Často nemocné dítě. Jak to bylo ve škole?

24. led 2020

Mám otázku na rodiče dětí, které promarodily školku. Jak to pak vypadalo ve škole? Navrhovala třeba doktorka odklad kvůli vysoké nemocnosti?
Nemyslím tím rýmy a kašle, ale závažnější věci, kdy má dítě i 5x za zimu ATB.
Syn byl od září ve školce cca 16x. Tento týden byl 4 dny, (od října prvně) a ráno se probudil s hnusnou žlutou rýmou, slepené oči, bolí ho v krku a kašle.
Přešlo to vaše děti ve škole?

terezz29
24. led 2020

Zkuste zazadat o lazne. Mam to doma s detmi stejne. A lazne pomohly. Se skolou nemuzu zatim rict.

lennus
25. led 2020

Asi není řešením ATB xkrát za rok a přemýšlet, co bude, spíš podpořit imunitu, je hodně možností, mrkla bych i na psychosomatiku, jak předáváme nemoci my rodiče dětem. A třeba to prostě bude další rok lepší

autor
25. led 2020

@terezz29 do lázní nechci. On velice špatně snáší změnu prostředí. I z kratkych dovolených se vrací nemocný a měsíc se z toho dostává. Nedovedu si představit lázně. Navíc podle doktorky ani nemá nárok, protože to není na co napsat. Netrpí na kašle, na rýmy, na uši, na nic. Za rok se mu vše 1x otočí.

@lennus od půl roku řešíme imunologii. Trvá to pět let beze změny. Zdravý je přes léto, když nejsou nemoci a to i ve školce. Vždy vydrží květen a červen. Zdravý je i v září.
Bohužel mívá nemoci, které bez ATB neodezní.

levandule_k
25. led 2020

Úplně tomu nerozumím, na co trpí tvůj syn, v otázce píšeš, že se probudil s hnusnou žlutou rýmu, bolí ho v krku a kašle. Následně píšeš, že netrpí na rýmy a kašle, že není lázně na co napsat....

ATB 5 krát za rok je fakt hodně, řídila bych se tím co, píše @lennus podpora imunity, psychosomatika.

autor
25. led 2020

@levandule_k ano, netrpí. Má ji poprvé za hodně dlouhou dobu. Předtím měl jiné věci. Třeba zánět ledvin, salmonelu, angínu, zánět středního ucha...
Jak píšu, řešíme imunologii 5 let. Mimo to jsem zkusila už vše a to včetně Joalis, Homeopatie, úprav jídelníčku (různé diety - bezlepková, bezmlecna...), otužování, konvička, inhalace...
V psychosomatiku u něj věřím (viz to cizí prostředí, kdy si i od moře a z hor pravidelně vozime nemoci), ale tady je prostě problém školka, kde je vysoká koncentrace nemocných dětí. Školku má rád, rád tam chodí. Dokud byl mimino, tak mu to tahal brácha a taky pomohlo, nechat bráchu doma a na jaře nebyl problém...
A otázka zněla, kdo jste to měl podobně, jak to bylo se školou.

martt
25. led 2020

Řešíme vysokou nemocnost u syna od malinka. Byl to jeden z důvodů odkladu ve skole. Je ve druhé třídě a cca od září do března marodi. Naštěstí i přes velkou absenci ve škole zvládá.

lennus
25. led 2020

Co slyším, když jsou některé děti hodně nemocné při školce, zvlášť první rok, škola už je lepší. V pěti letech dozrává imunita a vidím to u syna, měl šest a loni měl jen průjem, první školkový rok opravdu nemocí přibylo, i když chyběl jen třikrát.
Opravdu bych hledala i alternativní přístupy, pokud lékař a naše západní medicína nepomáhá? Co TČM?

levandule_k
25. led 2020

No ono je blbý říct, dej odklad, dej/nedávje ho do školy, protože třeba nevím, jak je sociálně zralý a jestli by se doma nenudil. Já v 2. třídě ZŠ hodně marodila a moje mamka se bála, že budu muset opakovat, ale látku mi v pohodě vysvětlili rodiče doma.

