Proč je antigenní test pozitivní a PCR negativní?
Ahoj, jdu si pro radu. Naše čtyřletá minulou středu začala pokuckávat, soplit. Ve čtvrtek ráno už štěkavý kašel, rýma, bolest hlavy, průjem. Ve středu večer a ve čtvrtek ráno jsme doma udělali dohromady 4 antigenní testy od různých výrobců, všechny vyšly jasně pozitivní, žádné lovení duchů, viz foto. Ve čtvrtek jsem naklusala na PCR, negativní, v pátek tedy k doktorce, kterou jsem ale varovala, že má antigenní testy jasně pozitivní, vzala nás, dýchání čisté, něco dát na kašel, teplota není, takže nic jiného nedávat. Ještě nám zadala raději kontrolní test PCR, ten proběhl dnes, opět negativní. Co si mám o tom myslet? Můj závěr je takový, že spolehlivost antigenních testů je prostě nulová, nebo má někdo jiné vysvětlení?

@pampeliska1313 No, tak když vás to zajímá, hledejte, ne? Začala bych panem Mullisem, potom přešla na sekvence, se kterýma se srovnává.
A co je dneska hoax? Ten z dubna 2020, že se bez covidpasu nikam nepodivate? Nebo že vrahcíny způsobují mikrotromby?
No. Takže dobrou noc, pokračujte v spánku.
@rybamrazena Škoda. A já se docela těšila, že mi to opravdu vysvětlíte. Takhle ty informace o záměrný pozitivní várce antigenů působí ještě víc nedůvěryhodně, ale nevadí. Mějte se hezky.
@novamamina Toho budou potřebovat všichni očkování, kteří nedostali placebo.
@rybamrazena Ty jsi úplná mišuge 🤣🤣
@kavicka2 Dělám ve zdravotnictví. Slyšela jsem že jsou teď antigenní testy šíleně přestřelené, právě proto že vycházely falešně negativní. Ale teda že to chytí dřív než PCR? Já už tomu nerozumím...
@kavicka2 mohlo se jednat o kombinaci viroz, vzhledem k deviti dalsim pozitivnim detem bych se tomu nedivila - mohla mit nejprve klasickou silnou rymu a do toho se pak pridal covid. Nemusi hned jit o falesnou negativitu PCR testu (i kdyz i to je urcite mozne, zalezi i jakou metodou a jak peclive byl proveden odber, staci, ze dostala kapky do nosu na rymu pred odberem, pokud byl proveden z nosu, a podobne).
Je tu ještě, někdo s podobnou zkušeností prosím? Včera jsem si dělala antigen ze slin, byl pozitivní. Mám všechny příznaky covidu. Jela jsem na pcr, který mi byl proveden z krku. Při provádění vyteru se mi vůbec ten chlapec co to dělal, tyčinkou nedotkl nikde v krku. Dnes mi přišlo že jsem pcr negativní. Do rána jsem ztratila čich a chuť. Udělala jsem si další antigen tentokrát z nosu a opět pozitivní. Ty samé antigenní testy si dělala celá rodina a mají je negativní. Proto si myslím, že nemůžou být nějak vadné. Teď tedy musím čekat do pondělí, až mi lékařka vystaví novou zadanku na pcr a nebo si tam zajet sama a zaplatit si to. Děkuji za odpověď pokud máte někdo podobnou zkušenost.
@michlas urcite se chovej, jako bys pozitivni byla (a vsichni, co jsou s tebou v kontaktu, jako by byli v karantene), obvolej lidi, se kterymi jsi byla v osobnim kontaktu dva dny zpet od prvnich priznaku.
Novy test si vyzadej vyterem z nosu, bude to prukaznejsi.
Zkus zavolat na linku 1221, tam by ti mohli poradit vic, i kdyz zadanku ti asi nevystavi, pripadne zkus krajskou hygienickou stanici, pod kterou spadas, jestli ti to nekdo zvedne.
@michlas v podstate jde o to, aby ses zaridila i bez testu, jako bys test pozitivni mela - pokud jsi prisla i o cich a chut a antigen je takhle pozitivni, tak neni o cem..
A hlavne obvolat tvoje kontakty, tim muzes zamezit, aby se to sirilo dal.
@rencinka87 Děkuji. Na tu linku jsem volala. Říkali, že je možné, že mi byl proveden špatně stěr. A jedu na nový pcr test z nosu. Nechce se mi čekat do pondělí, tak si ho budu muset zaplatit. Jinak jsem doma od úterý a včera po tom co jsem zjistila pozitivní antigen jsem dala všem vědět.
@michlas tak to je pak to nejlepsi, co jsi mohla udelat, kez by byli tak zodpovedni vsichni 🙏❤️
Preju mirny prubeh, at jste z toho brzy venku a nakui se co nejmin clenu rodiny 🙂

@rybamrazena a psychiatra už jsi vyhledala?