Autista a speciální školka - opravdu tam takové dítě patří?

29. črc 2021

Zdravím,přijde vám normální, že dítě 5,5let co navštěvuje speciální školku pro autisty (míst je málo,tak tak jsem tam dostala syna, který školku opravdu potřebuje,třída je s osobními asistenty) tak že babička má tohle dítě v péči,bere na něj PNP a holka je věčně sama venku 😲 bydlí kousek od nás,baví se s cizími lidmi,na svůj věk mě přijde dost rozumná a vůbec ne jako autista,mě to přijde přinejmenším dost zvláštní,že tohle třeba ani asistentka ve školce nepozná 🤔
Jiné děti ve třídě,jsou opravdu na tom dost špatně s komunikací,obsluhou sama sebe.Ted už bude chodit jako předškolák,ale místo mohlo být klidně pro dítko, které to potřebuje 😩 hlásilo se do třídy 6detí a bohužel byly jen dvě místa.

barulina
29. črc 2021

Vidíte do toho zevnitř? Víte čím si prošli a čím ne? Víte jaký typ autismu dite ma? Pokud ne, nechte to být. Tyhle soudy jsou nejhorší. Nikdo nic neví, ale resi

bara88
29. črc 2021

Počkej a tebe na tom štve co?že má asistentku?nebo že dostávají příspěvek?nebo co tě na tom vlastně štve?a rodinu znáš jak dobře že do všeho vidíš?

marcicek84
30. črc 2021

To je zase nejaka aktivka,ktera strka nos do cizich veci,aniz zna okolnosti,jsou i vysoce funkcni typy autismu,kdy je zasazena jen jedna stranka osobnosti,treba by to dite nedokazalo fungovat ve velkem kolektivu ve skole a tam se ji dari,treba diky tomu zvladne pak normalni ZS s asistentem a nebude muset do specky,tak jim to proboha prej.

mourovatakocka
30. črc 2021

Jé, tady zase někdo pomoci kouzelného zrcadla vidí jiným do života! A ještě anonymní dotaz.
Pokud tam něco není v pořádku, ty to určitě nevyřešíš. Co takhle to nechat na školce? Snad ví, co dělají, ne?

izz76
30. črc 2021

Kdyby ta holka neměla diagnózu na papíře od dr, tak ji do ty skolky asi nevezmou. Myslím, že nikdo schválně necpe normální dítě do skolky pro postižené.

mimi1004
30. črc 2021

Jestli je holčička normální nebo ne, netuším, ale nenormální mi přijdeš ty. Počítám, že je znáš jen od vidění a ze školky a víš o nich kulové. A ještě jsi hrdinka a schováváš se za anonym. Starej se o své dítě a tohle nech na pokoji.

veruuu_kubesovic
30. črc 2021

Mám starší dceru, která vypadá naprosto normálně, mluví, je ukecaná i přesto má těžkou vývojovou dysfázii + k tomu cukrovku 1.typu a bude chodit do specky, kde se dá dostat jen přes SPC...Nesuďte jen podle toho, jak dítě vidíte!!!
Joo a beru PNP, vyřízeno na cukrovku 1.typu na doporučení naší diabetoložky a ano mé dítě běhá, skáče, řádí jak jiné děti...