drep
25. led 2020

@levandule_k já měla v první třidě zaneškáno 260 hodin, což při 20 hodinách výuky týdně dělá tři měsíce. Učila jsem se víc doma v posteli než ve škole. A problém to nebyl.

autor
25. led 2020

@lennus syn je předškolák a do školky (ne)chodí třetí rok.
On má problémy s imunitou, což víme. Je to rodové, ale zkušenost sama nemám, protože jsem nechodila do školy a nastupovala až v 9 letech do 4. třídy.

autor
25. led 2020

@levandule_k já nechci tady prorokování, jestli dát nebo nedat odklad. Ale zkušenost, jestli to bylo třeba doktorkou brané jako důvod k odkladu.

levandule_k
25. led 2020

Je otázka, co chceš ty, jsou rodiče, co tlačí na doktory, ať napíše odklad, i když to není nutné. Jeden doktor ti může doporučit odklad, druhý ne 🙂

autor
25. led 2020

@levandule_k mně jde opravdu jen o zkušenosti ostatních.
Jestli se dítě nakonec srovnalo ve škole, nebo to bylo pořád stejné.
Jestli to pro doktory byl důvod k odložení školní docházky, nebo ne.

ovecka14
25. led 2020

Ahoj. Dcera marodí hodně. Především první pololetí. Má tedy imunodeficit, léčíme se na imunologii. Odklad mě ani doktorku dát nenapadlo a jsem ráda jelikož vidím že by nic ten rok nespasil. Už je ve 2.tr. Chce to komunikovat se školou, aktivně se zajímat o učivo, dohánět úkoly a prostě vydržet.. Druhé pololetí už to tak hrozný u nás není.. Jinak v lázních jsme byli a bylo to úplně k ničemu, ztráta času naprostá.. Celé to promarodila víc jak doma a efekt nula. Už nikdy víc.

autor
25. led 2020

@ovecka14 marodila vždycky? Syn právě od narození je vždy od října do dubna nemocný, zbytek v pohodě. On se zdravotně složil po prvním očkování. Dávali mu i injekčně imunoglobuliny. Teď už má jen sníženou bunecnou imunitu.

anehap
25. led 2020

Mladší dcera má odklad tento rok - hlavní důvod je vysoká nemocnost (má méně bílých krvinek, chodíme na imunologii. Je červencová, takže půjde čerstvě v sedmi letech). Dr.na alergologii se na odklad moc netvářila, dr.na imunologii řekla, že to důvod k odkladu rozhodně je a napsala nám to do zprávy, tu jsme potom nesly do PPP. Tam řekli, že z jejich pohledu zvládla vyšetření v pohodě a školu by nejspíš zvládla, ale vzhledem k té nemocnosti se k odkladu přiklonili. Důvodem bylo i to, že je hodně stydlivá a citlivá a pokud by ve škole byla hodně nemocná, špatně by se podle paní psycholožky srovnávala s tím, že by třeba nestíhala všechno dohnat. Takže chodí do školky 4. rok a tento rok je konečně lepší než ty předchozí. O dost. Paní doktorka na imunologii nám říkala, že šestý rok je u dětí zlomový co se týká imunity a fakt to vidím. Takže pokud u syna vidíš, že není nějak extra dopředu a ve škole by se nudil, ta vysoká nemocnost důvod k odkladu určitě je. Starší dcera měla taky odklad, taky byla dost nemocná, i když ne tak jako mladší, a po tom 6. roce se taky nemocnost snížila a ve škole už relativně v pohodě, nemocná byla minimálně. Na druhé straně mám kamarádku, jejíž dcera nebyla ve školce nemocná skoro vůbec a teď je v první třídě a každý měsíc je minimálně jednou nemocná a vždycky ATB

ovecka14
25. led 2020

Ano, od miminka.

autor
25. led 2020

@anehap u syna je těch důvodů pro odklad víc. Takže se to určitě na něco uhraje, kdybych chtěla, aby odklad měl.

anehap
25. led 2020

Tak pokud máš důvodů víc a ještě k tomu vysoká nemocnost, neváhala bych😉