3týdenní miminko po každém jídle hrozně pláče

lenkalenka666
26. dub 2015

Ahoj, prosím někoho kdo má podobnou zkušenost o radu. Mám 3 týdenní miminko, kojím, ale mám asi málo mléka protože nebřibíral na váze, tak nám dr. doporučila Nutrilon. Tak nakojím nechám malého chvíli odpočinout, protože během 10 min začne většinou plakat, tak mu dám příkrm, moc ho ale nevypije někdy 10ml někdy 20ml, ale pláče dál a tak to jde pořád dokola.
Je to pokaždém krmení, pláče, někdy je to tak hysterické, že už nevím co s tím. Někdy se uklidní až když ho vezmu do náruče, ale jakmile ho položím tak zase začne. Nevím si s tím už rady, je možné že se mu ty dvě mlíčka nějakou smíchají v bříšku a nedělá to dobrotu? Někdy řve jak pominutý, pak na chvíli přestane že u toho zavře oči, ale pak zase začne.
Prosím o radu, nevím si s ním už rady. Kdy se to eventuelně spraví? Moc děkuji

lulushkaa
26. dub 2015

mně to malý dělal úplně to samé. Po kojení jsem mu dala nutrilon, toho vypil kolem 60ml a pak začal řvát jako kdybych mu nedala týden najíst. A to se opakovalo po každém papání. Zkusila jsem z nutrilonu přejít na sunar complex a od té doby mám spokojené a usmáté dítě 🙂

slunicqqo
26. dub 2015

mě malá řvala po nutrilonu taky, tak jsme koupili bebu sensitive a dobrý, je i HA. asi mu nesedlo mlíčko, to smíchání si myslím ničemu nevadí, já kojila a dokrmovala hned po sobě po nutrilonu řev, po bebě dobrý

zo_ja
26. dub 2015

Můžeš ho zkusit před krmením dát vyčůrat, zagoogli BKM - bezplenková komunikační metoda. Některé děti kvůli tomu pláčou. A to třeba takhle v začátku krmení, protože se potřebují vyprázdnit... a mají gaťata... pak pokračují a jí normálně. Pokud zvládneš, můžeš nechat nad čůrací miskou i při krmení.
U toho čůrání někdy je to právě i psychicky - že u Tebe cítí podporu, psych. blízkost ap., tak se vyčůrá, a jinak pláče. Pokud máš chlapečka, tak těm to tak někdy vadí, když jim pindík tzv. balonkuje, nafukuje se před čůráním.

slunickova123
26. dub 2015

Spis to bude klasicka kolika, a na tu spolehlive pomuze jen cas. Vynechej nadymave potraviny. Kdyz je mu zrovna ouvej, hlavne ho porad mej u sebe, nos ho, chovej, at vi, ze na to trapeni neni sam. Co se tyce kojeni- zkus nejdriv prikladat casteji, treba po dvou hodinach, tim by se mela nastartovat vetsi produkce mleka. Nutrilon az potom, co toto nebude fungovat. .takhle uz spousta mamin prisla o mleko uplne, ze sahla rovnou po UM a to by byla skoda, ne?

kocour1
26. dub 2015

Vzhledem k odpovědím přede mnou mě napadlo, že by to bylo chutí nutrilonu...nevím to jistě, ale mám pocit, že sunar proti nutrilonu je více sladký a více připomíná chuť mléka...třeba je to tím, že cítí tu chuť, která není stejná jako mateřské mléko a to ho naštve. Chce prso. Po mateřském nepláče? Možná bych zkusila zapracovat na zvýšení mateřského mléka, určitě bych nedokrmovala z lahve, protože to je velmi rychlá cesta k odstavení úplnému. A pokud po nakojení vypije takhle maličko, tak to vypadá i na to, že mateřského mléka je dost a pláč, o kterém se domníváte, že je z hladu, je spíše bolení bříška. Zkuste kojit tzv. na požádání, nedokrmujte lahví, místo toho opět nabídněte prs a nabídněte ho pokaždé, když se bude tvářit nespokojeně...můj syn se vždy nejlépe vyprázdní právě u kojení, jak se mu pohnou střeva. Budete jen kojit a máte po problému, zda mu to, či ono dělá neplechu🙂.

aaggyy
27. dub 2015

Je skoda,ze dr. hned doporuci dokrmovat,to je opravdu cesta k odstaveni,hlavne kdyz se dava lahvi. Kontaktovala bych radeji laktacni poradkyni,ktera zkontroluje prisati,jestli mimi dostava dostatek mleka a probere s vama jak se s tim poprat. Zadladem je kojit na pozadani,klidne co hodinu,kdykoliv si mimi rekne,nabidnout prs. Muzete zvysit tvorbu - bylinky,kojo caje,konopne seminko,homeopatika...chce to zkusit. Dulezite je i nocni kojeni,u nekterych mamin neni kojeni bez toho nocniho udrzitelne,pak taky kontakt kuze na kuzi,zalezt si spolu do postele,mazlit se a kojit...ono se to rozjede🙂 drzim palce

anggely
6. kvě 2015

Může ho bolet bříško, zkus dát před každým papáním kapičky ( espumisan, baby calm... je jich spousta ), dobré jsou i probiotické kapky bio Gaia.. Cvičit s nožkama a nejíst nadýmavé potraviny.. Na tvorbu mlíčka jsou dobrý homeopatika Risinus comunis, mě moc pomohly, odstříkávej a přikládej miminko. Určitě se ti laktace rozjede.. Hlavně buď v klidu a nestresuj se, ono to pak opravdu přejde i na to mimčo. Přeju hodně štěstí 🙂