Batolata zvyklé chodit ven. Také Vás to mírně znervózňuje?

14. bře 2020

Ahoj holky, pro mně není žádný problém nechodit ven, zásoby potravin mám běžně na delší dobu, on-line nákupy znám a používám. Mám ale dvouletou holku v 2+kk a i když se stavím na hlavu a povoluji hru se vším možným, pořád chodí ke dveřím a očekává vycházku. Teď to ještě jde, ale co budeme dělat, až bude (pokud bude) zákaz vycházení (jako ve Španělsku). Nevyhnutne nákupy jsou povoleny, ale že bych dítě vzala v časech epidemie zrovna mezi lidi do obchodu... taky vás to mírně znervoznuje

cuuza
14. bře 2020

Jo, tak toho se taky děsím... Malej jak vidí, že svítí sluníčko, tak už se chystá ven...

j.a.n.i
14. bře 2020

Upřímně - ne, máme obrovskou zahradu a 2 děti, kterým stačí trampolína na dvorku. A já jsem založením vlastně pecivál, takže kdyby mi někdo nechal denně před vrátky čerstvé pečivo, salám, sýr a zeleninu, tak nepotřebuju nikam.

klea81
14. bře 2020

I v Itálii se může do obchodu nebo se psem. Takže bych si půjčila psa nebo šla jako do obchodu a zpátky. Přinejhorším si sedneme na balkon.

cuuza
14. bře 2020

@j.a.n.i Njn, to je ten rozdil mezi bytem a domem... Stačila by terasa s pískovištěm 🙂

ivis_b
14. bře 2020

dneska jsme byli v lese, když se náhodou někdo zjevil, šli jsme úplně stranou, abychom se nepotkali. To mi přijde bezpečné. Až zakážou vycházet, tak holt to budeme muset vydržet, jiná možnost není... Snad to bude všechno rychlé, což hlavně předpokládá zodpovědné občany, protože aktuálně můžeme děkovat všem těm chytrákům, co prostě to lyžování nemohli odložit na jindy.

veruuu_kubesovic
14. bře 2020

upřímně, pokud to zakážou nic s tím neuděláš, tak proč se stresovat už teď? ono pokud ještě něco vymyslí, určitě to bude mít svůj smysl a myslím si, že nejen tvoje dítě je zvyklé chodit denně ven, na to je zvyklé mnohem více dětí...

cilkat
14. bře 2020

Nevím, kde bydlíte, ale myslím, že zákaz chodit jen tak po ulici u nás nenastane. Je opravdu málo míst, kde by to mělo vliv na šíření nemoci (možná centra měst). Jediné, čemu to pomůže je kontrolovatelnost.

lachtanice86
14. bře 2020

Ne, nevěřím že bude úplný zákaz vycházení

keerka
14. bře 2020

Jít ven ne mezi lidi mi přijde mnohem lepší než být zavřená doma a mít ponorku. Z procházky v lese nikdo koronou neonemocní..

areh
14. bře 2020

Tak někam na hřiště nebo do parku (lépe do lesa, pokud je možnost), jít můžeš. Máme zahradu, ale na hřiště nebo na procházky se synem chodím.
Nepůjdu s ním do obchodu nebo mezi lidi, ale taky ho nebudu držet zavreneho doma. To by nepřispělo ani mě ani jemu. A jestli nastane zákaz vycházení, tak budeme tvořit a tvořit. Ale to snad nenastane 🙂

amazonkajanik
14. bře 2020

Jsem na vesnici a trasy,které kolikrát volím,jsou liduprazdne. Jen já,syn,psi a příroda. Zákaz vycházení má smysl ve městech,ale ne tam,kde chcip pes...Ale i tak bych byla spokojenější na samotě u lesa

veronikav31
14. bře 2020

Bydlím ve městě,ven chodím i do obchodu s dětmi (4 a 2 roky).a upřímně,být s oběma doma tak skončím rovnou v blázinci,ať děláme co děláme nebo vymyslíme je na chvilku.a kdyby někdo zakázal chodit ven,tak u přesto bych s nimi šla alespoň na procházku do lesa. nejhorší je strach co by kdyby

mourovatakocka
14. bře 2020

Rozhodně. Chodíme dvakrát denně. Pokud to bude vypadat, že něco takového hrozí, naložíme auto zásobama, kočkama a hurá přes celou republiku na chalupu. Fakt nevím, co bych a ní dělala. Tak si dám asi do tašky čokoládu a budu se tvářit, že jsme byly nakupovat 🤷 Lidem se vyhýbám už delší dobu..

