ABKM?

sarabous
15. únor 2024

Chci se zeptat s malou (3měsíce) ležíme teď momentálně v nemocnici s podezřením na virové onemocnění které bylo naštěstí po výsledcích vyvráceno zitra jdeme na krev na ABKM dřívější příznaky jsem nepozorovala vždycky ve stolici měla trošičku hlenu ale od pondělí neustále kakala prostě hlenovitý vodnatý prujem teploty nemá ani nezvrací může to být ta alergie když vyloučili veškeré virové onemocnění? Krev v tom neměla
Teď dostáváme odvar z rýže a do toho bezlaktózové mléko stolice se lepší už to nemá tak vodnaté a hlavně nekaka hned co se napapa ale třeba až později po 3 hodinach s trochou hlenu hlavně je uplně v pořádku směje se jen je unavenější ale když se vyspinká tak si hraje sahá na věci atd děkuji

krtikkrtovaty
15. únor 2024

Pokud by to bylo ABKM tak jen bezlaktozové mléko nepomůže. Musí být kompletně mléko bez mléčné bílkoviny - jsou speciální a hořké a děti, které jsou zvyklé na kojení a klasické kojenecké mléko ho moc nechtějí, právě skrz tu chuť.

sarabous
autor
15. únor 2024

No tak v tom pripade nevim co by to mohlo být … uz jsem bezradná doktori vse vážné vyloučili

krtikkrtovaty
15. únor 2024

Mohlo to být klidně něco dřív, nějaká viróza, která už odezněla, ale projevilo se až zpětně. To bezlaktozové mléko by mělo být lépe stravitelné, proto vám ho asi dávají. Pokud se to pod dohledem uklidní, tak bych tom neřešila a dál uvidíte. Pokud by se to opakovalo udělají třeba další testy.

Dcera měla ABKM, měla zelený průjem, obrovské bolení bříška už odmalička, fakt od porodnice, kojila jsem a každá dietní chyba byl průšvih. Cca od 10 měsíců to sláblo a od 2 let bez omezení, ale dlouho jsem mléčné při nemocech omezovala až vysazovala, právě proto, že mi přišlo, že to zatěžuje.

nattt
15. únor 2024

@sarabous pokud kojis, tak zkus vyradit i vajicka...nam prvni rok vadila spousta veci..mleko, vejce, korenova zelenina, rajcata, papriky (kdyz jsem jedla ja a kojila)

sarabous
autor
15. únor 2024

Právě kojila jsem měsíc a půl bohužel jsem musela ze zdravotních důvodů přestat a je na UM ještě mi říkali zle by to mohla být Laktózová intolerance nebo tak nějak stejne výsledky až za pár dnů vzhledem k tomu že je zítra pátek průjem už se zlepšil nemá to tak vodnaté ale ten hlen tam pořád má i když malinko je tam zatim ted 2x co jsem ji davala napapat tak nekakala 🙏🏻 tak snad to bude dobré a pustí nás domů nic jí totiž jinak není směje se , hraje si atd prostě žádné známky dehydratace nic pije normalne papa tak snad se na něco přijde

martulka88
16. únor 2024

@sarabous Syn ABKM má a museli jsme skončit na Neocate Syneo - plně štěpené mléko. První příznaky přišly ve 3 měs. a od 4 byl na neocate. U něj byla řídká stolice, hleny (dost hlenů) a nakonec nitky krve, nadýmání. U ABKM jsou příznaky různé. Teď je synovi 2roky a zase zkoušíme zátěž - kelímek jogurtu už zvládá. Alergolog ale říkal, že to může trvat až do 3 let - někomu to bohužel může zůstat.