Dceřino noční pomočování - máte nějakou radu?

lka
18. srp 2016

Dobrý den, maminky, mám vleklý problém - dcera oslavila osmé narozeniny, ale stále řešíme problém s počůráváním v noci. Je to částečně i dědičné - ze strany tatínka (neteř s tím bojuje také, ale míň). Byli jsme u lékaře, když bylo malé 6 let, ale naordinovali nám Miritin Melt - lék ovlivňující část mozku, která má na starosti močový svěrač, ale pokud by se po spolknutí tohoto léku večer dcera napila - hrozil by otok mozku. To jsem odmítla podstoupit. Pokusili jsme se o všelijaké alternativy - kraniální masáž, reiki - měli jsme na více jak rok a půl pokoj, ale letos na konci první třídy (květen) se problém opět objevil - každý den. Nevím si rady - nechci nic zanedbat, ale nechci také cpát dceru drastickými léky zbytečně. Máte zkušenost? Co pomohlo a kdy? P.S.: Dcera školu příliš nemiluje - narazila na paní učitelku v důchodovém věku - ta to moc nezvládá - dceru škola nebaví, má z ní stres - ve škole jsem to řešila, tak uvidíme v září, ale ani prázdniny nepomohly. Moc děkuji

slunickova123
18. srp 2016

Ahoj, hodne bude delat psychika, zvlast pokud byla dlouho bez potizi a vratilose to ted se skolou. Co zmena skoly?? Leky po vylouceni psych.pricin.

lka
autor
18. srp 2016

@slunickova123 Asi opravdu bude nejlepší nejdřív nějaký psycholog a uvidíme, co řekne.

stazina
18. srp 2016

To mě mrzí...v kolik chodí spát a kdy se počurá? k ránu? nebo přímo v noci?a dáváte jí třeba než jdete spát vyčurat? taky jsem četla, že kopřivový čaj je dobrý na noční pomočování u dětí..zpevní se svěrač, ale to je spíš pro děti,které nemají problém v hlavě...psychologa bych zkusila, ale nejdřív bych pořešila opravdu stav ve škole..

kocik71
18. srp 2016

Ahoj mám doma taky 8 letou dcweu,která se bohužel počůrává od 4 let po problému se spolužákem ve školce.Na nefrologii dostala mictonetten,ktery ji pomohl v tom,že v noci ji stačí jednou probudit dvě hodiny po usnutí a do rána je klid.V noci se pocůra tak jednou za měsíc.Ale bohužel se počůrává i ve dne,tak jsem ji objednala znovu k psycholožce a budu to muset řešit s ní.

lv
18. srp 2016

minirin bere jeden chlapec, co znám, stejný věk. U něj s ADHD je celkem potíž dodržet omezení tekutin, zkouší to tajně obejít..
Přečetla jsem si příbalový leták a tam nic o otoku mozku není, jsem zvědavá, odkud to máte? není to rýpání, jen zvědavost. Já bych ho dala, třeba - věřila bych, že ho lékař indikuje na místě.

lka
autor
18. srp 2016

@stazina Školu už jsem řešila. Školní psycholog a preventista slíbil, že od září bude s třídou pracovat a zjistí problém - je to tam problém celé třídy - hluk a nepřátelské prostředí. Změnu školy jsem taky zvažovala, ale není to zrovna veliká škola a přechod by znamenal jít do mnohem větší a bez známých dětí, tak nevím, jestli by to pomohlo. Spát chodí v 8 večer, vždy běží alespoň dvakrát na záchod (také jí to vadí, že se počůrá) a než jdu spát, tak ji ještě vedu na záchod(kolem 10 - 11 večer), ale spí tak tvrdě, že se mnou někdy hrozně zápasí nebo jde jinam a vůbec o sobě neví. Ráno, když se ptám, tak neví, že jsem ji budila. Počůrá se většinou mezi 11 - 2 hodinou v noci. Před spaním pije do 6 hodin.

lka
autor
18. srp 2016

@lv Sám lékař mě na to upozornil, že je to na mně, jestli ho dám a jestli jsem schopna ji uhlídat, aby se pak už nenapila. Myslím, že teď už by to dala, ale v těch 6ti, co jsme tam byli by se také snažila zákaz obejít.