makronka222
14. bře 2020

Nevadi mi to. Pokud nastane celostátní karantena, tak 14 dni doma v poho vydrzime. Lepsi nez pochcipat. Bude to na hlavu, ale co... vždyť se můžete s nekym domluvit a vypadnout na nakou chatu s nekym ne??? A byt na zahrade. Staci jen komunikovat s kamarady a rodinou.

makronka222
14. bře 2020

Hlavně pokud zakaz vycházení bude, tak za to muzou jen ostatni, nezodpovedni lide z okoli. Nic vic, nic min.

fandysek_1
14. bře 2020

U nás nepotkám živou duši. Takže jsem v klidu. Ve tvém případně bych naložila dítě do auta a jela do pustiny na procházku. Zákaz vycházení snad nebude.

prejeta_zaba
14. bře 2020

Takový problém by měl skoro každý s dětmi, jak jsou déle zavřené doma, je s nimi k nevydržení, taky už jsem na to myslela. Snad k tomu nedojde, ale pokud, asi bych je nechávala minimálně vyběhat někde kolem paneláku, s tím, že třeba jdu odnést smetí. Předpokládám, že se vždycky najde nějaký aktivní soused, který bude udávat...takže snad se smetím se může, ne? 😝 Jako pointa je přece nesrocovat davy lidí v ulicích a v uzavřených prostorech, jít někam za barák na louku nebo do lesa by se snad nějak ukecalo. 😷 Ještě horší mi přijde varianta, že někdo z nás onemocní, bude mu špatně, do toho ty hyper děti a strach, kdo to chytne další. No radši nedomýšlet.

karla2015
14. bře 2020

Ja teda chodim s detmi na prochazky porad, prijde mi trochu na hlavu nechat je zavrene doma....proste dodrzovat odstup, zaklady hygieny a myslim, ze detem prospeje pobyt venku....ale souhlas, do obchodu bych je taky nebrala.

prejeta_zaba
14. bře 2020

@karla2015 pokud je v zemi zákaz vycházení, jako třeba byl v Číně, Itálii, chystá se ve Španělsku, tak ti to sice může připadat na hlavu jak chce, ale prostě nesmíš bez pádného důvodu opustit byt. Takže riskovala bys pokutu za procházku s dětmi? 🤷‍♀️ Snad k tomu u nás nedojde. Ale kdyby, lepší než se bát virů na každém kroku.

legelata
14. bře 2020

@lachtanice86 Uplny zakaz ne, ale bude to jako v te Italii, jen pro jidlo, k lekari ci se psem jinak nic.

tea18000
14. bře 2020

Na procházky chodíme, ale do obchodů děti neberu. Všechno osahaji, za chvíli ruce do pusy... Možná že se mnou spousta lidí nebude souhlasit, ale já bych tu celostátní karanténu chtěla, a to co nejdříve! Stejně na ni bude muset dojít, protože čísla nakažených rapidně rostou každým dnem a může už být mezi námi spousta infikovanych, o kterých ani nevíme.Teď už se to normálně nezastaví, takže čím dřív, tím líp! Začínám už mít starost o manžela, když jde do práce, o příbuzné,...
Osobně mě také netěší být zavřená doma se dvěma dětmi, ale raději to vydržíme, než být potom nemocní. Vlastně z toho mám hrůzu mnohem větší než z přečkání karantény. U dětí prý bývá průběh mírný nebo bezpříznakový, ale kdybych padla já, absolutně si to nedovedu představit - se dvěma malými dětmi, z nichž jedno je postižené a vyžaduje neustálou péči. Když jsem nemocná, táhne se mi to strašně dlouho, protože to nemůžu vyležet a ještě mám psychickou zátěž se synem. A při tomto svinstvu by zřejmě odpadl i manžel a pomoc od příbuzných by také nepřipadala v úvahu.
Takže za mě jasně - raději se doma zbláznit s hyperaktivnimi, otrávenými a ubrecenymi dětmi, než onemocnět.

veronikav31
14. bře 2020

@prejeta_zaba já bych i tu pokutu za procházku s dětmi riskovala.

