Časté rýmy u 18měsíčního syna, jak jim předcházet?

eviknovaku
7. kvě 2015

Ahoj maminky, mám 18ti měsíčního syna a od roka se mu pořád vrací rýma. Už si vůbec nevím rady,co s tím.Nemáte některá radu, jak rymě předcházet?

lucieandrlova
7. kvě 2015

U dcery pomohlo přidat tílko pod tričko (tchýni to kdysi poradil doktor, že ty malé tělíčka rychle vychladnout....), pak hlídat nohy v teple (ponožky, bačkory) a dáváme Biopron (na imunitu) a Fenistil kapky (ta rýma může být totiž alergická... Taky pomáhají kapky pinosol.

zo_ja
7. kvě 2015

To je cca půl roku, takže pokud alergie - co se změnilo? A spíš než pyl třeba peřiny, jiný prací prášek, Tvůj nový parfém, nové kytky za oknem, změna bydlení - prašnější prostředí... cigaretový kouř, nové domácí zvířátko, srst nebo výrobek z ní, levandulové sáčky do skříně, mýdlo, čistidlo, jiná chemie... jiný prací prostředek či aviváž... A taky to může být v souvislosti s očkováním třeba. Některým dětem pomáhá vysadit mléčné výrobky.

Rýmě předcházet - chodit hodně ven, nenavlíkat nadměrně, spíš míň, hýbat se, pestrá strava. Ale to zas můžeš - krom toho jídla - až je dítě fit, nemocný oblíkat.