Atopický ekzém v obočí

marketa999
17. čer 2017

Ahoj všem maminkám,
malej (6 týdnů) má v obočí takové žluté šupinky. Doktorka to označila jako atopický ekzém. Má s tím někdo zkušenost? Co vám na to zabralo? A jak dlouho jste to léčili?

msimankova
17. čer 2017

@marketa999 nebyva to u malych miminek spis seborea? Mne na to dr nic nedala, s tim, ze si to miminka rozpatlavaji do oci apod., za par tydnu to bylo pryc.

poah
17. čer 2017

Taky bych rekla,ze to bude spis seborea,je o tom clanek i tady na modrem konikovi https://www.modrykonik.cz/seboroicka-dermatitida/
zaklad je promazavat mastnym ,ze zacatku staci olej,kdyz se nam to rozjelo vic,meli jsme predepsanou nejakou mast z lekarny-nazev uz si nepamatuju

slimacikmia
17. čer 2017

@marketa999 zmeniť lekárku - u 6 týždňového dieťatka diagnostikovať atopický ekzém v obočí? To bude skôr seborea, je to veľmi časté. My sme mali na tvár vitella ictamo krém a na hlavičku - vlasy excipial u lipolotio a pomohlo to, naopak bioderma nezabrala.

msimankova
17. čer 2017

@slimacikmia no taky mne to s tou lekarkou napadlo 🙂 Ja jsem to pak mazala Bepanthenem plus, kdyz dcerka spala, pouzivam ho na vsechno.

kamilanikola
17. čer 2017

@marketa999 Zkuste mazat Excipial Lipolotio - na extrémně suchou pokožku

marketa999
autor
17. čer 2017

Taky jsem si právě původně myslela, že to bude ta seborea, takže mě ten atopický ekzém dost zaskočil ☹ zkusím tedy promazávala a snad to ustoupí... Moc děkuju za rady!

ladako
18. čer 2017

Dcerka to taky mela i na cele, mazala jsem detskym olejickem a tamponkem jsem to odstranovala a uz tam nic nema a byla to seborea. Atop. ekzem se nam objevil ve 3.mes.

hani007
18. čer 2017

Nas malej to mel taky v oboci od narozeni do 3.mesice. Hlavne neodstranovat at se to nerozsiri, ale hodne mazat. My davali kokosovej olej 🙂

packaf
18. čer 2017

Ano, seborea (dermatitida). Malá to má ve vlasech a bylo to i na čele, okraj vlasů. Atopický ekzém spouští ve většině případů očkování a i když by toto měl být důvod k trvalé kontraindikaci k dalšímu očku, doktoři vesele očkují dále, že je to u dětí běžné /přivedete na svět zdravé dítě a AE je po očku běžný???/ Najděte doktorku, která do ničeho nenutí a netvrdí vám, že NÚ po vakcinaci nejsou a nebojí se očko odložit.

marketa999
autor
19. čer 2017

@packaf malej ale ještě na očkování nebyl...

slimacikmia
19. čer 2017

@packaf už sa na tie konšpiračné teórie o očkovaní vykašlite, alebo ich aspoň netlačte ostatným do každej odpovede. Očkovanie nezapríčiňuje atopický ekzém, ani autizmus ani nič podobné, v prvom rade očkovanie zachraňuje životy. Tento obrázok je výstižný...

hani007
19. čer 2017

@slimacikmi mate pristup k vysledkum nejake odborne studie, ktera rika, ze ockovani je neskodne nebo ze je nutne dite ockovat jiz ve 3.mesici, kdy je jeho imunita velmi nizka a nemuze se s nim pockat napr.do roka veku? sem s ni, prosim..

rousse
19. čer 2017

@packaf a vy jste viděla maminku, která by nechala naočkovat 6-týdenní miminko??? Co by mohla být vyrážka v obočí a vy hned tlačíte nežádoucí účinky očkování??? To je jak diskuse na novinkách, kde jsou univerzální odpovědi všem příspěvkům v diskusi "za komančů bylo líp" a "může za to vláda (resp. Kalousek)" 😀 tady se člověk zeptá na ekzém šestinedělňátka a "může za to očkování" 😀
@marketa999 já mazala seboreu kokosovým olejem a hodně pomohlo.... jsem lupenkářka a kokosák mi pomáhá i na lupenku.

