Ahoj maminky. Ráda bych znala váš názor a popřípadě i zkušenosti s touto metodou cvičení.
@onon ona na boku velice taky ne 🙂 ale mame takove kouleci cviceni ze ji vezmu rukama za kotniky a spijim jeste rucky a tak s ni koulim do boku a ona pritahuje hlavicku a snad tim trenuje i ty bocni svaliky 🙂 jako mimco spala na boku porad. Uz ma v postylce nachystany perak. To sem zvedava 😀
A co zkusit něco jiného než Vojtovku?
@syranka ja myslim, ze toho delate dost, to kouleci cviceni je taky dobry, poradila bych se s rehabkou i ji rekla ty obavy, co pises sem, urcite Ti vsechno vysvetli jak to s malou je. Chce to vydrzet a cvicit, at uz Vojtovku nebo motivacni nebo co Ti doporuci, u nas to bylo vzdycky porad nic nic a pak najednou malej udelal treba 2 pokroky kratce za sebou. Kdyz se "zlomi" ten zacatek a mimco trochu posili svaly, tak mu to i na tom brisku zacne vic jit a zacne ho to vic bavit, takze tam bude chtit byt a tim uz si pak ty svaly o to vic bude posilovat a pozitivni spirala je nahozena 🙂
A muzu se jeste zeptat jak vase deti po vojtovce spaly celkove a jak jste je uspavali?
@syranka Moje dcera 5 sekund po skonceni cviceni nevi, ze jsme nejakou vojtovku cvicily, takze na spani ani na jine chovani si myslim, ze u nas vliv nema.
Dekuju holky. U nas je desny rev pri tom cviceni a pak uh taky nema velice dobroh naladu.jeste tak 2 tydny spala krasne ale ted co predvadi tak je to des. Pres den spi jen v kocaru a to taky s revem a v noci sice spinka pekne, kdyz se vzbudi na jidlo treba ve 2 tak usne v poho do 6 a pak uz teda vstava. Ale treba dneska jidlo v 3.30 a do 5 nespala i kdyz sem videla ze se ji chce. Takze nakonec zase spani v kocarku a to jen asi hodku a pul. A to sla spat vecer o hodinu pozdeji nez obvykl. Achjo
Náš po cvičení spal i dvě hodiny vkuse jak zabitý...
Prosím o radu.. Cvičíme Vojtovku 2 měsíce kvůli predilekci, skolióze a rozestupu břišních svalů. Malé jsou korigovaně 4 měsíce, bio 5 měsíců. Predilekce a skoliózy už jsou tam jen zbytečky (dle rehabilitační sestry), ovšem stále očividně nemá oporu v zádech, stále se leká jakoby padala, tudíž si na tvrdé podložce ani nehraje s hračkou oběma rukama (v lehátku, kde tu oporu má, si krásně hraje). Navíc se stále trochu stáčí do strany a zaklání hlavu. S tím zakláněním už očividně sestra neví co by dělala, cviky nám stále mění a upravuje ale nelepší se to. Na každé návštěvě zkouší cvik na bříšku upravit, ale nejde jí to, tak to zkouší několika způsoby, až je malá naprosto vyšťavená... :( Sama teď řekla, že “je tam nějaký zakopaný pes”. Já už jsem z toho nešťastná... Nemáte podobnou zkušenost?? Nějakou radu?? 😔
Ahoj, no s vojtovkou mam super Skuzenosti dcerou sme chodili cvicit pac nelezla po 4 ani na kolinka ani si nestoupla muzu rict ze se vysledky dostavili dcera uz leze po 4 na kolinka a uz se i stavi a to ji je 18mesicu 🙂
@kristynatita Dobry den, chtela bych se zeptat, jake hodnoty B12 jstemeli? Mala ma hrozne nechutenstvi od narozeni a centralni hypotonii a ted po 9 mesici jsem z mudr dostala odber krve a ma nizke B12 a enzym slinivky brisni.
Ahoj, cvíčíme vojtovku na predilekci, první cvik reflexní otáčení zvládám v pohodě ale ted jsme dostaly nový cvik reflexní plazení a já pořád nevím kde přesně mačkat a jak ten bod na lokti ? ☹
S malým jsem cvičila až od půl roku bohužel, protože nám lékařka zanedbala hypertonus, takže jsem lékaře změnila a vše si vyběhala sama (neurologii,...atd.) jezdili jsme pravidelně na rehabilitaci a opravdu se snažili, co to šlo. Malý od narození nespal, pořád plakal a celkově byl neklidný a velice dráždivý. Dnes jsou mu 2 roky a vypadá to na hyperaktivitu, tak nevím, zda nám metoda pomohla, nebo už bylo pozdě. Ale Vojtovce věřím, jen se asi mělo začít dřív.
@fkmartinka Taky jsem měla problémy pochopit kde přesně to chytit a jak silně tlačit....stokrát jsem se ptala prostě, nedá se nic dělat, vypadala jsem jako blbec, ale myslím, že to k něčemu bylo
@syranka Taky se zkus uklidnit a trosku male verit.. at z Tebe neciti porad jen nejaky ocekavani ;) brisko zkousejte trpelive treba jen na ty 3 vteriny s prestavkama jo a taky mi radili davat maleho hodne na bok. Ze si tim ty svaliky taky posiluje. Tam zas teda nechtel byt vubec on, par vterin a hysterak, to uz spis na tom brisku 🙂