Bolest ledvin - co může být příčina?

obara123
21. lis 2018

Bolest ledvin, příčina?

Ahoj holky, potřebovala bych poradit zda někdo nemá podobné zkušenosti, včera od odpoledne mě začaly pobolívat ledviny střídavě silnější a slabší bolesti, dneska zase od odpoledne mě bolí a ta bolest se mi zdá o trochu intenzivnější..piju hodně a chodím normálně čůrat, při čůrání mě nic nebolí, nepálí, moč má normální barvu i pach, nemám horečku a ani zimnici, zkrátka kromě těch ledvin mi nic není…nevíte prosím někdo, co by to mohlo být? Zánět ledvin, močového měchýře nebo něco jiného? Bolest ciitm hlavně při nějakém pohybu, když sedím nebo v klidu ležím tak vůbec nebo jen nárazově vystřelí a hned ustane. Jinak byla jsem teď nachlazená (rýma, kašel, bolest v krku), ale už je to v pohodě, jen trochu kašel takže je třeba možné, že to nachlazení přešlo na ledviny? K doktorovi se mi zatím moc nechce…má někdo podobnou zkušenost?

helulela
21. lis 2018

@obara123 Ahoj, to, že tě bolí v zádech, nemusí být vůbec od ledvin. Jestli je to bolest, která se horší při pohybu, tipovala bych to spíš na páteř.

mona91
21. lis 2018

@obara123 hodně si lidi pletou bolest ledvin a bolest zad. Jak bych to popsala, ledviny boli víc z boku mezi zebrama a pánvi v tom měkkém prostoru. Příčiny jsou většinou dvě buď nefrolithiza (kameny) nebo pyelonefritida (zánět ) obě jsou dřív nebo později doprovázené obtížemi při močení -pálení řezání krev... a jednáme většinou o stálou bolest bez ohledu na pohyb. Ať té někdo poklepe lehce do té oblasti zad pokud je to od ledvin věř mi okamžitě to poznáš. Ovšem vystrelujici bolest při pohybu se zhoršující spis vypadá na bolest zad od páteře buď zablokována SI skloubení nebo víš blokace s namozenim zad vzhledem k nachlazení a kašli. V tom případě to chce suché teplo a až budeš zdravá tak cvičení. Pokud by to mělo byt od ledvin to určitě nepodcenovat muže blba banalita která se jednoduše léčí způsobit závazný stav.

obara123
autor
22. lis 2018

Děkuji za odpověď... Já doufám, že to je třeba jen od té páteře, protože zase mám celkem fyzicky náročnou práci takže možná to opravdu bude z toho, navíc kdyby to byly ledviny tak mě to asi bolí pořád, ne? A měla bych i jiné problémy jako pálení nebo řezání při močení. Možné je, že jsem si záda nějak zablokovala během toho kašle, protože jsem měla taková ten kašel, který s váma pomalu otřásá 😀