Alergie po přechodu na Sunar complex 2, stalo se vám to?

miisicka
5. led 2015

Mám syna - necelých 7m, do půl roku byl naprosto v pohodě, od 3. týdne od narození jsme dávali Sunar Complex 1, v 6ti měsících jsme přešli na Sunar Complex 2 a samozřejmě příkrmy, kaše atd. od 4. měsíce. Všimla jsem si, že jakmile jsem začala dávat příkrmy po 4. měsíci, tak malý měl mírnou krupičku v obličeji, ale nějak jsem to neřešila, ale po tom šestém měsíci se mi osypal dost i na ručičkách a to dost hrubo a od té doby se toho nemůžeme zbavit, u doktorky jsem s tím byla 3x a zatím jsme nedošli na to, čím by to mohlo být. Peru pořád stejně, používám německou medvídkovou aviváž - ale to vše od narození a dříve vyrážku neměl. Nijak jsem mu nové příkrmy nezaváděla, pouze měl sušenkovou kaši - tu jsem hned vysadila. Dostali jsme krém Cremor Holt - Holtův krém, ten pomáhá, ale jakmile přestanu mazat, je hned obsypaný znova. Zhruba měsíc válčíme s vyrážkou a nemůžeme se jí zbavit, už mě napadlo a konzultovala jsem to s doktorkou, jestli může být alergický na nějakou složku Sunaru 2, která v Sunaru 1 nebyla, nebo všeobecně mi řekla doktorka, že může být alergický na kravské mléko, ale to by podle mě byl obsypaný hned a ne až od 6tého měsíce. Stalo se někomu, že by se projevila alergie po půl roce nebo na nějakou složku pokračovacího mléka? Napadlo mě, vrátit mu Sunar 1 a vyzkoušet to, s tím asi nic nezkazím nebo jo?

lv
5. led 2015

já bych to tipla na něco v příkrmech..
a teď tedy v tom zimním období, kdy se topí, tím trpí hodně dětí..

katyxq
5. led 2015

Uff, Holtova mast vzhledem k obsahu bóru a mentolu není vůbec vhodná pro kojence!!!! Že to dlouhodobé nefunguje je jasné, protože to neřeší přičinu, jen dočasné maskuje/potlačuje projevy. Do skupiny https://www.modrykonik.cz/group/6098/ dej fotky té vyrážky, napiš informace požadované v popisu skupiny a pak se dá poradit konkrétně, co mazat, jak upravit stravu. Jedničkové mléko (i podle doporučení České pediatrické společnosti) se může používat i pro starší kojence či batolata, ale vy budete nejspíš potřebovat tak jakótak jiné než Sunar - a to plně štěpené, ať už jde o alergii na mléčné bílkoviny nebo spíš kvasinky (to se pozná právě z fotek).

tamarila
5. led 2015

Tak v Sunaru to asi nebude, to by se neprojevilo tak pozdě. Buď něco v příkrmech, nebo to třeba vůbec není alergie. Asi bych se nechala poslat na kožní a na alergologii, tady můžeme jenom hádat. Ani podle fotek ti nikdo neporadí na stopro - těch projevů není tolik jako druhů exémů a alergií. Vždycky jde o nějakou osýpku, no :(

katyxq
5. led 2015

@tamarila troufám si tvrdit, že podle fotek Věra Zíková (kam.zyk) poradí lépe než na kožním 🙂, pomohla už stovkám dětí ... tam spíš člověk dostane pravděpodobně něco jako mastné mazání, olej do koupele (na i jen lehce zarudlé je oboje špatně, zhorší se to), kortikoidy (které nic neřeší, je to jen dočasný make-up efekt, plus ničí kůži) nebo dokonce Protopic (horší jak kortikoidy), antimykotika (bez odstaranění příčiny ve stravě jen dočasné, nebo úplně na nic, protože kvasinky jsou už dnes často k nim rezistentní) apod. Kdo je v té skupině, co jsem výš dala odkaz, tak obrázek o "léčbě" na 99% kožních má, udržují si pacienty.

tamarila
5. led 2015

@katyxq Já si zase myslím, že určit diagnózu u vyrážky je nesmírně obtížné, a fotky na to určitě nestačí. Stejná alergie může vypadat různě atd. Netvrdím že kožní vždy pomůže, pozná či nasadí optimální léčbu. Ale řešení typu" Ukaž fotky paní Zíkové a ona ti řekně co a jak" mi taky nepřipadá důvěryhodné. Ostatně odsuzuješ lékaře aniž bys je znala - přece i mezi nimi jsou dobří i špatní. A pokud k nim chodí lidi s vyrážkami, tak by měli mít dostatek zkušeností poznat to co ta paní Zíková. Mě kožní lékařka pomohla, a to trvale. A kortikoidy mi nedala jako první volbu. Nevím jak si chtěla udržet pacienty, když mě vyléčila tak, že jsem tam už roky nemusela 🙂 Myslím, že ti lidé ve skupině smýšlí o kožních tak proto, že jim nepomohli, a proto se sešli v takové skupině. To ale není objektivní vzorek - komu lékař pomohl, nepotřebuje hledat další řešení.

katyxq
5. led 2015

@tamarila u miminek zas tolik kožních problémů není - a pokud by Věra nevědela, tak maminku na kožní pro diagnózu pošle. Věř tomu nebo ne, ale opravdu je velmi úspěšná v léčbě 🙂 (a není to žádná šarlatánka, je to imunoložka s mnoha léty praxe v oblasti kožních problemů u kojenců a batolat). Bohužel já mám z kožního dost negativní zkušenosti, pokud jsi ty natrefila na dobré, tak gratuluju, moc jich opravdu není (do té skupiny chodí až příliš mnoho maminek, aby to bylo jen o pár špatných lékařích, k tomu si připočtu podobné zkušenosti Ve Facebookových skupinách, v poradně na proalergiky.cz, tady na MK v krátkých zprávách, co vidím děti ve svém okolí atd.).
Ale každého volba - @miisicka píše, že problémy při radách lékářů nemizí, tak nabízím jinou možnost 😉.

sonja01
6. kvě 2015

@miisicka Můžu se zeptat, jestli byl problém v Sunaru? Momentálně přecházíme ze Sunaru Complex 2 na 3 a taky se objevila mírná vyrážka a bolesti bříška, jinak je vše stejné.