Našla jsem toto:
4.4. Zvláštní upozornění a opatření pro použití
Používá-li se přípravek k léčbě primární noční enurézy a při indikaci nykturie, musí být příjem tekutin
v období mezi 1 hodinou před podáním přípravku a 8 hodin po jeho podání omezen. Celkový příjem
tekutin za tuto dobu by neměl přesáhnout 0,2 l. Léčba bez současného omezení příjmu tekutin může
vést k retenci vody a/nebo hyponatrémii s varovnými známkami a příznaky (bolesti hlavy,
nevolnost/zvracení, přírůstek hmotnosti a v závažných případech křeče) nebo i bez nich.
Všichni pacienti a, je-li to potřeba, i jejich zákonní zástupci, by měli být pečlivě poučeni o
dodržování restrikce příjmu tekutin.

kocik71
18. srp 2016

S tím buzením to máme stejné taky s ní občas bojuji a málokdy se probere a ví o tom.Obcas se i začne vztekat že se ji čurat nechce a musím ji probudit později.

lka
autor
18. srp 2016

@kocik71 Tak to máme podobné, ale nám se to vleče s tou jednou jedinou pauzou už od malička.

lv
18. srp 2016

@lka jo, to jsem četla to samé jako ty.

aiva01
19. srp 2016

Zdravim. Moji kamaradky chlapecek ma take tento problem. Bude mu 5, ale ona mu porad dava na spani pampers. Osobne s tim vubec nesouhlasim. Ale ona se to vubec nesnazi resit tak jako Vy. Jako chtela to resit ale vykaslala se na to. Jeste ho v tom podporuje a dava mu flasku s pitim k posteli. A dudlika! Ve skolce je jen dopo.
Co davat holcicce pit jen do 5 hod ale prijde mi to vuci ni trapeni. Co opet zkusit kran.masaz, reiki popr.lecitele nebo TCM( to me osobne prijde lepsi nez psycholog), akupunkturu( ale malou by asi jehlicky bolely). Kontakt na dobreho pana lecitele mam ale je v JC- samozrejme nevim zda by Vam pomohl. Preji brzke vyreseni problemu pro vas obe.

lka
autor
21. srp 2016

@aiva01 Nám řekl doktor, že do 5ti let má na to nárok, ale dudlík a pití u postýlky je asi trochu úlet. Vyzkoušíme tu kraniálku a pak uvidíme, co dál...

t_e_a
29. lis 2016

Ahoj všem, mám stejný problém. Zkoušel prosím někdo eunerický alarm? Má někdo zkušenosti? Psala jsem tady už do jedné diskuze, ale ta byla v lednu a asi už tam nikdo nechodí. Mně ho doporučila spolužačka, že prý jim zabral moc dobře. Teď jsem objevila na Aukru nějaký za přijatelnou cenu a ještě bych se ráda poradila s někým kdo má zkušenost, než ho koupím. Nechci to řešit léky a jestli to jde takhle jednodušeji bez chemie, tak bych byla raději. Děkuji za každou odpověď.

nupta
3. dub 2024

@t_e_a Poraď se s lékařem, tuším, že alarm se dával cca o generaci dříve, jak to je teď nevím. Myslím, že to není nic příjemného...

nupta
3. dub 2024

@lka Je to osm let, co jsi psala. Vyléčila se? Jak jste to zvládali a co vám pomohlo?

nupta
3. dub 2024

@kocik71 Jak jste to nakonec zvládly? Zůstali jste u mictonetenu nebo jste brali něco jiného?