icon

Co dělat u zelené rýmy, když chybí Pamycon?

potaplice
19. říj 2021

Školní dítě má už týden zelenou rýmu a výrobce Pamyconu má výpadek. S takovou bude doma ještě 3 týdny. Nemáte typ, co mu dát? Děkuji

drep
19. říj 2021

Sinupret/erdoherbal a důsledná hygiena nosu. Na pamykon stejně nejsou žádná data, která by potvrzovala jeho účinnost.

potaplice
autor
19. říj 2021

@drep Nám vždy zabral spolehlivě. Sinupret bez efektu, to druhé neznám, vygooglím, díky.

drex951
19. říj 2021

Dcera dnes dostala na totéž Tobrex. Ve dvou lékárnách potvrdili výpadek, a že už ho neseženu. No nedalo mi to a začala jsem obvolávat lékárny v okolí. Ve vedlejším městě měli poslední kus, schovali mi ho a už je doma. Dva týdny zpět jsem kupovala Pamycon bez problému, je to lékárna od lékárny.

novamamina
19. říj 2021

Taky bych obvolala lékárny. Já taky sehnala nakonec...

janedv
19. říj 2021

@potaplice ja vyzvedavala pamycon dnes, bez mihnuti oka mi ho dali..

eldora_potvora
19. říj 2021

syn dnes od detske dostal opthalmoframykoin a mame mazat do nosu.

kafr
19. říj 2021

Tak já teda měla štěstí a Pamycon jsem dostala v první lékárně, do které jsem ve čtvrtek vlezla.
Pro úplnost: 14.10. návštěva Mudr., předepsala Pamycon se slovy: "máte štěstí, měl teď dlouho výpadek, ale už zase je".

Jinak do aroma lampy eukalyptus, k posteli do misky nakrájenou cibuli a už zmíněná hygiena nosu.

levandulovy_caj
19. říj 2021

Mudr mi předepsala gentamicin...

zelenaesmolda
19. říj 2021

Nam rekla doktorka,ze je dulezite hlen odsavat pokud jeste neumi smrkat a pak koupit morskou vodu a strikat do nosu,doporucila nam sterimar obohaceny o měď

zelenaesmolda
19. říj 2021

@kafr
pozor na ty vonne oleje,nemely by se vubec pouzivat u deti do tri let

novamamina
20. říj 2021

@zelenaesmolda pokud je rýma zelená tak už je na to sterimar, byť s mědi, kratky

maxulekapcule
20. říj 2021

@potaplice Vypadek? Ja ve stredu bez problemu vyzvedla

potaplice
autor
20. říj 2021

@maxulekapcule jsi měla štěstí. V pondělí mi dr. říkala, že mají výpadek. Sháněla jsem přes 4 lidi a podařilo se mi zjistit, že dnes naskladnili v jedné lékárně pár kusů a sehnala jsem .

maxulekapcule
20. říj 2021

@potaplice 🙂

klovalka
20. říj 2021

dnes naskladnili do Benu lékárny

katherine177
20. říj 2021

@janedv u nás taky není ,Znojmo už 3 týdny

janedv
20. říj 2021

@katherine177 jestli potrebujes, muzu ti u nas v Pze vyzvednout a poslat...

kafr
20. říj 2021

@janedv to nevím, zda je vhodné, lékárnice mi kladla na srdce, že to mám uchovávat v lednici a použitelnost je 1 týden ... Tak aby se nezkazil 😉

janedv
20. říj 2021

@kafr on sev lekarne micha. da se vyzvednout ten prasek a namichat az v lokalni lekarne.

karol2014
20. říj 2021

Znate neco na zelenou rymu bez receptu? Syn je uz tri tydny doma. Zelena ryma, ktera uz jednou zmizela a pak se po par dnech, co byl jeste doma na doleceni, zase vratila a hnusny kasel. Za doktorkou jsme byli ted, co se to vratilo, a nic noveho nam neporadila. Davam sinupret a sprej sterimar na ucpany nos. Pouze nam udelali vytery, kdy ale vysledky budou az v pondeli 🙁

novamamina
20. říj 2021

@karol2014 asi tě nepotěším. Ale dcera s ní bojovala šest týdnů a pomohly až bendovky

potaplice
autor
20. říj 2021

@novamamina o bendovkách jsem slyšela, co je to zač a kde se to shání?

treasurka
20. říj 2021

@potaplice Na to se dává ještě Tobrex nebo bendovky. teď má dcera Neodex. V lékárně nebo Dr. určitě poradí.

treasurka
20. říj 2021

@karol2014 Sterimar s mědí, případně mukosepronex (jestli se ještě dělá), ale na zelenou jsou jistota ty atb kapky...

treasurka
20. říj 2021

@potaplice Jsou to všechno ATB kapky, takže na recept. Teď alespoň u nás má skoro každý v nose Moraxellu, a z tý jsem se i já hrabala přes měsíc...

novamamina
21. říj 2021

@potaplice bendovky jsou na předpis. Není to nic moc dobrýho asi, jsou v tom kortikoidy, pak něco jako nasivin a pamycon.

karol2014
21. říj 2021

@treasurka Sterimar s medi davam od zacatku. Jen jsem to zkusila, kdyby neco bylo, o cem nevim. Atb kapky urcite, ale ty mi doktorka napise az s vysledky steru a to bude az v pondeli. No radeji nekomentovat 🙁

aneta_v
2. lis 2021

@drep diky za tip na Erdoherbal, poridila jsem rocni dceri a skokove byla ryma pryc (ani nebyla zelena 😀). Ted mi zacala trileta dcera kaslat, vlhkej kasel, v noci nic, vstane a kasle (ne nijak intenzivne), je Erdoherbal vhodnej i na to? Podle bylin mi prijde ok
Moje pediatricka nebere ani telefon a tahnout ji do ordinace nechci…
Diky

novamamina
2. lis 2021

Holky, pro děti starší 3 let je skvělý virostop. Já jsem ho dceři stříkla už ze zoufalství. A druhý den bylo po rýmě - po 7 týdnech!!!! Takže buď náhoda, nebo fatk funguje. Ale bacha, hodně to štípe. Takže jen pro odvážné děti 😀