Atopický ekzém, řešit to rovnou na kožním?
Dobrý večer můžete mi prosím poradit či sdělit vaše zkušenosti. 17mesicnimu synovi se na ruce a zádech rozjel atopický ekzém, e i když do teď neměl ani opruzeniny ani potnicky. Pediatr mi napsal locoid vynechala jsem mléčné výrobky a mléko UM už pít nechce nedávám mu ani citrusové ovoce které do teď jedl a neměl žádné potíže nicméně nevidím žádné zlepšení spíš zhoršení. Nevypadá že by ho to svědilo ale je fakt co se to objevilo špatně spí. Zčervenání zmírňuje akorát koupel v dubové kůře. Nevím jestli to rovnou řešit na kožním nebo na alergologii či co by ještě mohlo ekzém způsobovat.
@kaja2016 to máte naprostou pravdu, jde o alergie život ohrožující, které přes mm nejsou tak viditelné, problém pak může být , když to dítě jí samo. Mně také mladá alergoložka řekla, že prokazatelně naleznou alergii jen život ohrožující. Že alergie může být a z testů se neukáže ani u dospělých.

@jijinka4 Zkuste promašťovat Infadolan mastí. Mám o rovskou zkušenost např. u lupenky, použít trochu kortikoidove masti s Infadolanem a vetřít, ne namazat.. Vždy se jedná o ekzém, dermatitidu...