slimacikmia
19. čer 2017

@hani007 máme výsledky viditeľné v populácii a tie nevznikli samé od seba ani vďaka mamičkám, ktoré odmietajú očkovať. Posúvať si to predsa môžete, vy ste zodpovedná za zdravie a život svojho dieťaťa. Ale musíte uznať, že odpoveď, že za niečo môže u 6 týždenného mimča očkovanie je pekne mimo.

packaf
19. čer 2017

@slimacikmia já nikomu nic nevnucuju. Jen mě zaráží, že paní doktorka diagnostikuje AE v 6 týdnech, který vyrašil dětem v mém okolí v 90% případu po očkování. Až by to byl skutečně AE, tak co by diagnostikovala doktorka? Alergii? Mě zaráží, jak se doktorka může tak seknout! Pokud se takto splete, tak bych si skutečně ohlídala jak chce očkovat a jak vidí NÚ. Vy jste si také dala tu práci a našla alibistický nicneříkající obrázek. Princip očka je fajn, praxe bohužel jiná, 100% bezpečné to není, kdybyste se o to trošku zajímala, možná by vás hodně věcí zarazilo. Je to jen obchod se strachem a zastrašováním. A jak se říká, neočkování je v dnešní době výsada bohatých ☹.

@rousse taktéž nicneříkající příspěvek. Za to, že bezmezně věříte doktorům a necháte si do dítěte napíchat všechno možné a pokud možno, ještě za to platíte, si můžete sama a je to jen Vaše věc. Mě zaráží, že paní doktorka nerozezná AE od dermatitidy, který je často, a to velmi často, vedl. účinek po vakcinaci v tam nízkém kojeneckém věku. Alergie, astma, ekzémy? Kde by to ten novorozenec vzal??? Z mléka? 😀 Skutečně bych si v tomto případě ohlídala, jak tato doktorka nahlíží na očkování a NÚ po něm, když nerozezná AE od seborey.
A jen tak pro zajímavost, myslíte si, že doktoři na medicíně studují něco o očkování? Ani omylem, alternativní medicínu berou letecky, něco málo se jim běžně řekne, to samé očko, slyší jen že je to prospěšné, NÚ neexistují, pokud ano, tak jen horečka a otok v místě v pichu. Pak jim do ordinace naběhnou zástupci farmafirem a už se kšeftuje. Vakcíny se netestují v laboratořích, ale rovnou na lidech, nepotřebují atesty jako léky, rovnou jdou do výroby a čeká se, co z toho bude, kolik lidí skončí v nemocnicích, popř. zemře a kolik bude trvale poškozených.

poah
19. čer 2017

@packaf dejte si uz laskave pohov!! Pani se ptala na vyrazku,urcite nechtela rozjet diskuzi o (ne)ockovani. Ze je jejich doktorka neschopna,s tim tu souhlasi temer vsichni.
Jen pozn. k vasim teoriim- o dedicnosti jste nekdy slysela?Tam to napr. novorozenec vezme- AE, alergie, ekzemy, ( a troufnu si rict skoro vsechny nemoci-to je muj nicim nepodlozeny nazor,tak me nechytejte za sklovo) jsou dedicne!! Synovi se taky rozjel AE mnohem drive,nez dostal jakekoli ockovani!

fallingstars
19. čer 2017

@packaf Nezlobte se, ale to, co uvádíte, není pravda. Vakcíny se samozřejmě testují, než jsou olicencované, nebo si skutečně myslíte, že nějaká laboratoř zvolá "Máme vakcínu, funguje a je bezpečná." a rovnou ji píchají? Tohle už je demagogie nejvyššího kalibru a Vaše neschopnost uznat, že jste s komentem o příčině v očkování u dosud neočkovaného dítěte přestřelila, taky vypovídá o lecčems. Skoro mám někdy pocit, že kdybych tu napsala, že dvera dostala ve 12 letech menstruaci a připojila dotaz, najdou se tu takové, co mi napíšou, že za to taky může očkování 🙄 Myslím, že se strachem a zastrašováním tu obchodujete úspěšně Vy...Já do těchhle diskuzí většinou nevstupuju, ale tohle mě teda nadzvedlo...