@tea18000 proto se taky umýváme-jednorázové ubrousky nebo voda je od toho.

goldenboo
14. bře 2020

To mě neznervózňuje, stejně jsme venku jen na našich pozemcích. Trochu se mi nelíbí pomyšlení, že za 3 týdny budu muset do fakultní nemocnice s malou na sono kyčlí :/ . Syna rozhodně s sebou brát nebudu, ten si strká ruce do pusy a obličeje pořád a všechno osahává.

tea18000
14. bře 2020

@veronikav31 U autistického dítěte bys nestíhala mýt - ruce v puse prakticky nepřetržitě. Musím umývat i držadlo vozíku - otočím se třeba jen do regálu a už ho má v puse.

prejeta_zaba
14. bře 2020

@veronikav31 A ty si stoprocentně ohlídáš, aby nikdo z rodiny na nic nikde nesáhl a nesáhl si na obličej? Dobrý! To 100% nezaručím ani u sebe, natož u dětí. A to není myšleno ožužlat si celou ruku, ale chytnout na kliku nebo na tlačítko výtahu, pak si odhrnout vlasy, promnout oko a nákaza je na světě. To jen tak, k tomu mytí rukou. 🤷‍♀️ No tak snad nic nešíříte, kdyby se tak choval každý, že půjde ven zákaz nezákaz, to tu pak nemusíme vůbec nic zavádět a chraň nás PánBůh. 🤷‍♀️

tea18000
14. bře 2020

@veronikav31 Navíc si myslím, že u téhle nákazy vlhčené ubrousky ani voda nestačí, chce to dezinfekci.

veronikav31
15. bře 2020

@tea18000 desinfekci používám co byla dcerka malá (4 roky),nosím ji v kabelce

@prejeta_zaba upřímně,neuhlidam to a víc mě děsí krvácivá horečka,mor,černé neštovice apd .při těchto nemocích je víc jak 50 milionu mrtvých,takže sorry,že si nesednu na zadek z nějakých 4 tisíc mrtvých na světě

urtica
15. bře 2020

@veronikav31 To ano...ale čísla a statistiky přestanou být důležité v momentě, kdy by k těm mrtvým měl přibýt někdo z Tvých nejbližších.

Jinak - dnes už píšou , že vyhlášení celorepublikové karantény se zvažuje, ale s dodatkem , že by lidi dál chodili do práce a z práce - nevím, zda by to znamenalo i ponechání otevřených školek...? Pak mi to připadá dost nelogické - myslím, že chlap jedoucí do Prahy vlakem a pak metrem je podstatně rizikovější než ženská co jde jednou za den s dětmi na procházku k řece (náš případ). Když už by to mělo mít smysl, tak kar. pro všechny.

veronikav31
15. bře 2020

@urtica Bohužel, ale tak to je, stejně tak může někdo z mých nejbližších zemřít při obyčejné chřipce,dopravní nehodě, ale od toho přece nebudu doma sedět a stesovat se tím....a upřímně, pokud bych měla doma roušky,tak bych je darovala dětem-onkologicky nemocným, ti je potřebují mnohem víc než já...bohužel, zdraví lidi je vykoupili a neuvědomují si, že nejvíc ohrožení jsou právě tito pacienti, včetně lidí po rakovině...
Je pravděpodobné že celostátní karanténu odsouhlasí. školky se obávám, že budou zavřené-uvidíme. Oni potřebují,aby lidi chodili do práce-prodavačky,lékaři,sestry,popeláři apd. bez obchodů s oblečením se lidi obejdou,ale bez popelářů 14 dní těžko...i já sama budu mít problém, mám jít za 14 dní k alergologovi na kontrolu a pro léky, budu volat obvodní doktorce,aby mě to poslala e-receptem, tak budu muset zajít do lékárny.Dcerku jsem ráno měla vést do školky,tak nevím jak to bude.

urtica
15. bře 2020

@veronikav31 Tak jasně, ale je spousta profesí bez kterých se to obejde..konkrétně v mém nejbližším okolí všichni - několik architektů, IT, úředník, referentka, elektro-inženýr...