icon

Čím mazat kůži po neštovicích, aby se předešlo jizvám?

patty1
11. kvě 2015

Dobrý den maminky, ráda bych se zeptala, jestli máte zkušenost, s čím mazat po neštovicích (fáze stroupky nebo po stroupcích), aby se předešlo jizvičkám? Naše malá (4 roky) má neštovice 8.den, už má většinou stroupky, někde ještě nalité neštovice, má jich asi 500 a dost v obličeji, tak bych ráda něco mazala...četla jsem contratubex gel, nebo hemagel, nebo nemate zkušenost třeba s levandul. nebo tea tree olejičkem? Nebo třeba nějaký ten stratamed gel? Nebo mazat po vyloupání něčím mastným, sádlem apod.?
U dr.mi moc neporadili, že mám pokračovat s tanohermalem, ale na ty stroupky to asi moc nezabere..Vypadá to celkem děsivě zatím..
Děkuji a přeji všem zdravé děti.

Strana
z2
zebra2009
8. bře 2018

@gepe
Tak na to ji dej Contractubex...nasemu to lepili a jak to měl šílený, tak po měsíci nebe a dudy...

krizovam
8. bře 2018

@gepe tak to zkuste na noc a hlavně je důležité často promašťovat + tlaková masáž i několikrát denně

krizovam
8. bře 2018

@zebra2009 lepili? a kde to měl? Synovi to v obočí jen mašličkovali (to se odlepilo po 2 dnech a má to trochu rozjeté ☹

zebra2009
8. bře 2018

@krizovam
Měl to na čele... šli na vycházku, zakopl a spadnul přímo na hranu dlažební kostky...původně chtěli šít...

krizovam
8. bře 2018

@zebra2009 A to jste si řekla, že chcete lepit? Chápu dobře, že nějakým spešl lepidlem to drželo u sebe, nemyslíte mašličky.

gepe
8. bře 2018

@zebra2009 maly prave taky a to to mela rozsklebeny do V. Achaaa takze contractubex, diky
@krizovam cisty veprovyho sadlo mi pomohlo pri sesroubovane ruce 😊 casto uz jen lepi maslickama, mala je mela na cele skoro 14 dni, stahli ji to k sobe, slepili a prelepili naplasti, kterou jsme doma menili po 2 dnech skoro 14 dni a kontrovali zda neni zaniceno apod. 🙂

krizovam
8. bře 2018

@gepe Ano, sádlo je taky dobré. Jsem blbá, měla jsem mu to přelepit znovu ☹

zebra2009
8. bře 2018

@krizovam
@gepe
Lepilo se to k sobě nějakým jejich lepidlem...vypadalo to dost hrozivě, ale jizva ž toho krásná...navrhla to doktorka, když to měl na hlavě...

zebra2009
8. bře 2018

@gepe
Tak to mi chodili í na kontrolu do nemocnice😀 Ale já se dost zděšeně ptala, aby tam neměl jizvu 😀 Navíc se to sešlo, že jsem byla 3 týdny po porodu, takže s 3 dětma tam a každej nějakej problém😀 Asi si řekli, že zhojit kloudně jizvu je to nejmenší😀

gepe
8. bře 2018

@krizovam nejsi blba, nevedela jsi 🙂
@zebra2009 to si dobra, ze jsi to dala 😆 nase to ma nad pravym okem od zebra radiator. Namatlali, slepili k sobe a dobry nastesti.

krizovam
8. bře 2018

@zebra2009 U nás to bylo taky 3 týdny po porodu proto tam s ním byl manžel, jinak bych se poptala a řešila to víc (manžel mi řekl, že toho měl v dětství tolik a nic není vidět, tak jsem to nechala... ☹ Ale u nás to asi nebylo tak hluboké, na kontrolu nás nezvali.

zebra2009
8. bře 2018

@gepe
@krizovam
No, muž měl zrovna čtyřicítky horečky😉 Nejstarší rozsekanou hlavu, prostřední dostal do neštovic impetigo a zánět do těla (měl nestovice komplet na sliznicich, hnusnej průběh) a malá bolení břicha😀 Komplet celý třetí šestinedělí jsem strávila na pohotovosti...nakonec jsem z toho dostala horečky a mastitidu...dle doktora z toho, že jsem neodpocivala.. ale zkušenost... novorozenec to opravdu nechytil, ale moje nervy zažily těžkej hardcore:-/

krizovam
8. bře 2018

@zebra2009 Tak to jste si užila ☹
U nás půlroční plně kojená to chytla taky, má jizvy na bříšku (naštěstí měla v obličeji jen drobné).

zebra2009
8. bře 2018

@krizovam
Alespoň že to neměla v obličeji...já z toho byla hodně špatná:-/

krizovam
Autor odpověď smazal
krizovam
8. bře 2018

@zebra2009 Já jsem špatná doteď, syn během půl roku 3 jizvy v obličeji ☹ Tu v obočí jsem neřešila, ale ty neštovice mě teda dorazily ☹

Strana
z2