát, jestli už jsi dojel (resp. často v tom kalupu zapomeneš a obavy a strach na druhé straně jsou hned), když jdeš někam do neznáma a je lepší, když ten druhý tuší, kde asi jsi. Prostě těch situací, kdy nám to pomáhá, je nespočet a vždy jsme v tom oba viděli jen ty benefity, nikdy žádná omezení.
Máš pravdu, že je opravdu hezký sledovat, jak to každý vnímá jinak 👍 Jako v každém vztahu, nejdůležitější je, aby se na tom oba shodli. Pokud ne, je potřeba komunikovat, proč jsou ty pohledy jiné a najít nějaký kompromis.
Ne, krom nějaké výjimečné situace, kdy bych třeba šla sama do hor, bych na to nepřistoupila. Ani děti tohle nikdy neměly, mají určitou míru svobody a soukromí. Pokud by se něco stalo, stejně to neovlivním. Věřím, že dobrých lidí je na světě dost a pomůžou, když to někdo potřebuje. Telefon se dá půjčit, zavolat. Trvala jsem na tom, aby děti znaly telefon na mě i na tatínka, já znám taky manžela, mamku a partnera. A důvěra ve vztahu musí být.
Ne, nešpehujeme sebe ani děti. Vztahy máme postavené na důvěře. A co se bezpečnosti týká, tak pokud jsem na nějaké akci, tak hlásím SMSkou okamžik, kdy akci opouštím a vyrážím domů. Manžel vždy ví, kde se akce odehrává a tudíž si umí propočítat, kolik času mi cesta domů zabere. Pokud bych se zdržela, zavolal by. Nepotřebuje mě kvůli tomu sledovat.
My to zapnute mame. Ani jeden jsme s tim nemeli problem. Mne to naopak dodava pocit bezpeci, ze kdyby se mi neco stalo tak manzel mne najde (jezdim casto po lese sama na kole)
Asi zalezi na vztahu. Kazdopadne pokud ty to tak necitis tak bych do toho nesla. Mne by zase vadilo kdyz by si muj manzel chtel pujcovat muj mobil a neco s nim delat. Kazdy ma hranici jinou 😉
Ano, máme již léta zapnuté sdílení polohy a ne proto, abychom se špehovali, právě kvůli té bezpečnosti. Můj manžel, když má volno a já ne, tak jde sám do hor a zdolává neznačené vrcholy (jistě, je to jen České Středohoří, ale brutálně strmých a klouzavých svahů je tu víc než dost). Jistě bych mu mohla á 15 minut psát, jestli žije, ale asi by ho to dost iritovalo. Stejně tak jako hodně jezdíme autem, napíšeme si, když dojedeme, ale upřímně přiznávám, že jsem v pátek, kdy jel na otočku na druhý konec republiky s brzkým vstáváním, celodenní prací a nočním návratem jsem se prostě párkrát mrkla, jestli se kolonka hýbe. Vnímám to jako projev vzájemné důvěry, že se nešmírujeme.
@anonym_autor My si třeba polohu sdílíme. Hodně oba cestujeme, partner to využívá na to, když přijíždím z obchodu třeba nebo odkudkoliv, odkud táhnu nějaké věci, aby na mě počkal u cesty a odnesl to za mě. Je to ale spíš taková pojistka, že když se jeden dlouho neozve z cest, tak víme, kde je... ale je to o každém, jak je nastavený. Někdo to doopravdy může zneužívat pro špehování, někdo to tak má čistě z praktických důvodů. Ono ve finále to špehování ale víc stresuje toho, kdo špehuje :D Každopádně pokud je ti to nepříjemné, dělat to nemusíš, a partner by to měl respektovat. Třeba časem zjistíš, že je to v pohodě a nasdílíš mu to. A nebo se naopak utvrdíš v tom, že to dělat nechceš. Dělej tak, jak cítíš, že je správně pro tebe, s partnerem se o tom v klidu pobavte...
Sdílet s partnerem sdílení polohy mi přijde jako projev nedůvěry. Pokud někdo chce podvádět, tak ho tohle nezastaví. Vím, jaké to je, když tě partner sleduje pomalu na každém kroku a nikdy víc.. Chápu to pouze v případě třeba cestování z hlediska bezpečnosti.
