1,5 dcerka a stále bojujeme s rýmou

klaarusa
1. led 2019

Dobrý den, mám 1,5letou dcerku a od září (kdy nastoupila starší dcerka do školky) máme nekonečný kolotoč s rýmou a zahleněnim. Vyzkoušeno toho máme si myslím už dost, bohužel už i antibiotika, ale nic nezabere na dyl jak týden a znovu se tím trapi. Budu rada za každou radu.

calvac
1. led 2019

@klaarusa pry je to bohuzel normalni. Syn tim zacal trpet ve skolce a bohuzel ma osm let a stale to trva. Tohle teda uz je dlouho,ale ve skolce norma. Navic mladsi deti vse chytaji od starsich.

fly80
1. led 2019

Moje rada je, zajděte na ORL. Nám pořád doktorka psala všechno možné, vč antibiotik. Nakonec už pomáhaly jen ty. Tak sem s ní zašla na ORL, protože mi z té rýmy prestavala slyšet. Zjistila se zvětšená nosní mandle. Pokud je větší, tak právě způsobuje tu rýmu a ničím to nevylecite. Šli sme letos na operaci a od té doby nic. Normálně zázrak 😉

calvac
1. led 2019

@calvac
@fly80 mandle ma pryc jiz dva roky a vubec zadny efekt. Bohuzel. I doktorka z orl rikala,ze nadeje je pul na pul.

fly80
1. led 2019

@calvac má pryč všechny tři?

klaarusa
autor
1. led 2019

My na Orl během 3mesicu byli asi 6x. U dvou různých lékařu. Na mandle je ještě malička.

fly80
1. led 2019

@klaarusa aha, já jak to četla, tak sem myslela že s rýmou má problém ta co chodí do školky

calvac
1. led 2019

@fly80 tri? Nevim,neznam,myslela jsem,ze nosni jsou dve a ty ma pryc. Ale tri?

klaarusa
autor
1. led 2019

@fly80 nene právě, že ta menší. Takhle i ta starsi má rymu, ale to je ještě v '' normě ''.

fly80
1. led 2019

@calvac nosni je jen jedna, dvě jsou krční 😉 pokud je jen rýma, je lepší nechat vyndat právě jen tu jednu. I kdyby byly ty krční zvětšené taky.

fly80
1. led 2019

@klaarusa takže ro prostě maličká pořád chytá od té větší vid? Tak to asi bude každá rada drahá. Jen aby neměla rýmu ta větší. Jinak u nás se hodně používá mořská voda a Vincenta. Tak alespoň něco

klaarusa
autor
1. led 2019

@fly80 tak tak. Praktikujeme právě celou dobu morskou vodu. Vincetku jsem ještě teda nezkoušela. Teď ještě na doporučení, jsem do každé místnosti dala rymovnik a potiram ji tím i nosík.

calvac
1. led 2019

@fly80 Omlouvam se moc,jsem blbec. Ano,nosni jedna,krcni dVe,celkem tri. Ma pryc jen tu nosni. Krcni nezvetsene,v pohode. Stale od jeho tri let ma zelenou rymu,kasel a jednou mesicne zvysene teploty. Ma stale zvysenou zanetlivost v krvi,zvysenou sedimku. Mame za sebou i odber krve na zjisteni rakoviny. Sesty rok si s nim nikdo nevi rady. Imunitu ma ok.

fly80
1. led 2019

@calvac ty jo, tak to věřím že už musí být na hlavu. Nám naštěstí ta nosní fakt pomohla. Tak držím palce, ať přijdete na to, co mu je.

fly80
1. led 2019

@calvac teď mě napadlo, co Sinupret tabletky? Ty jsou na zadní rýmu. U nás pomohli. A Kaloba

klea81
1. led 2019

Co jí? Imunita sídlí z 80% ve střevě, tam bych začala.

klaarusa
autor
1. led 2019

Bastila dost, má ráda i ovoce zeleninu. Ale teď co je tak zahlenena, papa méně, do toho ji rostou i zoubky.
Dávám ještě probiotika.

