icon

Bolest břicha každý večer u dítěte. Co pomáhá?

havlikpe
9. dub 2025

Ahoj, mám dotaz, jestli třeba neřešil někdo něco podobného... Syna každý večer bolí břicho a vůbec nezáleží na tom, co sní. Je to v dolní části, v oblasti tenkého střeva. Loni v létě měl zvětšené uzliny v břiše po viroze, pak byl klid nějakou dobu a teď ho to poslední 2 měsíce zase trápí. U doktorky na pohmat dobrý, odběry má v pořádku, lepek v pořádku. Žádné bakterie ve stolici nenašli. Teď ještě zkoušíme mléčné výrobky bez laktózy, ale to si nemyslím, že by mělo nějaký vliv na to. Podle mě by ho to bolelo i jindy než jen večer.
Žádné problémy ve škole nemá, že by to bylo stresem. To jsem se ho ptala několikrát. Napadlo mě i, jestli se třeba nebojí v noci tmy, ale prý ne. Navíc má rozsvícenou lampičku celou noc.

lv
•
10. dub 2025

Dcera má už potřetí stejné obtíže. Pomáhá Espumisan 3x denně trvalé brát a Revicolin. Jen ta cena, 800kc za 1 měsíc.

havlikpe
autor
•
10. dub 2025

@lv Děkuji, Espumisan jsem mu dávala, je pravda, že to možná bylo lepší s ním. Tak se k němu vrátíme. Dávala jsem i probiotika, ale ty taky nemůže užívat pořád... A to druhé zkusíme. Ony ty peníze už jsou to poslední, co člověk řeší. Hlavně, když by to pomohlo... 🙂

martt
•
10. dub 2025

@havlikpe Probiotika se můžou brát dlouhodobě. Nám je paní doktorka doporučovala i skrz imunitu.

lv
•
10. dub 2025

@havlikpe může i dlouhodobě, jen je dobrý je semtam vystřídat. Jo, ty nám taky lezou do peněz, mimo toho Revicolinu. Po 14 dnech už ho nemusí brát denně, jen obden.

dashyyy
•
10. dub 2025

Co intolerance laktózy? U nás se objevila krátce po 9. narozeninách jako blesk z nebe, 4 měsíce trvalo to rozklíčovat (bolesti bříška hlavně v noci).. rozhodně bych nasadila bezmléčnou dietu, aby se střeva uklidnila. My jsme měli 5 týdnů diety bezmléčné, pak jsme pomalu zařadili bezlaktózu a trvalo 5 měsíců než se střeva na dietě uklidnila.. s probiotiky pozor, spoustu z nich laktózu obsahuje.. jsem si myslela jak pomůžu hylakem a vesele jsem škodila holce dál 🙈🙄

l_
•
10. dub 2025

Vsadila bych na psychiku.. nemusi to byt skola a treba to neumi.pojmenovat a zaradit..

havlikpe
autor
•
10. dub 2025

@martt
@lv
Aha. No mně plno lidí říkalo, že by je neměl brát tak moc. Ale třeba s pauzama, a když je vystřídáme, tak by to bylo dobrý.

havlikpe
autor
•
10. dub 2025

@dashyyy No vidíte a mně to právě přijde zvláštní, že ho to bolí až večer, i když mléčné výrobky měl i během dne. Máme teď právě druhý týden bezlaktozovou dietu na radu MUDr. Tak uvidíme, jestli se to zlepší. Nebo jestli případně mléčné výrobky vynechat úplně... 🙄 To ale nevím, jestli zvládne. 😀 😀

dashyyy
•
14. dub 2025

@havlikpe za mě lepší vynechat úplně, nebo u nás se to osvědčilo a fakt ten měsíc trvalo než se střeva zklidnila.. ono člověku nakonec nezbyde nic jiného než to zvládnout, lepší než bolesti bříška, ale bylo to těžké pro všechny

miryp
•
14. dub 2025

Intolerance laktózy to určitě nebude, protože tam je problém v kvalitě a kvantitě trávicího enzymu a reakce přicházejí krátce po konzumaci mléčného cukru. Pokud už by to s mlékem souviselo, pak to bude ABKM, klidně ve formě Non-IgE alergie, kterou nevytestuješ a ověříš si jí jen eliminační dietou. U ABKM s pozdějšími reakcemi je to bolení břicha v nočních hodinách zcela běžné, stejně tak ty zvětšené uzliny na střevech. Osobně bych vynechala mléčné úplně. Co se lepku týká, co mu testovali? Alergii na lepkové obiloviny, nebo prošel i kompletním vyšetřením na celiakii (kompletní screening, genetika, gastro)? Pokud neprošel kompletním vyšetřením, nikdo nemůže tvrdit, že lepek je ok...

havlikpe
autor
•
9. kvě 2025
@lv

Dcera má už potřetí stejné obtíže. Pomáhá Espumisan 3x denně trvalé brát a Revicolin. Jen ta cena, 800kc za 1 měsíc.

@lv tak jsem na Vaši radu nasadila synovi ten Revicolin a zázrak. Už 14 dní si ani jednou nestěžoval, že ho bolí břicho! 👏🏻

lv
•
9. kvě 2025
@havlikpe

@lv tak jsem na Vaši radu nasadila synovi ten Revicolin a zázrak. Už 14 dní si ani jednou nestěžoval, že ho bolí břicho! 👏🏻

@havlikpe super, díky za reakci