icon

3letý syn je malý, chtějí do něj cpát růstové hormony

vevercak22
17. únor 2017

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda má někdo stejný problém jako my,klučíkovi je 3roky a 5 měsíců a stále posloucháme jak jsme malý,takže chodení po doktorech,že jsme pod křivkou,máme 86,5 a min.je 90cm a tak by chtěli do nás cpát růstové hormony,má s tím někdo zkušenosti,děkuji za příspěvky Nika.

Strana
z3
victress
20. únor 2017

@babovka_babovicka asi máme každá trochu svojí pravdy, já měla štěstí na muže, kteří byli malí a srovnali se s tím ve stylu "co tě nezabije, to tě posílí", ale mám ve svém okolí několik mužů, kteří mají přes 2 metry a jsou nešťastní, protože jsou už zase moc vysocí, nemohou sehnat oblečení, boty, postel, místo v letadle atd. takže jim výška také komplikuje život...já se narodila jako zrzka, v dětství jsem si užila svoje, ale nikdy by mě nenapadlo se obarvit, udělala jsem z nevýhody přednost, protože nás tehdy bylo málo a dnes už to nikdo neřeší, protože je v módě, že se ženy barví na zrzavo jak na běžícím páse...

ale vždyť já píšu, že ze zdravotních důvodů, pokud má někdo poruchu růstového hormonu, tak jsem PRO, ale pokud si někdo jinak zdravý chce vylepšit ego, tak nesouhlasím...

werumka
20. únor 2017

@victress To je právě asi ono - na ego tenhle hormon žádný endokrinolog nenapíše. To by byl sebevrah. Pokud má ten člověk normální produkci růstového hormonu a odezvu na něj, tak při jeho dodávání z venku hrozí zase jiná zdravotní rizika, která souvisí s nadbytkem tohoto hormonu. Možná v době, kdy se bral doping na lehkou váhu. Ale dneska ne...

lili_k
20. únor 2017

@alena36 můžu se zeptat, růstový hormon Vám byl doporučen a vy jste odmítla? Chápu to dobře? Jak Vám dopadl klonidinový a inzulínový test? Prošli jsme si tím také..

lili_k
20. únor 2017

@blka Ahoj, synovi pícháte růst.hormon nebo ne? Máme podobně velkého syna jako Vy. 🙂 Jak to zvládá ve škole? 🙂 ❤

lili_k
20. únor 2017

@astyna Váš příspěvěk je, uf ... tak arogantní, bezohledný a omezený. ☹😔

alena36
20. únor 2017

@astyna hodnotit lidi podle výšky? Ubohé

alena36
20. únor 2017

@babovka_babovicka, kdo se chce posmívat druhému, důvod si vždy najde, barvu vlasů, brýle, cokoliv. Kluk může mít opožděný kostní růst a vyroste třeba až v dospělosti...pokud nemá růstový hormon, tak aplikace samozřejmě ano, ale to odhalí endokrinolog, ne pediatr. Dceři odebírali krev a dělali jí rentgen zápěstí.
Víte, jak je pro dítě obtěžující si cokoliv denně píchat? Takže pokud to není kvůli závažným zdr.důvodů,, tak neaplikovat.

babovka_babovicka
Autor odpověď smazal
ammmi
20. únor 2017

Brácha si růstový hormon pichal donedávna, je mu 18. Každý den nadělal hysteráky, když měl hormon dostat (opravdu se píchá perem jako inzulín), a kort teď jak byl puberťák, to bylo keců že si něco píchá. Nakonec má 175cm, skoliozu zad (to nevím jestli s tím souvisí) a na chlapa zrovna vysoký stejně není, ono se to zas nesmí přehnat. Už si nepamatuju v kolika letech hormon dostal, ale byl malý.
Náš syn výškou vůbec netrpí, ale kdyby, hoooodne bych přemýšlela, jestli je nutné tak malému dítěti denně píchat hormony a hnát ho na MR a díky tomu do narkózy.

alubif
20. únor 2017

@babovka_babovicka v 15 letech už žádný endokrinolog, ani endokrinologicky spacializovaný pediatr nenapíše, v tomto věku už jsou téměr uzavřené růstové šterbiny a hormon by měl už nežádoucí efekt.

blka
20. únor 2017

@lili_k Nepícháme. Zatím není důvod, vše má v pořádku až na ty kustky v zápěstí.

babovka_babovicka
20. únor 2017

@alubif Můj bratranec se léčil na shox gen a píchal si injekce od 14ti do 18ti cca. Takže tak. Jezdil na specializovanou kliniku do Olomouce. Díky tomu nemá 160, ale asi 174 cm.

