icon

Co dělat s často nemocným dítětem ve školce?

anculka27
2. bře 2024

Ahoj všichni. Nejdu si pro radu, i když v mém případě každá rada asi dobrá. Potřebuju se spíš asi hlavně vypsat. Už druhým rokem chodí můj syn do školky. Začal v lednu 2022 a já hned v únoru nastoupila zpět do práce. Samozřejmě jsem počítala s tím, že s nástupem do školky bude syn marodit víc, než když byl se mnou doma. Navíc po prvním roce doma začal kovid, takže jsme byli v podstatě dva roky během kovidu mimo kolektiv, když nepočítám rodinu a příbuzné. O to víc ho to asi v té školce už od začátku semlelo...
Jsem z toho už tak trochu nešťastná. Zkoušela jsem všechny možné vitamíny, sirupy, léky.... Dítě každý den venku, žádné sterilní prostředí. Zdravá strava... Po prvním půl roce ve školce musel jít na operaci s nosní mandlí, protože už měl třetí stupeň zvětšení, takže musela ven. Vyrobili nám vakcínu, aby měl protilátky, takže jsem doufala, že nejhorší máme za sebou a pomůže mu to, bohužel nepomohlo. Ani po prvním roce chození do školky se nemocnost nesnížila. Dokonce jsme začli chodit i na alergologii, ale na nic nepřišli. Jsem zoufalá, protože teď druhým rokem, co je ve školce, tak v podstatě od září neustále marodí...každej měsíc...v lednu mu bylo pět....pořád jen slyším ze všech stran jak se to zlepší, ale mně už docházejí síly... Nevím co s tím, vím, že jsou děti, které jsou vážně nemocné a může být hůř, ale už to psychicky nedávám. Momentálně byl dva týdny ve školce, po dvou týdnech opět nemoc, tentokrát poprvé zánět středního ucha... Před tím to byly dutiny, záněty průdušek, anginy a já nevím co všechno.... Omlouvám se za slohovku ale už to muselo ven... Teď zase slychavam, že ve škole se to zlepší. Je to moje aktuální naděje, ke které se upínám. Nemít mojí babičku, tak jsem víc doma než v práci...

Strana
z2
anculka27
autor
3. bře 2024

@mikawis děkuji za info, zkusím na dr také naléhat, aby udělala podrobnější vyšetření a snad se konečně něčeho dobereme....

22hanah
3. bře 2024

Tak jestli byl ve školce aspoň dva týdny, tak můžete být spokojená, můj syn už bude mít šest, ve školce je už třetí rok, no ve školce... je doma a pár dní v roce ve školce, protože vždy onemocní hned druhý den ve školce a táhne se to s dutinami až k antibiotikům, na alergo chodíme taky, taky mu nic nenašli, má vzorové krevní odběry a stále na hromadě, jak se jen podívá na kolektiv, dostane rýmu, která se stupňuje k horšímu. Jsem taky zoufalá, protože doma se nudí, školku miluje a hlavně by měl jít do školy🤷🏼‍♀️ u nás trochu pomáhalo colostrum, tak se k němu vrátím a chystám se vyzkoušet sopelkomana od colagen Plačková, já ho užívám v dospělé formě a je super, tak uvidíme.

sarad
3. bře 2024

@anculka27 Ahoj, soucitim a znam. Synovi uz je skoro 11let a taky je porad nemocny. Ve skolce to bylo nejhorsi, skola trochu lepsi. 2x jsme byli v detske lecebne, take je v peci alergologa. Presne jak pises-jak se udela na podzim zima, je na hromade. Ja bych uz zpetne nevyhazovala penize za drahe pripravky na podporu imunity, ale donutila doktorku at mi je predepise (existuje napr. izoprinozin-velmi ucinny a na předpis za par korun. a takovych pripravku je vic). Taky uz bych nekupovala predrazenou morskou vodu do nosu, ale proplachovala nos konvickou s osolenoi vodou.

