Dcera (2,8) zvrací po jídle. Jí jen sladkosti a rohlíky

arbilia
18. říj 2014

Dcerka (2,8) mi začala po jídle zvracet... Během dne nechce moc jíst normální jídla, sní jen sladkosti (Kinder Pinguin) a nebo suchý rohlík. Nevíte, co s tím? Když nepovolím KinderP., nejí mi nic. ☹

berenika39
18. říj 2014

Třeba zajít k lékaři ? Kdo na diskusním foru by mohl vědět, čím to je? Možností je xxx, ale něco zanedbat kvůli tomu, že si něco přečteš, to je si myslím zbytečné. Může to být střevní virosa, může mít jen rozhozenou střevní mikrofloru, může to být psychické, může mít podrážděnou žaludeční sliznici, každopádně zvracení a jediné jídlo Kinder P. není ok.

arbilia
autor
18. říj 2014

@berenika39 Ptala jsem se, co s tím, nikoliv čím to je. Je mi jasné, že to může být způsobené mnoha věcmi. Myslím to tak, co by se s tím dalo dělat než navštívíme lékaře (o víkendu to kromě pohotovosti ani není možné) a zda by se nějak dalo té návštěvě předejít. Přijde mi, že jsme tam pečený vařený... rýma, kašel, průdušky nebo vážení, prohlídka druhé dcery.
Ale třeba čte diskuzi i nějaká mamina pediatrička...

berenika39
18. říj 2014

@arbilia a jak dlouho to má? zvracení není úplně banální věc. jednorázově ano, ale pokud je to opakovaně po jídle, tak ne. nic na tom nemění fakt, jak často jste u lékaře. stačí jednou nejít a bude průšvih. fakt to nemusí být nic, ale za prohlídku b yto stálo. nemůže být bez jídla. a k tomu zvracet.

berenika39
18. říj 2014

@arbilia jinak co s tím, bez toho, aby někdo řekl, čím to je, to vážně nejde. opačně - nejdřív zjistit, čím to je a pak co s tím. má to logiku, ne?

llluckaaa
19. říj 2014

@arbilia Jak dlouho už takto zvrací? Na dálku se nedá říct, co to je, klidně to může být nějaká krátkodobá viróza, která sama odezní. Pokud pořád zvrací, tak bych nasadila menší dietku - když bude mít hlad, tak dát rohlík nebo piškoty, mezi tím hlavně hlídat příjem tekutin. Nepít moc najednou, spíš dávat jen po lžičkách a častěji. Vodu, slazený slabý černý čaj, nic výrazného, kyselého ap. Pokud to bude trvat až do zítřka, vyrazila bych k dr. Kinder pinguin bych raději nedávala.

arbilia
autor
19. říj 2014

Tak je to psych.původu. Žárlí na svojí 2měs.sestřičku. Protože tu, když nakojím, tak si pokaždé ublinkne a ona se jí chce vyrovnat-napodobit. Řekla to sama, když jsme se jí ptali. Že Gábinka taky blinká. To už fakt netuším, jak tohle vysvětlit, že to miminko to prostě tak má. Pořád dělá ze sebe klauna a napodobuje malou... Teď se do toho ještě přidaly horečky... Jako aby si takhle malá holka vyvolala zvracení (aniž by si sáhla do krku), tak to je síla. začínám z toho být dost zoufalá....

@llluckaaa

@berenika39

ivular
20. říj 2014

@arbilia Já bych si ten psychický důvod nechala jako poslední variantu a zvracení normálně řešila u lékařů. Jako to, že Vám říká, že mimi taky blinká, nemusí znamenat, že si to vyvolává. Je ještě malá - v tomhle věku děti běžně splácají nesouvisející myšlenky dohromady. Navíc - jak píšeš - vyvolat si zvracení aniž by si sáhla do krku, to prostě není až tak snadné. A do toho horečky - tak to už vůbec není pravděpodobné, že by bylo psychického původu. Držím pěsti, aby nešlo o nic zlého, ale opravdu raději nepodceňovat.