Budu se opakovat, já to chápu v případě cestování do neznámých či lehce nebezpečných míst (hory). Při túře někam do hor nebo v cizině je sdílení polohy určitě užitečné (teď je otázka, zda bude fungovat vždy a za všech okolností, když třeba na mnoha místech nemusí být dostatečný signál...) Ale ne na denní bázi. Na to bych nepřistoupila a vadilo by mi to.
Dotaz mi dost připomněl nedávnou diskuzi, kde naopak mlaďoch (nebyl-li to troll) neustále sledoval polohu své (zřejmě nezletilé) partnerky a chtěl ji mít furt pod dohledem, kfyž byla na výletě se svým otcem, a když ve 2 ráno nebyla dle sdílené polohy na svém pokoji, tak z toho byl v nervech a brečel do polstáře, že se jí něco určitě stalo...slušnej stihoman. Nejsi náhodou ta zmíněná partnerka?
@anonym_autor pre bezpečnostné dôvody sa dá zapnúť zdieľanie polohy bezpečnostným zložkám. To by mal mať každý mobil automaticky zapnuté (resp.treba to manuálne vypnúť, ak to nechceš) podľa mňa to je kvôli bezpečnosti úplne dostačujúce. Polícia aj záchranka ťa podľa toho nájdu 🤷
Tohle je mnohem spis o tom jak bezne fungujete, jak jste propojeni vs. hlidate si soukromi. My s partnerem si bezne pujcujeme telefony (ktery je bliz) a ani jednoho nas to nezarazi, pro nekoho je partneruv telefon v ruce druho neprijatelny zasah. Sleduji polohu manzela, on mou, vsechny nase deti a k tomu i svagrovou a svagra. Nejak to tak proste v rodine mame, ze jsme si to tak nastavili. Vime, ze si verime, ze se nesledujeme zbytecne a vyuzivame to treba kdyz je nejaka akce, tak si nemusime volat "kdy uz dorazite", ale jenom kouknem a je to. Jsem s tim spokojena. Jestli to ale vnimas jinak, neznamena to, ze je to spatne. Jen to neni spatne ani od jednoho z vas - jeho pozadavek se mi nezda divny, ani tvoje odmitnuti pokud to tak nechces nevidim jako neco spatneho. Kvuli "klidu" bych neustupovala, pokud bych mela pocit, ze me partner prilis hlida, tak by mi to vadilo. Ja to mam zapnute prave kvuli tomu, ze nemam zadnych pochyb, ze to partner nijak "nezneuziva"
My to doteď neřešili, protože manžel striktně odmítal chytrý telefon. Ale asi spíš ne, jednorázově ale určitě. Kolikrát když jsem šla někam na túru sama, jsem radši zapnula sdílení mámě, aby aspoň někdo věděl kde jsem. Pak to ale ráda vypnu. S manželem si naprosto důvěřujeme, ale mimo různé exponované momenty kvůli bezpečnosti není důvod si polohu sdílet. Prostě z principu.
Tohle je klasická situace, kde nejde jinak, než mluvit o svých pohledech na věc, potřebách a pocitech. My s mužem sdílení polohy máme, manžel to nepoužívá nikdy a vlastně o tom myslím ani neví, já se tam koukám, když se mi zdá, že dlouho nejde z práce, abych viděla, jestli už je na cestě - tím ho opravdu nechci otravovat smskama, v práci by mi na ně ani nemohl odpovědět. Ani jeden nemáme pocit, že by to mohlo sloužit ke kontrole, takže nám to nenaráží na hranice. A je možné, že tvůj muž to vidí nějak podobně a také za tím nevidí kontrolu - ale ty ano, pak je prostě neubytné o tom mluvit a vyjasnit si to. A podle toho až nastavovat hranice

Neustoupila bych. Nesledujeme ani naše děti. Pokud by se partner bál o tvoje bezpečí na nějaké konkrétní akci, tak tam možná ano, ale dlouhodobě určitě ne.