icon

Co to může být, ekzém?

monyscerna
19. led 2021

Maminky chci se zeptat malymu co to může byt? Ma to už 3 den a dneska to ma horší :( Teploty nemá,spinka dobře v podstatě mu nic není jen ma tuhl vyrážku po celým bříšku. Doktorce jsem volala napsala nám vazelinu připravenou v lékárně na mazání máme přijít jen v případě zhoršení nebo teploty...

Co to může být, ekzém?Co to může být, ekzém?Co to může být, ekzém?
saraxibalba
19. led 2021

Týýjo, může to být ekzém, může to být mykóza....Určitě bych šla na kožní (ne k dětské dr). Můj názor.

xxx3d
19. led 2021

Poslala jsi doktorce i fotky, nebo jen telefonicky popis situace?

monyscerna
autor
19. led 2021

@xxx3d jen telefonicky,rikala jsem ji ze dneska to ma teda horší ona me řekla ze mám vydržet tak to ctvrtka co udělá to mazání a ze pokud němá teploty tak mam počkat a když to bude stejný nebo horší tak zavolat a přijít...

xxx3d
19. led 2021

@monyscerna nevím no... já bych jí to zkusila poslat, aby to viděla. Onehdá jsem takhle taky měla s malým vyrážku, nebolelo ho nic, teplota nic, vlastně jsem řešila něco jinýho a poslala jsem pediatře fotky, načež mi obratem volala, že mám raději přijít. Původní domluva byla podobná jako u tebe, že mám mazat a počkat. U nás to byla plíseň... tak abys něco neprošvihla.

cherie24
19. led 2021

@monyscerna já řešila teď něco podobného. Malá to ale měla v takových kroužkách, jakoby ložiska o velikosti mince. U dr. Nám řekl mazat, mazat, mazat. To se ale ještě mnohem zhoršilo, po krému na atopický exzém ještě horší, nakonec jí napsali kortikoidy opět se slovy pořád mazat a mazat. To jsem ale nechtěla, tak jsem zjišťovala příčinu a měla to od toho, že měla přemnožené kvasinky v tělíčku. Tak jsem koupila probiotika, vysadila cukry, mazala zikovou mastí než se to vysušilo a pak normálním krémém, aby se obnovila suchá pokožka. Za 5 dní to měla pryč i bez kortikoidů. ☺

monyscerna
autor
19. led 2021

@xxx3d nemám ji to kam poslat mobil němá a email jsem taky nenašla 🤔 ona me řekla ze pokud němá teploty tak si mysli ze to nebude nic vaznyho ze mám počkat do čtvrtka

amazonkajanik
19. led 2021

@monyscerna no,mě se to taky nelíbí a vypadá to,že se místy i drbal. Aby to ta vazelina ještě nezhorsila.

xxx3d
19. led 2021

@monyscerna aha, tak to promiň, myslela jsem, že je to běžný u všech pediatrů, konzultace i s fotkama, zvláště v téhle době.
Snad to nebude nic vážnýho, uvidíš.

priefi
19. led 2021

@monyscerna namaz sudokremem, je to ekzém. Nezačala něco nového v posledním týdnu jíst?

monyscerna
autor
19. led 2021

@priefi sudokrem mám doma používám na opruzeniny takže jsem to zkoušela tím namazat a bylo to ještě horší :(

priefi
19. led 2021

@monyscerna v tom případě je nutno přijít na příčinu. U syna to bylo mléko a vejce

martt
19. led 2021

@monyscerna Tu vazelínu máte čistou? Pokud ano zkus nahradit nesoleným sádlem má podobné vlastnost jako vazelína akorát neucpava póry jako vazelína.