Dělali vašim dětem sedimentaci nebo CRP po angíně?

brisalek
22. srp 2011

Ahoj, chtela bych se zeptat, jestli vasim detem delali sedimentaci nebo CRP po dobrani antibitik po angine. Male jsou 2 roky, je to prvne co byla nemocna, doted nemela ani rymu, mela anginu. Prvne nechtela sirup penicilin jist, pak po dvou injekcich se osypala(alergie na penicilin) a pak mela Klacid. Ten ma mit do stredy a dr. chce jenom moc. Myslim, ze nejaka kontrola toho, jetsli uz v tele neni zanet by byt mela. Kor kdyz mela leky takhle namichane a jeste diky tomu neravidelne podavane....Diky za rekce.

smardik
22. srp 2011

@brisalek my po dobrání ATb dáváme moč jinak nic.. Mladšímu synovi teda bere i krev to je pravda ale on je po operaci srdíčka takže je více hlídáný, staršímu co je zdravý krev nebere

brisalek
autor
22. srp 2011

@smardik dik. A jak zvladate lezet nebo byt v klidu, kdyz stunou ? Ja mam prave strach, ze jednu davku nemela v nedeli v noci vubec, pak az v pondeli odpo injekci a pak zase za dva dny misto injekce ve 2 mela lek az v 8 vecer atd...a jeste nebylo mozne moc ji udrzet v klidu. Divat se na telku ji nebavi, takze dokud mela trochu teplotu jeste jakstak aspon odpo spala, ale pak uz zase byla vzhuru cely den a cely den doma ji v posteli clovek neudrzi🙂.

hardlove
22. srp 2011

@brisalek CRP doktorka napíchne při kontrole výsledek je do pár minut a krev na rozbor může nabrat taky až při kontrole záleží na tom jestli ta doktorka má přístroj na CRP.Akorát čekat na moč je celkem zdlouhavý tak proto jí musíš mýt sebou. Nevím přesně jak to chodí u pediatra mi když jsme měli nějaký komplikace tak jsme vždy byli v nemocnici, ale CRP, moč a krev nám vždy brali než nás pustili domů.A posledně co jsme měli nějakou vyrozu tak měl ATB a po pár dnech jsme šli na CRP jestli léčba zabírá nebo ne.

brisalek
autor
22. srp 2011

@hardlove no prave vim, ze CRP je jen maly dobanec do prstu.... a porad lespi kdyz si trochu zarve nez kdyz by mela mit nejake nasledky. Streptokoky jsou ulicnici🙂.

smardik
22. srp 2011

@brisalek nezvládáme, kluci měli angínu v květnu a to byli klidní a leželi jen jak jim fakt bylo zle, měli 40 horečky tak leželi ale jak ATb zabrala a bylo jim líp tak tu lítali, hráli si jako normálně. prostě to nejde je udržet v klidu a násilím je držet nebudu

jennyska
21. říj 2013

Ahoj Maminky,

mohly byste svou zkušeností s angínou u Vás a nebo Vašich děti přispět do naší společné Wiki knihovničky Modrého koníka, kam si všechny píšeme své zkušenosti, rady, tipy ohledně všeho mateřského? 🙂

Stačí ji vložit zde: https://www.modrykonik.cz/angina/ a přidat klidně i nějaký Váš tip na léčbu, prevenci, s čím máte dobré zkušenosti, s čím špatné apod. Určitě tím pomůžete ostatním maminkám, které se toutu nemocí právě trápí u sebe nebo u svých ratolestí.

Děkuji Vám za vaše zkušenosti, rady i tipy!
Mějte krásný den 🙂
Janča