icon

Co dáváte pít dítěti s atopickým ekzémem?

niina
13. bře 2011

Maminky, můžete mi poradit, co dáváte pít prckovi, když má AE? Já jsem doteď dávala klasický uvařený čaj, neoslazený, sem tam džus s vodou a velmi málo nějaké to dětské pitíčko. Ale teď se nám objevil AE a tak váhám, co dávat prckovi pít. Džusíky už jsem vypustila a pokračuji v těch čajík. Už jsem se tu dočetla, že kopřivový čaj je dobrý při AE. Malej má 1,5 roku.....může kopřiový čaj a jaké množství na den?
Díky za rady maminky. 😅

moudivlacek
13. bře 2011

my pijeme vodu a bylinkove caje,malej nastesti an to sladky piti neni

niina
autor
13. bře 2011

jj malej mi taky vypije čistou vodu i ten neoslazený čaj zcela bez problémů, jen bych mu něčím nechtěla ten ekzém zhoršovat, proto zjišťuju, kdo co pijete.

Moudivlacek.....tu vodu pijete kohoutkovou?

moudivlacek
13. bře 2011

do roka kojenecka,ted z kohoutku,ja nejak nemam potrebu mu davat ty jupiky....takze nam to takto vyhovuje + mliko (nutrilon mi nepije,tak davame cerstve pasterovane z farmy a tuktuk,nic nam to nedela)

niina
autor
13. bře 2011

jj taky pijeme kohoutkovou 🙂 taky jupíky nemám ráda, ale zase jsem si říkala, že občas ať má změnu, ale po objevení AE jsme zase na čajíkách a vodě 🙂 díky za odpověď 🙂 ťuk ťuk, ať vám to vydrží 🙂 My pijeme Hami už dlouho, v tom bych problém neviděla.

missymici
14. bře 2011

Danik v te dobe pil,vodu se stavou a nebo detske caje,..pak si zvykl na cistou pitnou vodu.

marhulinka
14. bře 2011

My pijeme Roiboos 😉 Poradila nám ho naše dermatoložka a je výborný 🙂

luthien.k
14. bře 2011

@niina, rooibos je nejlepší volba, je to přírodní antihistaminikum, takže kromě toho, že je hypoalergenní, tak navíc tlumí alergické reakce v těle. Ředěné ovocné šťávy se vzdávat nemusíš, záleží na tom, zda na ni malý reaguje nebo ne. Ideální je samozřejmě voda. Nebrat bylinkové čaje (bylinky = časté alergeny) ani čaje ovocné, hlavně ne s ibiškem, černý čaj a zelený není pro děti vhodný vůbec (brání vstřebávání železa).

niina
autor
14. bře 2011

Holky děkuju 🙂 ten rooibos určitě zkusím 🙂 Zítra se po ním mrknu 🙂 snad prckovi bude chutnat, ale zvládá v pohodě i tu čistou vodu.

niina
autor
14. bře 2011

Holky, ještě se vás zeptám, teď jsem si zadala do vyhledávače ten Rooibos a vyskočilo mi hned několik čajíků rooibos, několik značek, máte nějaké osvědčené nebo je to jedno? Děkuju

luthien.k
15. bře 2011

@niina, je to jedno, hlavně aby byl čistý, bez aromat a přídavků, dobrý sypaný v bio kvalitě prodávají v prodejnách Oxalys, jestli máš možnost.

8petule8
Odpověď byla odstraněná