madrilena
20. únor 2017

Osobně bych v tomto případě nechtěla nechat dát dítěti růstový hormon. Růst u dětí je takový nevyzpytatelný. Znám třeba lidi, kteří byli v dětství dlouho vysocí a pak se najednou růst zastavil a nakonec jsou malí.

pincola
20. únor 2017

@vevercak22 já mám mimi, ale taky nejedlé a malé, takže jen čekám, kdy nás doktorka pošle na testy. Osobně si myslím, že jelepší jít a tu léčbu zkusit, sice pak klučík též bude menšího vzrůstu, ale blíž průměru.Za pokus to stojí. On se je jednouu v pubertě za nějaký ten centimetr navíc určitě zlobit nebude. Kdyby se nedařilo, ani tak bych to nevzdávala. Znám vyloženě malého kluka (160cm), dnes je to chlap, slušný a od mala dělal bojové sporty. Pokud by náš chlapeček moc nenarostl, dám ho též na bojové sporty. Ten kluk o kterém píšu je strašně sexi, strašný frajer a že já fakt nejsem na zajíčky!!! Dělá to od mala, vyučuje to a působí to hrozně mužně. Kdyby na něj zaútočili dva vysocí s nožema bez průpravy, jakou má on, bez mrknutí oka je zpacifikuje. Holky po něm šílí a já se ani nedivím. ta kombinace slušnosti, morálnosti s tou vrcholovou úrovní bojových sportu nechci říct, že vyvažuje...chci říct, že vysoce převažuje jeho malý vzrůst.
@astyna
Uznávám, že vyšší muž je atraktivnější, výška je u muže jeden z důležitých parametrů přitažlivosti. U ženy pak už určitá výška podle mne zas ubírá na přitažlivosti, ale taky furt je to jen jeden z parametrů. Nebudu se bouchat do prsou, že zrovna já jsem si v životě vybírala malé chlapy, spíš jsme vždycky tak měla nějaký ten průměr. Ale určitě vím, že plno vysokých chlapů jsem zavrhla hned na začátku, pokud byli arogantní a samolibí. To raději menšího a fajn. Ale fakt!
Ono co s nemorálním, nebo netaktním člověkem do života, ať je malý nebo velký. A ať je to muž nebo žena.

paulito
20. únor 2017

@vevercak22 Dobrý den, mohla by jste mi napsat, řešíme podobný problém, zatím tedy ne v takovém rozsahu, ale řeší se percentily (dcerka je pod 3 a je to samozřejmě špatně) atd. Děkuji, Pavla

zarecna
20. únor 2017

@alena36 ank arguemnt Napoleonom je scesny. Napoleon mal okolo 168 cm, co na prelome 18/19 storocia, bola absolutne standartna priemerna vyska u muzov, dokonca bol jemny nadpriemer, v case jeho zivota sa jeho vyska nerieisla a ani sa to nepovazovalo za problem. Vzniklo to z zleho rpekladu le petiti capral ( maly general) do anglictiny, pricom maly vo franzucstine oznacuje hodnost, nie vysku...
Tolko k prikladu...ano ucim dejepis. 🙂

K zakladatelke. AK sa realne preukaze, ze syn ma nedostatok rastoveho hormony, resp. ho nespracuvava dobre, syn je teda chory a potrebuje liecbu a na to ten rastovy hormon je.

martinahost
20. únor 2017

@vevercak22 Já jen k té magnetické rezonaci, taky jsem byli na MR když byli dceri asi 4 roky a museli jí to práve delat pod narkozou, oni nedají celou narkozu, jen ty detičky tak trochu prispí, aby se nehýbali, protože i malé pohnutí dítete muže zkreslit výsledky a 3-4 leté díte asi nevydrží ležet pul hodiny bez pohnutí..... Starší dcerka je taky malinkáa hubená, ale tá bude asi po me, protože jsem taky malá 😉

izz76
20. únor 2017

@astyna Na to existuje nějaká statiska,výška versus povolání? Zrovna můj muž měří něco málo přes 170cm a zastává docela vysokou manažerskou pozici 😝 Ale máš pravdu vysocí chlapi působí na první pohled mužněji,přitažlivěji a u žen je to pravý opak. My ženské koukáme po urostlých mužích a oni zase po drobných ženách🙂 Ještěže v reálném životě člověk hledá i jiné hodnoty než jen vzhled.

alubif
20. únor 2017

@martinahost jojo proto se tomu říká sedace a ne anestesie.

terezapetrova
20. únor 2017

@izz76 jakoze vysoké ženy nejsou přitažlivé?