@marketa999 Malá to má taky a podle doktorky se nemám vzrušovat, čas od času promastit a prý by to mělo samo odeznít...😉

slimacikmia
19. čer 2017

@packaf k vášmu fanatizmu poviem len toľko: evidentne ste neštudovala nič, čo by vám dávalo právo poučovať odborníkov alebo aj iné mamičky. Ste fanatická a máte veľmi obmedzený pohľad na vec. Ťažko rozdýchavam, keď niekto, kto nikdy danú oblasť neštudoval, poučuje ostatných a myslí si o sebe, že len on má pravdu a to na základe prelustrovaných pochybných stránok. Výzkum naozaj nie je o tom, že si nájdem na nete stránky, ktoré mne vyhovujú, hoci ich napísal niekto podobný vám, takže žiadna prax, žiadne dlhoročné štúdium, žiadne vedomosti, žiadne, alebo len veľmi obmedzené skúsenosti. 100% nie je nič, to by ste už mohla vedieť. A prosím, nezhadzujte ma, pokiaľ neviete, kto som. Nezhadzujte vedcov ani (budúcich) lekárov. Bohužiaľ, aj ľudia sú rôzni, nie všetci pracujú svedomito a zodpovedne (rovnako ako v iných profesiách). Medici to skutočne nemôžu pobrať všetko, pretože tých informácii je neskutočne veľa, dovolím si tvrdiť, že to si vy ani neviete predstaviť. Vám a vám podobným ľuďom by som dala možnosť našprtať sa trebárs na biochémiu, alebo molekulárku, aby ste zistili, že nie je všetko len čierne a biele a že je to naozaj drina a kto zvládne štúdium (so záujmom o danú oblasť), ten má právo mať na tieto veci názor a diskutovať či presviedčať ostatných, pretože vie, o čom rozpráva. Vy môžete mať názor akýkoľvek, ale nepresviedčajte ostatných, pretože to sú všetko dezinformácie. Niektorým ľuďom internet skutočne škodí, pretože nevedia selektovať informácie...
Obrázok nie je ani alibistický (skutočne neviem, podľa čoho ste ho takto nazvala, ale toto slovo často používajú fanatici, ktorí majú svoju pravdu, ako som si všimla) a hovorí o mnohom, aj keď je určený primárne lajickej verejnosti.
Prepáčte, ak som bola miestami až príliž prudká, ale neskutočne ma vytočil váš príspevok. A ospravedlňujem sa @marketa999, že sa zas a znova rozpútala búrka , nesúvisiaca s dotazom.

verinikki
19. čer 2017

Meli jsme i ve vlaskach - v lekarne nam umichali asi za třicet kaček kyblik mastičky-lanolin a další mazadla v tom byly-mazali jsme, nechali přes den a večer umyli se spoustou šupinek, a znovu. Za pár dní bez problému. Jinak to byla seborea - je skoro u všech miminek🙂

marketa999
autor
19. čer 2017

A jak se od sebe liší ta seborea a atopický ekzém?

marketa999
autor
19. čer 2017

@verinikki @fallingstars @rousse
A jak se od sebe liší ta seborea a atopický ekzém?

poah
19. čer 2017

@marketa999 Velmi zjednodusene: seborea je to,co mate ted,za chvili zmizi, AE jsou cervena loziska suche nebo naopak mokvajici kuze,strasne to svedi, v lehci forme je to jen mistni (nejcasteji v zahybech pod koleny,lokty), v silnejsi forme klidne po celem tele, u takto malych deti je sance,ze to cca v roce zmizi (pak se misto toho casto objevi alergie nebo astma),nebo jsou lide,co tim trpi cely zivot.