ladyhacek
3. bře 2024

máme to podobně a to mám dva, takže too vzájemně chytí .. minuký rok by na nemoci strašný. Nám teda pomohl bactoral - je drahý, ale za nás pomahá. Nneí to 100% ale zlepšení tam je.

moni_12
3. bře 2024

@anculka27 no ještě mě napadá říct si u alergolozky o imunor nebo bronchovaxom, na podporu imunity. Nekomu to prý pomůže. Kamarádka dává synovi a vidí velké zlepšení. Druhá kámoška zase zkousela čínskou medicínu, výsledky nic moc..my ještě jedeme i homeopatika, ale to je beh na dlouhou trať...já tomu i věřím, ale rozhodně to nejsou výsledky za měsíc. Takže to máme jako podpůrnou léčbu a uvidíme.

anculka27
autor
3. bře 2024

@moni_12 bronchovaxom jsme meli taky, nějaká tříměsíční kůra....ale vůbec to nepomohlo. Zkusím se alergolozky zeptat na jiné alternativy, ona je totiž zároveň i imunoložka, takže tak nějak vsazim i na to, že by mohla pomoct...jinak už nevím kdo jiný, když ne imunolog....🤷‍♀️
Už jsem tak nějak unavená z toho věčného zkoušení a potom zjištění že to je k ničemu 😏🙈

anculka27
autor
3. bře 2024

@ladyhacek nám bactoral nepomohl...trochu to možná zmírnil, hlavně ty anginy, ale rýmu a kašel má pořád 🤷‍♀️😏🙈

anculka27
autor
3. bře 2024

@sarad děkuji za zprávu, zkusím se zeptat na nějaké léky na imunitu na předpis....🤔 Někdo si dokonce chválil i rybomunil 🤷‍♀️ tak by to možná za to to zkusit po konzultaci s dr....🤔

anculka27
autor
3. bře 2024

@22hanah u nás je těch 14 dní, ale s tím že občas posmrkava, takže to není úplně, že by byl zdravý.... Spíš se tak nějak drží a pak stejně lehne... Nebo jak píšete, skončí s antb se zánětem dutin nebo průdušek...
Kolostrum jsem mu teď nasadila, je to asi týden zbruba tak uvidime, zda mu to pomůže...🤷‍♀️

anculka27
autor
3. bře 2024

@sarad ale jak píšete s tou konvickou, tu jsme samozřejmě taky zkoušeli, pak měl opět zánět dutin, na ORL mi bylo řečeno abysme konvičku nepoužívali, že to tlačí rýmu do uší... Vůbec se na to netvářili... A to jsem si myslela že mu tím pomáhám 🙈 takže jsme s tím přestali...

mollyweasley
3. bře 2024

Starší dcera byla ve školce nemocná každý měsíc, taková ta klasika. Ve 4 letech začala chodit do atletiky a jakmile začala trénovat venku, i přes zimu (ne mráz), najednou nemocná být přestala. To otužení jí strašně moc pomohlo. Proto sport doporučuji, kde můžu. Klidně fotbal, atletiku, orientační běh. Z mé osobní zkušenosti to hodně pomáhá.
Ale je to zkušenost osobní.

moni_12
3. bře 2024

@anculka27 já vám to věřím, já už jsem z toho zkoušeni taky unavená. Teď jsem jim koupila rybí tuk v kapslích, nějaky vitamíny v gumových medvidkach a končím, a čekáme na sluníčko a teplo. Hlavně každému zabírá něco jinýho, takže vlastně těžko radit. Jedna moje kamarádka má opravdu zdravě děti a nedělá pro to nic, když náhodou onemocní, vystačí si s cibulí s medem🤷

zuzka_ho
27. bře 2024

@anculka27 To znám, opravdu nejste sama, některé děti ale jsou min nemocné, jiné pořád. Nám zásadně pomohl BioAktiv, nezkoušela jste?
Kdybyste chtěla víc informací, písněte na Zuzka.ho@seznam.cz

Strana
z2