terezapetrova
20. únor 2017

@astyna jak jsi napsala "my vysocí lidé víme sve" prosím co jsi tím myslela? Já jsem vysoká 182cm a nevím asi co bych měla vědět? 🙂

biedronka10
20. únor 2017

No tak u me rodice mam oba vyssi, hlavne tata je vysoky. Ja si vysku zarazila nemoci v puberte, mam 163 cm a jsem mensi nez moje babicka, proste nejmensi. Uprimne, je mi to jedno a nikdy jsem komplex nemela vubec, naopak, vzdy si delam srandu a rikam. Vy dlouhani ani nevidite na houby v lese 😀 Ne, pokud se u neho neprokaze ze fakt za to muze vazna nemoc, necpala bych do sveho ditete hormony ani nahodou, je to vetsi zlo nez prijmout sebe sama a mit se rada.

tereza1306
20. únor 2017

@victress nam vzali krev udělali výsledky a dcera je prostě zdravá, az na astma sezónní, ale sni co ji dam, ba naopak ji jak kyselina ovšem je "vysirava" pořád v pohybu.... Je to prostě náš prcek😉

vevercak22
autor
20. únor 2017

Dobrý večír,koukám,že je tu veselo 🙂s tou Magnetickou rezonancí máte pravdu,opravdu je na díl minut a docela drahé vyšetření a tak opravdu bych mu to nevysvětlila a to hučení ve vnitř opravdu pro něj nic příjemného.To vyšetření na hormony pak určitě z té krve bych nechala doplnit,že mě to příjde rozumné a jak říkám co dál uvidím za měsíc.Jinak dětská doktorka říkala,že to může být u kluka handicep nedonošenosti,že mel 1,450váhu a 40cm délku 😉

baris
20. únor 2017

moje starší dcera naopak převyšovala tabulky - je vysoká, ale naštěstí se růst zpomalil a i když stále patří k nejvyšším dětem ve třídě, tak už tak moc nepřečnívá.

Každopádně - já bych to řešila a pokud mi lékař řekne, že je moje dítě nemocné, tak mu růstový hormon podám. Že je to otrava píchat každý den? To inzulín taky - nebo ten by jste taky nepíchali - že je to otrava a dávám dítěti do těla něco cizího?

A opravdu - výška ženy x výška muže je rozdíl 😒 . Se mnou na VŠ chodil spolužák - měřil 153 - byl super, vtipný, ale malý .... Bohužel žádnou holku nás nenapadlo se na něho dívat jako na "chlapa" - ale jen na kamaráda.

Malá výška u žen není tak omezující jako u kluků.

vevercak22
autor
20. únor 2017

Jinak nadále čtu články a našla jsem už maminy co začly tak brzy, pak jednu v pěti a většinou se dřív začínalo od 10let,ale to už jich pár píše,že se začlo pozdě.U kluku píší,že jak příjdou do puberty,že už pak ty hormony tak nezabírají a největší efekt píšou od těch 4-8 let.Jinak se dají vysadit vždy.Takže by se mohly dávat aspon jen ted do první třídy,aby se srovnal trochu s ostatnimy spolužáky,ale už ted je jasné,že pujde do školy 7letech 👦

vevercak22
autor
20. únor 2017

Jo jo,vyšetření ukáže,každopádně když se ukáže chyba s hormony,tak je to hned jasné.Píchání se nebojím,říkala jsem si,že je to jako u cukrovky a nebude to ani napořád i když si hormony píchají i v dospělosti,spíš jsem měla obavy z vedlejších účinků a proto,rozjela tuto diskuzi zda někdo nemá vyzkoušené z praxe,co jsem koukala,tak zatím jsem našla,že jedno děcko víc přibralo a bolí je hlava,ale jinak to prý docela zvladají.Jinak u nás taky se bojí manžel,aby se mu pak děti nesmáli.Jinak je to určitě těd roztomilí prcek 😅jinak vím od kamarádek,že i jim se ty děti zas vytáhli zas moc rychle a taky to není ideální pro jejich klouby.

vevercak22
autor
20. únor 2017

Člověk si nevybere,ale jedno je jasné pro nás všechny,že chceme pro ty naše děti to nejlepší.Přeji hezké dny a plno radosti.🌞

izz76
20. únor 2017

@terezapetrova Jistě jsou vysoké ženy přitažlivé,ale pro někoho třeba ne... Můj příspěvek byl především reakcí na astynu které psala,že vysocí lidé jsou něco víc,jsou úspěšnější,vydělávají víc a podobné nesmysly...

Strana
z3