rousse
19. čer 2017

@packaf Ať koukám, jak koukám, tak jsem si nevšimla, že bych tady rozepisovala očkovací kalendář naší dcery? To jste podle toho mého, dle vašeho názoru nicneříkajícího, příspěvku poznala, co "pícháme" a jestli za to i platíme? Tak to klobouček, to asi zas tak nicneříkající nebyl, co? Nic to nemění na tom, že mamince v šestinedělí očkováním nedotknutého miminka, napsat, že za zdravotní problémy může očkování, je naprostá demagogie a fanatismus.
@slimacikmia mluvíte mi z duše, naprostý souhlas🙂
@marketa999 ta seborea jsou právě ty žluté šupinky, když to promáznete nějakou z těch mastiček, co jsme tu doporučovaly, tak to pak půjde pěkně odstranit z kůže. Naše malá měla taky v šestinedělí vylezenou - měla celé vlásky. Teď se jí tam jedno ložisko trošku obnovilo, tak musíme taky trochu promáznout....

packaf
19. čer 2017

mě teda nikdo nebude přikazovat kdy si mám dát pohov, to teda prr @poah. Přiznávám, že můj první příspěvek nebyl napsán šťastně, mě zarazilo, jak se může takto doktorka seknout, kde studovala? Až by byl AE a ona jej nepoznala, tak by mohla (MOHLA, ne že by tak učinila!!!) začít špatnou léčbou a další problém by mohl být na světě. Problém dnešních lékařů je, že se nechají zlákat výrobci léků a na vše předepíšou chemii. Farmacie je neskutečný byznys a myslím, že si to nikdo nedokáže ani představit.
@slimacikmia hned používáte výraz konspirační teorie, prosím o odkaz na nějakou studii (ale s nefalšovanými daty, a také ne z Ameriky, tam měli celkem ostudu, jak to falšovali ve velkém), která ukazuje jak očko zachránilo před epidemií moru, TBC, spály, popř. kdy zachránilo před nějakou epidemií nemoci, proti které se tady u nás povinně očkuje??? Já teda nevím, kde studuje Vy informace, ale já mám teda doma dost solidních knih od našich předních vědců, kteří tomu zasvětili několik let!
Nebudu psát každé z Vás, která se do mě pustila, píšu již dále tedy všem. ...
... Jakmile Vám někdo naruší jedinou Vaši pohodlnou pravdu, tak se na něj sesypete jako supi a pokud možno utlouct ho hned na začátku, osočit ho z konspiračních teorií, výmyslů, čtením jen antivax článků a že je pro (nás) mě pohodlné si doma lehnout k netu a studovat nesmysly! Hledala jsem články tipu "Lituju, že jsem nEočkovala!" nic moc mi nevyjelo, spíš jsem si musela dát pozor na články tipu "Lituju, že jsem nAočkovala!" Já Vás teda, dámy, žádám o odkaz na seriózní studie neplacené výrobci vakcín a ráda si je prostuduju, já mám doma min. 2 knihy s tucty odkazy na studie dokazující opak, ráda pošlu. A pokud teda někdo hájí doktory s tím, že musí studovat těžký obor a že medicína je fakt záhul, tak to skutečně je, to nevyvracím. Ale když už se na toto dám, tak čerpám z více zdrojů a zajímám se a netluču si do hlavy jen informace ze skript, které jsou jednostranné a cokoliv je proti tomu, tak je konspirační teorie! Když se s nějakou maminkou (proočkovací) bavím a zeptá se mě, jestli se nebojím, že mi dítě umře na neštovice, tak se ptám, zda neštovice očkovala, odpovědí mi je "však je v hexe, ne?". Ptám se dál, " víš proti čemu se očkuje, jaká je možnost nákazy?" "Ne, mě doktorka řekla, že je to povinné, tak jsem to dala" .... takže vím, že s takovými nemá cenu se dál bavit, často i na poradně slyším, že ani neví už kolikátá dávka a čeho vůbec je dnes čeká ... je to smutné, když se taková záležitost vidí jednostranně a dál se rodiče nezajímají, protože přece paní doktorka řekla ... blááá, blabla bláá. Takže milé dámy, očkujte si co chcete, klidně i nepovinné, hlavně že víte co děláte. Přeji Vám, ať nepotkáte následky na svých dětech nebo rodinu, která vážný NÚ po vakcinaci měla a ví o tom své a lituje dne, kdy slepě věřili paní doktorce (té autoritě, která je nejvíce).