bayt
1. led 2019

@klaarusa Já bych šla na dobrý ORL. Jinak mě napadá saunování a otužování. Inhalace eukalyptu. Zvlhčovat vzduch, denně i pořádně větrat.

klaarusa
autor
1. led 2019

@bayt byla jsem s ni u dvou lekaru na Orl k tomu pediatr. Chodime do solne jeskyne. Snažím se opravdu vždy udělat několikrát za den cca 5min rychloluft.

bayt
1. led 2019

@klaarusa Co se týče té imunity úplně nejlepší je to saunování a pak kolostrum. Jinak to ORL, co třeba v Motole?

klaarusa
autor
1. led 2019

@bayt na Motol nechodime. Ale co se týče pana doktora opravdu si ho všichni chválí a má dobře vybavenou ordinaci. Saunování nepraktikujeme. Kolostrum také neznám. Děkuji za typ.

calvac
1. led 2019

@fly80 Kalobu jsme meli xkrat,Sinupret parkrat a nic. Mame vyzkousene kde co vcetne alternativy. Pry mu nejspis nekde beha zanet,ktery nereaguje na ATB. Nikdo ale nevi,jak a kde ho najit a co s nim. V podstate prosel i spoustou vysetreni a nic. Mas pravdu,je to na bednu. Kdykoliv je nemocny,coz je stale,je mi uzko,do breku a obcas me chytaji depky. Obcas koncime i v nemocnici.

fly80
1. led 2019

@calvac to je mi opravdu líto 😒 Já mám ve svém okolí dvě rodinny, co mají takhle nemocné děti. Jedni to tedy naštěstí vyřešili, že se přišlo na to, proč byli kluci pořád nemocní, ale ty druhy pořád neví a to mají děti tři a všichni lítají pořád jen po doktorech.

calvac
1. led 2019

@fly80 a mohu se zeptat,na co prisli v te jedne z rodin?? Dekuji.

fly80
1. led 2019

@calvac no, ona to vlastně zanedbala naše doktorka. Kluci byli pořád nemocní a ona sice dělala různé testy, ale nikdy na nic nepřišla. Tak pořád dostavali antibiotika, byli párkrát i v nemocnici. Známá už se naštvala a změnila doktorku a ta zjistila, že mají chronický zápal plic a ona jak je lecila téma antibiotikama, které ale nebyly na tohle, tak jim to vždycky jen zalecila a ono se jim to vrátilo za chvilku zpátky. Co si pamatuju, tak měli jakoby pořád virozu, rýmu, občas uši. No, člověk by řekl, že jsou prostě jen nastydli. A ono tohle. A to ten starší už chodil do školy, mladší měl taky nastupovat a v té době byli půl na půl ve škole, zbytek promarodili.

pribylovapetra
1. led 2019

@klaarusa Dobry den,takhle to mam se synem. Od te doby co starsi holka nastoupila do skolky jsou nemocni oba skoro porad.Rika se ze je normalni ze decka ve skolce jsou casto nemocni, doktorka na imunologii me tvrdila ze normalni to neni. Mladsimu se nakonec rozjel i atopak. Musi se posilovat imunita a jak uz tady nekdo psal,ta je ve střevech, takze davam probiotika,prebiotika. Hodne zeleniny (micham do presnidavek). Rada bych napsala ze to funguje...no je to lepsi ale zadna hitparada to taky neni.
Jinak kluk ma taky zvetsenou mandli,na vysetreni jsme byli kdyz mu bylo rok a 3/4 a doktorka ho na operaci hnala skoro hned. Kdyz jsem nesouhlasila ze je moc maly,tak jsme se pak uz nemely o cem bavit.

pribylovapetra
1. led 2019

@klaarusa Jinak teda v ramci meho hledani reseni jsem vycetla ze je dobre pořídit zvlhcovac vzduchu a/nebo inhalator. Nemam odzkousene ale vážně uvazuji nad koupi.