ADHD projevy u mladších dětí

billi
11. kvě 2018

Pěkný den, kdy a jak jste u dětí odhalili ADHD? Jak odlišit ADHD od nevychovanosti a obyčejné akčnosti? Jak se projevuje ADHD u dětí předškolního věku?

martinka_33
Autor odpověď smazal
Zobraz
billi
autor
11. kvě 2018

@martinka_33 a jak se to u ní projevuje?

martinka_33
Autor odpověď smazal
Zobraz
terezs2716
11. kvě 2018

@martinka_33 ach bože,to je jak kdyby jste psala o mé dceři a to je jí 14 měsíců :/

martinka_33
Autor odpověď smazal
Zobraz
robin92
11. kvě 2018

Taky by mě to zajímalo, tak se s dovolením přidám. kamarádka má malého a ten taky neposedí ani na vteřinu, ale nebyl takový pořád.

billi
autor
12. kvě 2018

@martinka_33 náš v motorice napřed nebyl a není, spíš naopak, ale jinak je to divočák dodnes. Běhá, skáče, u jídla poskakuje a minimálně zpívá, venku neposlechne a utíká, za ruku jde, ale kolikrát se mi vyrve a skočí do silnice. Hranice nerespektuje, denně bojujeme a hlavně jednou něco povolíme (třeba kvůli besídce nejde po obědě spát) a další měsíc a víc máme denní scény, že spát nebude.

billi
autor
12. kvě 2018

A ještě se zeptám, není tu na MK nějaká skupina pro děti s ADHD?

filija
12. kvě 2018

@billi ano, u nas temer 4 leta dcera, neustale, poskzkuje, mluví, zpivá, neposlouchá....

vcelkalenka
12. kvě 2018

@billi ahoj ano je.https://www.modrykonik.cz/group/7069/
Mame syna,nyni je mu 10.Adhd se u nej projevilo nejvice v 1.tride.Ale uz ve skolce byl za zlobivce.

kelda26
25. kvě 2018

Syn má taky ADHD syndrom. Většinou jsou to právě prý děti s částečně opožděným vývojem. My jsme měli dost problémy s řečí, s motorikou a neudrží dlouho pozornost. Někdy mě vůbec nevnímá a neposlechne, jindy je zase hodnej a miloučkej. Rozpoznat je to asi těžké, my navštêvujeme neurologa a psychologa.

lachipie
1. říj 2021

@billi Syn má ADHD. Projevuje se to hlavně psychomotorickým neklidem, že nevydrží chvilku v klidu, nevydrží chvilku stát na místě, i když čekáme na výtah, na tramvaj, tak pořád musí být v pohybu, tancuje kolem mě, obchází kolem mě kolečka, neustále si vynucuje moji pozornost, je roztržitý, nepozorný. Já mu řeknu že se má oblíct, položím pyžamo vedle něj a za chvíli přijdu a on má jen triko kolem krku a jednu ruku v rukávu a hraje si. Tak mu říkám proč ses neoblíknul. A on jé já jsem zapomněl. Neustále poskakuje, neustále v pohybu, nikdy neumí se zastavit a v klidu stát, všechno mu člověk říká čtyřikrát, protože zrovna měl prostě vypnuto. U jídla mu čtyřikrát opakuju, že má jíst, protože je snadno vytržitelný z činnosti, někde zazpívá zaštěká pes a on se běží podívat za zdrojem zvuku a zapomene, že zrovna jedl.